Rehber :
   
Kitap & Kırtasiye
Ant Kitap Kırtasiye
Nokta Kitabevi
Karaoğlu Kırtasiye
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.06.2010
Pilot Yerel Yönetimler Tanıtım ve Bilgilendirme Semineri Yapıldı


“Pilot Yerel Yönetimler Tanıtım ve Bilgilendirme Semineri” Yapıldı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, gerçekleştirilen reformlar sayesinde yerel yönetimlerin ciddi rahatlamaya kavuştuğunu söyledi.

”Türkiye’de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi” kapsamında Trabzon’da düzenlenen ”Pilot Yerel Yönetimler Tanıtım ve Bilgilendirme Semineri”nde konuşan Vali Kızılcık, 2000′li yılların başından itibaren dünyada yönetim anlayışında bir değişim ve gelişimin yaşandığını belirterek, ”Bu, bizlerin yaşamına etkin olarak yansımıştır” dedi.

Gerçekleştirilen reformlar sayesinde yerel yönetimlerin ciddi rahatlamaya kavuştuğunu kaydeden Vali Kızılcık, ”Ama bir ilin sorumlusu olarak şunu da çok iyi biliyorum ki sizler yerel yönetim birimlerinin sorumluları olarak, halka doğrudan hesap veren başkanlar olarak özellikle mali anlamda ciddi sıkıntılarla karşı karşıyasınız. Tabi ki bu sıkıntılarda 2008 yılında başlayan küresel finansal krizin çok önemli etkisi vardır” şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık, hazırlanan projenin Trabzon’da yerel yönetim birimlerinin daha yönetilebilir, daha vatandaş odaklı, daha etkin ve verimli yönetilebilmesi için çok ciddi katkısı olacağına inandığını kaydetti. 

Trabzon Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç ise Anayasa’ya göre merkezi yönetimin, yerel yönetimler üzerinde kanunla belirlenen esas ve usuller çerçevesinde idari vesayet yetkisine sahip olduğunu dile getirerek, ”Ancak bir yandan idari vesayet anayasal bir ilke olarak devam ederken, 2004–2005 yıllarında kabul edilen kanunlar, merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasındaki ilişkilere büyük bir değişiklik getirmiş, bunları Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik şartı ile belirlenen standart ve ölçütlerle uyumlu hale getirmiştir” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Murat Zorluoğlu da Türkiye’de özellikle 2002 yılından itibaren kamu yönetiminde yeniden yapılanma çalışmalarına büyük bir hız verildiğini ifade ederek, ”Kamu yönetimi reformu çalışmalarının en önemli ayağından biri de yerel yönetimler alanında çıkarılan mevzuat ve bunların sağlıklı bir şekilde hayata geçirilme çalışmalarıdır” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ise projenin temel hedefinin, Türkiye’de 2003-2009 yılları arasında yerel yönetimlerle ilgili yeni kabul edilen yasaların tam olarak uygulanmasını sağlayarak etkin, saydam, kapsayıcı ve katılımcı yerel yönetimler oluşturulmasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Seminerde daha sonra projeyi tanıtan bilgiler aktarıldı.

IMG_2010bnh

IMG_2011ab

Toplam Okunma Sayısı : 1904

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com