Rehber :
   
Ev Tekstili ve Halıcılık
Güven Ev Tekstili ve Halıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.06.2010
TTSO Üyesi Tayfun Sezeroğlu:Sağlık Sektörü paramparça oldu


TTSO Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Tayfun Sezeroğlu, Mayıs meclis toplantısında meslek komitesi adına yaptığı konuşmada, Türkiye’de sağlık sektörünün paramparça hale getirildiğini söyledi.

Tayfun Sezeroğlu, 20. Grup  (Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Kişisel Bakım Merkezleri, Eczane, Bakım ve Temizlik Ürünlerinin Ticareti İle Temizlik Hizmetleri)  Meslek Komitesi adına
sektörün içinde bulunduğu sorunları dile getirdi.

SAĞLIK SEKTÖRÜ PARAMPARÇA OLDU, HIRSIZ MUAMELESİ GÖRÜYORUZ

 

“Hırsız muamelesi görüyoruz.! “ diyerek başladığı konuşmasında Sezeroğlu, sağlık sektöründeki birçok çarpıklığa dikkat çekti. Herkesin iyi işleyen bir sağlık sektörüne muhtaç olduğunu ifade etti. Yaşanan olumsuzluklardan direksiyonun başında bulunan hükümetin sorumlu olduğunu vurguladı.

 

ÜLKEMİZDEKİ İLÇELERDE YÜZDE SEKSEN ECZANELER VERĞİ REKORTMENİDİR

 

Hükümetin eczanelere karşı olumsuz tutumunun eczaneler zinciri yapmaya kadar götürdüğünü anımsatan 20.Meslek Komitesi Meclis Üyesi Tayfun Sezeroğlu, “ Eczaneler zincir market olunca yatırım sayılıyor. Sürekli yeni mağaza açan marketler yeni yatırımlarından ötürü devlete vergi ödemiyorlar. Ama bugün Türkiye’deki bütün ilçelerin yüzde seksenin de   vergi rekortmenleri arasında  eczaneler bulunmaktadır. İlk üç sırada noter, eczane ve kamu müteahhidi sıralanır.” diye konuştu.

 

KAREKOD İLAÇ TAKİP SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

 

Sezeroğlu, bu altın yumurtlayan tavuk olan eczanelerin hükümet politikaları ile market zincirlerine feda edildiğini aktardı. Hükümetin Haziran ayında uygulamaya başlattığı ilaç takip  sistemi karekod çalışmasının da birçok olumsuz handikabı bulunduğunu aktararak eleştirdi. Sık sık değişen tebliğiler ve uygulamaların eczacılık sektöründe hasta-eczane ilişkisini olumsuz etkilediğini duyurdu.

 

İLAÇ FİRMALARI OTELÇİLİK YAPIYOR

 

TTSO Meclis Üyesi Tayfun Sezenoğlu,  yaklaşık beş yıl önce Türk İlaç Sanayinde yerli firmaların yüzde 50 oranında payı bulunduğunu, gelinen noktada ise firmaların otelcilik sektörüne geçiş yaptığına dikkat çekti.

 

TEŞARON HİZMET VEREN İŞLETMELER SAĞLIK ALANINDA BİLİNÇLENDİRİLMELİDİR

 

Hastanelerde, taşeronluk yapan firmalarında yetersiz ve eğitimsiz elamanlar çalıştırmalarından ötürü sağlık sorunları yaşandığına işaret eden Sezeroğlu, “ Hastanelerde yemek taşeronlara devredildi. Ama bilinçsiz bir hizmet verenler var. Bir tansiyon hastasına kahvaltısında zeytin veriliyor..Yaşanan bu tür olumsuzluklar üretilen sağlık politikalarının sonucudur.”dedi.

 

HASTANELER ÜZERİNDE SPEKÜLASYONLAR GİDERİLMELİ

 

Trabzon’da hastaneler üzerinde yapılan spekülasyonlarında sektörü ciddi tahribata uğrattığını ifade eden TTSO Meclis Üyesi Tayfun Sezeroğlu,” Doğum Hastanesi’nde Ürolog yok. Fatih Hastanesi’nde Kardiyolog bulunmuyor. Bunlar sorunu çözmüyor, derinleştiriyor. Bu hastanelerde ameliyatlar yapılamıyor. İnsan sağlığı riske ediliyor. Ameliyat masalarında birçok insan yaşadığı mağduriyetini anlatıyor.”şeklinde konuştu.

 

Diş tedavisinde hala insanların istediği hekimi seçme hakkı sağlanmadığını sözlerine ekleyen Sezeroğlu,” Bir insanın otuz iki dişi var.  Diş sağlığı çok önemlidir. Ama hastalarımızın dış hekimini seçme özgürlü yoktur. Bu kadar iş yeri var ama kullanamıyoruz.”diye konuştu.

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 1926

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com