Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.06.2010
Türkiye Birleşmiş Milletlerde Yeşilin En Çok Arttığı Ülkeler Arasındadır


Vali Kızılcık “Türkiye Birleşmiş Milletlerde Yeşilin En Çok Arttığı Ülkeler Arasındadır”

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, DSİ 22. Bölge Müdürü Recep Çıtır, Orman Bölge Müdürü Ahmet İpek ve Meteoroloji Müdür Vekili Erol Aydın’ı makamında kabul etti.  

            5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün dünya için, dünya insanlığında bu alandaki farkındalığın oluşması açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, Türkiye’nin özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda Birleşmiş Milletlerde en çok yeşilin arttığı ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Günümüzde küresel ısınmanın en büyük tehditlerden biri olarak değerlendirildiğini ifade eden Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Günümüzde küresel ısınmanın önüne geçecek çevreye duyarlı teknolojilerin ve üretimlerin yapılması artık bir tercih değil zorunluluk haline gelmiştir. Bu anlamda devlet olarak hem duyarlılığın oluşması hem farkındalığın oluşması hem de icraatların bu yönde gelişmesi son derece önemlidir.”

Çevre ve Orman Bakanlığımızın toplumda çevre bilincinin oluşması konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirten Vali Kızılcık, “Özellikle bu çevre farkındalığının oluşması, halkın bu işin içine çekilmesi, sivil toplumun bu işin içine katılması için yürüttüğü çalışmaların son derece faydalı ve sonuç odaklı çalışmalardır. Ümit ediyoruz; bu sonuçlar gelecek nesillerden bir nevi ödünç aldığımız bu çevrenin, yine çocuklarımıza hak ettikleri gibi teslim etmemizi sağlar” şeklinde konuştu.

Çevre ve Orman Müdürü Ulu ise Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu imzalı mektubu Vali Kızılcık’a teslim etti. Bakan Eroğlu’nun mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Çevrenin korunması hususu: ülkemizin refahı ve gelecek nesillerin daha sağlıklı yaşama hakkı nazar-ı dikkate alındığında müşterek hareket etmemizi mecburi kılmaktadır.

Sağlıklı, yaşanabilir şehirler oluşturmak maksadıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmaların simgesi olan Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracı, yürüttüğümüz çalışmaları Trabzonlu vatandaşlarımıza anlatmak ve vatandaşlarımızın tavsiyelerini, şikayetlerini alarak çalışmalarımızı bu doğrultuda yönlendirmek için ilinizi ziyaret etmektedir. Bu vesile ile Trabzonlu vatandaşlarımızın 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.

Daha yeşil, daha mavi, daha temiz bir Trabzon için el ele verelim.”

Daha sonra Trabzon Meydan Parkı’nın altında bulunan Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracı’nı ziyaret etti. Haziran ayı sonuna kadar 81 ili gezip çevre bilincinin artırılması konusunda bilgilendirme yapacak olan Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracı’nı inceleyen Vali Kızılcık, vatandaşlara ve çocuklara fidan dağıttı.  

IMG_2024

IMG_2053

IMG_2045

IMG_2048

Toplam Okunma Sayısı : 1755

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com