Rehber :
   
Optik&Saat
Suat Optik
Fatih Optik
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.05.2010
Ömer Güner' den KALEPARK VE GANİTA... köşe yazısından...


Trabzonlu gazeteci-yazar Ömer GÜNER'in (1925-2009), 24 Ağustos 1997'de Karadeniz Gazetesinde yayınlanan köşe yazısından.
" (...) Bir de GANİTA var. Kalepark'a arkasını dayamış.. Yıllar önce Trabzonlu, sanata gönül vermiş gençlerin oturdukları, sohbet ettikleri bir yerdi GANİTA.
Trabzon'un yüzakı bir dergi KIYI, işte bu genç, sanata gönül verenlerin çabaları ile yayın hayatına girmiş ve yayın yaşamını sürdürüyor.
Trabzon'a gelen özellikle JAPON turistlerin bazıları, GANİTA'yı yağlıboya tablolara geçirmişler ve JAPONYA'ya taşımışlar bu güzelliği..
GANİTA'nın güzelliği bir ölçüde üst geçit yapılınca kaybolmuş. 'GÖK RENGİNDE TRABZON' adlı kitabımdan bir alıntı..
'O doyum olmaz güzelliklere sahip GANİTA yok olmak üzre. Önce, bir üstgeçit yapılarak, kıyının bu güzelliğine bir darbe indirmişiz. GANİTA'ya asıl darbe, sahil yolu geçirilirken vurulmuştu. Tünel yapılarak.
Şimdi oturup düşünelim. GANİTA, bir daha eski doğal güzelliğine kavuşur mu? GANİTA'yı eski hali ile bilenler, GANİTA'yı 20 yıl önceki fotograflarında görebilecekler.'
(Kuzey Haber Gazetesi-27 Eylül 1983)
GANİTA'yı 50 yıl öncesi ile bilenlerden biriyim. Evimiz, denize sıfır. Soyunma yerleri var ve denize girilirdi. Kirlilik gibi deyimler yok o dönemde.
Bugün şehrin içinde ve güzelliklerini kaybetmemiş iki yer.. Biri Kalepark, diğeri, Kalepark'a arkasını dayamış, gençlerin buluşma yeri olan GANİTA.
GANİTA, eski konumunu, güzelliğini büyük ölçüde kaybetmiş ama yine de güzel.. Trabzon'da özellikle yaz aylarında grubu en güzel üç yerde bulabilirsiniz; Boztepe, Kalepark ve GANİTA. (...)

Toplam Okunma Sayısı : 3766

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com