Rehber :
   
Dernekler
gulnet
Trabzon Liselerinden Y.K.D.D.V.
Trabzon SİAD
KARGİD
Trabzonspor
Trabzonsporlu Profesyonel FD
Trabzon BİLSEM
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.06.2010
TTSO 20. Meslek Komitesi'nden Basın Açıklaması ...


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) 20. Meslek Komitesi’nce 28 Mayıs 2010 tarihinde oda meclisinde yapılan meslek komitesi sorunları sunumunun kamuoyuna yansımasının ardından yapılan değerlendirmelere ilişkin basın açıklamasında bulundu. 20. Meslek Komitesi basın açıklaması şöyle:

BASIN AÇIKLAMASI


 20. meslek grubu adına, 28 Mayıs 2010 tarihinde TTSO meclisinde gündem gereği Sayın Tayfun SEZEROĞLU gruba üye 500 kişi adına grubun sorunlarını TTSO meclisine açıklayıcı, içerikli ve anlamlı bir konuşma yapmıştır. Ve bu konuşma da tüm meclis üyeleri tarafından takdirle karşılanmıştır. Kürsüden hiçbir eleştiri de almamıştır.

Bu konuşmada Sayın SEZEROĞLU grubun tamamen gerçeklerle örtüşen sorunlarını dile getirirken, bu sorunların çözümüne yönelik bir beklenti içinde hareket etmiştir.

 Siyaset yapmak isteyenler, Sayın Tayfun SEZEROĞLU kürsüde konuşurken meclis başkanlık divanında bulunan yönetim kurulu üyelerinden bilgi alsalardı bu denli saldırıların içinde olmazlardı.
Üstelik Sayın SEZEROĞLU’nun birkaç yıl önceki konuşmasında iktidarın oluşmakta olan sağlık politikalarını nasıl övdüğünü, siyasetçi arkadaşların meclis tutanaklarından almalarını tavsiye ederiz.

Bizler iş adamlarıyız siyasetin herhangi bir tarafından olabilme şansımız asla olmaz. TTSO kürsülerinde siyasete yapılan övgülerde mutlu olan siyasetçilerin, eksikleri söylenirken de aynı hassasiyet ve saygı kuralları içerisinde daha duyarlı davranmaları gerekirdi.

            Sayın SEZEROĞLU’nun meclis kürsüsünde yaptığı konuşmanın içeriğindeki ana başlıkları incelersek;

1-      Hastaneler branş hastaneleri olsa bile acil gelecek hastalara müdahalelerde, konsultan hekimlerin de olması gerektiğini söylemişti, mevcut iktidar şu anda tüm hastanelere  bu uygulamayı başlatmaya başlamadı mı?

2-      Kare kod uygulamasının çok güzel olduğunu fakat, firma, depo ve eczanelerin daha hazır olmadığını, geçiş sürecinin biraz daha uzatılması gerektiğini söylemişti, mevcut iktidar 31.05.2010 tarihi gece 17.00’da 1 ay süreyle uygulamayı uzatmadı mı?

3-      Doktorlar gibi Diş hekimlerini hastanın seçme hakkına sahip olması gerektiğini söylemişti, bu söyleminde haksız mıydı?

4-      Hastanelerde temizlik hizmetlerinde çalışan elemanların, hastanelerdeki personel yetersizliğinden hasta hizmetlerinde kullanılmasının geri dönülmez hatalara sebebiyet verebileceğini söylemişti, bu söyleminde haksız mıydı?

Bu dört maddenin hangi siyasi bakışı gösterdiğini anlamakta güçlük çekiyor ve Sayın SEZEROĞLU’nu siyaset yapmakla suçlayanların haklı olmadıklarını düşünüyoruz.

Sağlık sektörü ile ilgili Sayın SEZEROĞLU’nun yaptığı açıklamanın 20. meslek grubu olarak arkasındayız ve sorunların bir an önce dikkate alınarak çözümüne yönelik çalışmaların başlatılmasını talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.   
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası
20. Grup Meslek Komitesi

Toplam Okunma Sayısı : 1648

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com