Rehber :
   
Özel Eğitim Merkezleri, Anaokulu, Kreşler
Coach English
Özel Nesrin Cirav Anaokulu
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.06.2010
İdeallerden Vazgeçerseniz Çöpten Farksız Olursunuz...


TÜRKİYE 2. B LİGİ’NİN BİRİNCİ GRUBU’NDA HERKESİN KÜME DÜŞER GÖZÜYLE BAKTIĞI TAVŞANLI LİNYİTSPOR’U 10. HAFTADA 11 PUANLA SONDAN  İKİNCİ SIRADAN  ALARAK BANKA ASYA LİGİ’NE TAŞIYAN TRABZONLU TEKNİK DİREKTÖR MUSTAFA AKÇAY’IN BU BAŞARISINI TÜM TÜRKİYE KOŞUYOR.

ZOR BAŞLADIK, MUTLU BİTİRDİK

“Zor şartlarda başladık.Başlangıçta takımı tanımadan, işimizin zor olacağı endişesini  taşıyordum. Ancak çalışmalara başladıktan sonra iletişim  kurmaya başladık.Yavaş yavaş yol almaya  başladık. İlk yarı itibarıyla 28 puana ulaştığımızda umutlarımızda artmıştı. Kulüp ortamı ve oyunhcu ve çalışma kalitesi artıkça hedefimizde değişmeler başlamıştı.İnancımızda artmıştı.Sonuçta, şayet  Play-Off çıktığımızda Bank Asya Ligi’ne çıkaçağımız düşüncesi bizde ciddi anlamda oluşmuştu. Yerel basına final oynayacağımızı ancak yüzde 20’lik bölümü bilmediğimi söylemiştim. Şukürler olsan final oynayarak kazandık. Birinci Lig takımı olduk mutluyum.”

ORTAK AKIL ÜRETTİK

“Oyunlarımızda oluşmuş olan güven kaybıyla birlikte saha içi ve saha dışı ortak akıl üretttik. Oyuncularımızdan buna uyum göstermesi, teknik ekibimiz tarafıdan ikna edilmesi çok kötü şartlarda başladığımız  bu organizasyondan kulüp yönetimininde bizi desteklemesi bu güzel tablonun oluşumunda çok büyük etken oldu diyebilirim.”

KENDİMİZE İNANDIK VE BAŞARDIK

“Yönetim kurulunun başlangıcında kulüp olarak hedefi küçüktü. Kümede kalmayı hedefliyorlardı.Çalışmalar ilerledikçe,, sana sonuçları pozikif olmaya başladıkça, bizimle birlikte yönetim kurulunun da hedefi  değişmeye ve büyümeye başladı.Bir süre sonra yönetim kurulu ve camia bize daha fazla inanmaya bayladı.Toplumsal ve yönetimsel destek artıkça, bizimde çalışma arzumuz ve azmimiz artmaya başladı. Pskilog Tanju Bağıran’ın bir sözü vardır.”Kendine inanmaya kimse inanmaz”. Bence bizi  bu sözün gerçekleştirdiği bir fonomen olarak değerlendirebilirsiniz.Şanslarımızdan birisi de yönetim kurulumuzun ve camiamızın profesyonel etiketi, apoleti olmasına rağmen kararlarında ve ilişkilerimizde, saf, temiz, samimi, vefa dolu duygularlarla ve amatör istekle çalışma  içersinde olmaları da bizim başarımızın büyümesinde büyük bir yakıt olmuştur.”

 

ANTRENÖR HEM SANATKAR HEM DE PEDAGOGDUR

“Antrenör bir hem bir sanatkardır hem de bir pedagogdur.Antrenör, her türlü şartlarda ve sorununa cebinden pedagoji bir çözüm çıkarmak zorundadır.Kısacası, antrenör “ Pedagog bir sihirbazdır”. Ülkemizde, yetiştiren olarak , etkin olmak için başlangıçta kendini yetiştirmek, sonra kendi arasında yarışlam, sonra da futbol için iyi aktörler yetiştirmek görevimiz olmalıdır. Antrenör olarak çarpık düzene, haksız her türlü eyleme toplumsal liderler gibi karşı oluşmalı.Çareler üretilmeli.Aldığı değerin karşılığını yine topluma ve yöresine vermek  zorundadır.”

ANTRENÖRLERİN YERLERİNİ YÖNETİCİLER DOLDURDU

“Bugün ülkemizde 10 yabancıya izin veren bir anlayış bir anda  doğmuş veya oluşmuş değildir.Bunun eksiklerini antrenörler olarak hissetmeliyiz.Aktörlermizi iyi yetiştiremedik.İyi arzlar oluşturamadık.Bu boşlugu yöneticiler kolaylıkla doldurdular.Yeniden harekete geçip, sanatımızı icra etmeliyiz.İyi ürünler üretmeliyiz.Saygınlığımızı tekrar geri almalıyız.Her  Türk antrenörünün  her yerde her saniye bu duyguyla dolu olması, sanatına ve mesleği icin bu borcunu ödemelidir.”

İDAELLERDEN VAZGEÇERSENİZ  ÇÖPTEN FARKSIZ OLURSUNUZ

“Antrenör çok cesur bir adamdır. Spartaküs’ü hatırlayalım. İsa’yı unutmayalım.Sokrates’i çocuklarımıza anlatalım. Bu üç insanın ortak özellikleri vardır. Hepside idealleri için öldüler.Şayet, Spartaküs “Özür dilesiydi”, İsa” Kendisini peygamber olarak redetseydi”, Sokrates, “İnandıklarından vazgeçseydi” öldürülmeyeceklerdi. Ama onlar ölümü seçtiler. Size soruyorum. Acaba öldüler mi ? Oysa, çocuklarımızın çoçuklarıda hatırlayacak. İşte size ölümsüzlük. İdealden söz ettiniz. İdaellerine erişmekten vazgeçen bir insan çöpten farksızdır. Vazgeçersen, işte ben o zaman öldüm.”

BENİM USTALARIMA HERN ZAMAN SAYGI DUYDUM

“Trabzonlu olmak, Trabzonlu antrenör olarak tüm çalıştığım ortamlarda hep mutlu oldum. Her çırağın bir ustası vardır. Bende iyi ustalarla yetiştiğimi düşünüyorum. Kaldı ki bu ustalar, Ahmet Suat Özyazıcı, pek beni sevmese de Sayın Özkan Sümer,  Giray hoca gibi çok değerle ustalarla çalıştım.Onlara asistanlık yaptım. Trabzon’un bu değerleri her gittiğimiz her yerde bizi takip ettiler.Ve her gittiğimiz yerde de saygı duyulmamızı sağladılar.Hiçbir zaman Trabzonluluğumuzu ve Trabzonsporluluğumuzu unutmadık. Hep ait olduğumuz topluluğun sorumluluğunu üzerimizde hissettik.”

MATERYALLERİ SEÇENLER İYİ ÖLÇEN OLMALI

“Trabzon futbolunda birinci sorun bana göre, Trabzon amatörüyle eksik kalan ve olmayan entegrasyondur.Siz, Yavuz Selim olmadan, oranın enerjisi olmadan, oradan alınmış kötü ve yanlış felsefeyi ortadan kaldırıp yerine bilimsel ve modern  bir anlayış yerleştirmeden Trabzon futbolunu büyütemezsiniz.Dünya uluslarıyla yarıştıramazsınız. Ben böyle düşünüyorum. İkinci olarak ise, antrenörlerimiz özellikle alt yapı görevinde bulunan arkadaşlarımızın çeşitli faaliyetlerle büyük organizasyon için hazır hale getirilmesi ve çalışan antrenör sayısı artırılmalı.Üçüncü madde olarak da, işlenecek materyalları iyi ölçen ve iyi değerlendirme yapabilen, yeteneği iyi olan ufku  geniş antrenörler tarafından seçilmeli.En önemli faktörlerden biridir.”

TANRI, FUTBOLCU AÇISINDAN BU BÖLGEYE HALA AYRICALIK YAPIYOR

“Trabzon futbolcunun genetik yapısında bir değişik olduğuna inanmıyorum. Bu genetik yapının öldüğüne inanmıyorum. Tanrı, hala bu bölgeye ayrıcalık yapmaya devam ediyor.Çoçuklarımızın büyük  bölümü futbol için eğitilebilir düzeydedirler.Bu özelliklere de sahipler.Bu yapmamız için sadece doğru aktörlere, doğru ustalara ve doğru ortamları biraraya getirmektir.Bu benim sorunum değil.Bizim yapacağımız iş değil. Bu yöneticilere, bölgenin sosyal sorumlularına, devletin sportif politikasını uygulamaya  koyan uygulayıcıların kamuoyu adına çalışan basının ve onun elemanlarınının da görevidir diyi düşünüyorum. Hala çok öğreneceklerimiz var. İşimizde uzman değiliz. Kriterleri belirlemek için daha çok çalışmak gerekir. Altyapıda çok eksiklerimiz var. Antrenör olarak ise, paradan çok saygı gördüğünüz yerde çalışacaksınız”

Kaynak, Röportaj : 61haber.com

Toplam Okunma Sayısı : 1718

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com