Rehber :
   
İlaçlama Hizmetleri
Beşyıldız İlaçlama Trabzon
MDPM İlaçlama
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.06.2010
Trabzon'da Toplanan Sivil Toplum Kuruluşu Üyeleri, Saldırıyı Protesto Etti


İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı, Trabzon'da protesto edildi. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen ve Trabzon'daki birçok sivil toplum kuruluşunun üyeleri ile vatandaşların katıldığı protesto eylemi, Atatürk Alanı'nda gerçekleştirildi.

 Toplanan grup, İsrail aleyhine sloganlar atarak saldırıyı kınayan dövizler ve Filistin bayrakları taşıdılar, tekbir getirdiler.

  İHH İnsani Yardım Vakfı Trabzon gönüllüsü Muhammet Ali Altuntaş, burada yaptığı açıklamada, açık hava hapishanesi haline getirilmiş Gazze'nin insanlığın vicdanı olduğunu vurgulayarak, ''İnsani yardımın şefkatini, anlamını, lüzumunu ve ne demek olduğunu yeryüzündeki tüm canlılar bilmektedir. Buna rağmen insanlığını unutmuş bir kısım insan şeklindeki canilerin insani yardımları engelleme girişimleri bütün vicdanları sızlatmaktadır'' dedi.

 İsrail'in ''insanlık dışı'' uygulamalarını kınadıklarını ifade eden Altuntaş, ''Uluslararası sularda, açık denizlerde gerçekleşmiş, uluslararası hukukun ağır bir ihlalini teşkil eden bu olay Birleşmiş Milletlere göre haydutluktur. İsrail'in Filistin'e yardım götüren gemiler içinde sadece Mavi Marmara isimli Türk gemisine operasyon düzenlemiş olması da ayrıca düşündürücüdür'' diye konuştu.

 İsrail'den yaptığının hesabının sorulması gerektiğini söyleyen Altuntaş, ''Mazlumlar için, insan hakları ve insanlığın vicdanı için tüm kurumları ve aziz milletimizi her zeminde tepki vermeye davet ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Altuntaş'ın açıklaması sırasında eyleme katılanlar, tekbir getirip slogan atarak saldırıya olan tepki gösterdiler.     

     -PROTESTOCULAR ARASINDA BİR FİLİSTİNLİ-

    

Yaklaşık 15 yıldır Türkiye'de yaşayan ve hem Türkiye hem Filistin vatandaşı olan Ahmet Gül de saldırıyı kınayanlar arasındaydı. Oğlu 2 yaşındaki Muhammet Emin ile Meydan Parkı'na gelen Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, gemilerin savaş değil yardım amacıyla gittiğini belirterek, ''Bana göre yapılan saldırı sadece Gazze'ye değil tüm İslam alemine karşı yapılmıştır. Bu nedenle sadece Türkiye'nin değil, tüm İslam aleminin bir şeyler yapması gerekiyor'' dedi.  Gül, kendisinin de gemiyle gitmeyi düşündüğünü, ancak Filistin'de yaşayan annesiyle görüştükten sonra bu düşüncesinden vazgeçtiğini kaydetti.    Protesto eylemi açıklamaların ardından olaysız şekilde sona erdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1587

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com