Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.06.2010
Atatürk Alanında Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı.


Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı
 


       2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı sonunda örgün eğitim veren meslek liseleri ile yaygın eğitim veren Halk Eğitim Merkezi, Meslek Eğitim Müdürlükleri ile İş_-Kur ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenledikleri Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) Atatürk Alanı'nda açıldı.

       12. si yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nın açılışına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, birim amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

       Açılışta konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu mesleki teknik eğitim ve öğretimin ülkenin önemli bir dünya aktörü olmasında temel dallarından birini oluşturduğunu belirterek, "Örgün eğitimin yanında Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası, İş-Kur ve sivil toplum örgütleri işbirliğinde düzenlenen meslek edindirme kursları da bu konuda çok önemli katkılar sağlamaktadır. Belediye olarak biz de geliştirdiğimiz projelerle İş-Kur ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Bu kurslara katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca böylesine önemli etkinliklerin yapıldığı Atatürk Alanı'nı araçtan arındırdıktan sonra kültürel, sanatsal ve sosyal yaşam merkezi yapmak için proje hazırladıklarını ve gelecek yılın Haziran ayına kadar Trabzon Meydanı'nı Avrupa'nın en güzel parklarından biri halene getireceklerini de sözlerine ekledi.

       Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise yaptığı konuşmada mesleki eğitimin önemine değinerek, örgün eğitimin yanında oda, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa yapılan mesleki eğitim kurslarının ülkede önemli bir açığı kapattığını belirtti.

       Mesleki ve Teknik Eğitim fuarının açılışını yapan Vali Kızılcık ile Başkan Gümrükçüoğlu sergi stantlarını tek tek gezerek başarılı çalışmalarından dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1507

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com