Rehber :
   
Mobilya Mağazaları
Burak Mobilya
Mürtezaoğlu Mobilya
Efendi Mobilya
Gorz Mobilya & Pekerler Mobilya
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.06.2010
Rusya pazarına yönelik inşaat sektörü iş görüşmeleri


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)’nu tarafından Rusya Federasyonu’nun da 31 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında yapılan görüşmelerde inşaat sektörü ön plana çıktı. Rusya Federasyonu’nda hızla yükselen inşaat sektöründe Trabzonlu işletmelerin önemli bir Pazar payı yakalayabileceğini belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, “Güney Rusya Bölgesi’nde konut, turizm ve kamu alanlarında inşaat sektöründe yüksek bir potansiyel ve canlılık var. Bu gelişmeden Trabzon’da payını alabilmelidir” dedi.

M.Suat Hacısalihoğlu Başkanlığı’nda Güney Rusya Bölgesinde incelemelerde yapan ve resmi temaslarda bulunan TTSO heyeti Ekim ayında “ Trabzon ve Krasnodar Bölgesi” arasında inşaat sektörünü bir araya getirecek ortak bir organizasyona hazırlanıyor.

Başkan Hacısalihoğlu, “2014 kış olimpiyatları yatırımları büyük bir hızla devam ediyor.  Aynı zamanda Güney Rusya bölgesi turistik bir bölge olduğu için gerek turizm tesisi gerekse konut sektöründe ciddi bir hareket var. Trabzon’un kuzeyinde bulunan bu yakın pazardan odamız üyesi işletmeler istifade etmelidir.”diye konuştu.

TTSO bünyesindeki meslek gurupları arasında en fazla yoğunluk bulunan inşaat ve inşaat malzemeleri üyeleri olduğunu anımsatan Başkan Hacısalihoğlu, “ Trabzon inşaat sektöründe oldukça iyi bir konumdadır. Ancak bu sektörde dışa açılma istediğimiz noktada değil. Güney Rusya’da birçok inşaat projelerinde taşeron olarak Türk firmaları ihaleler aldılar. Burnumuzun dibindeki bu pazardan odamız üyeleri de azami karlılık sağlamalıdır.” değerlendirmesinde
bulundu.

Rusya pazarında TTSO heyeti tarafından incelenen inşaat sektörünün oldukça yüksek karlar ile çalıştığını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, “ Trabzon konut ve inşaat sektöründe yüksek bir performansa sahiptir. Ancak iç piyasa üretime doydu. Satışlarımız durağanlaştı. Bu dönemde kuzey komşumuz Rusya pazarındaki imkanları ve fırsatları değerlendirmeliyiz.”dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, yapılan görüşmelerde kendilerine Trabzonlu işletmeler ile ortak çalışmalarda bulunmak isteğinin iletildiğini anımsatarak, bu kapsamda Trabzon ve Krasnodar TSO’ları ortak çalışması ile iki tarafın inşaat sektörünü bir araya getirecek organizasyon düzenleneceğini aktardı.

KRASNODAR TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE YAPILAN GÖRÜŞME

TTSO heyeti ziyaretin ikinci günü Krasnodar Ticaret ve Sanayi Odası ile bir araya geldi. Krasnador Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan görüşmede, Polina Gavenkina, Viladimir Yatsola, , Olga Gaaz, Sevetlana Galagan tarafından karşılan heyete ikili işbirliğinin geliştirilmesi için daha sık görüşmede bulunulması istendi.

Krasnodar Ticaret ve Sanayi Odası Dış iliklilerden Sorumlu Yöneticisi Polina Gavenkina, Krasnadorlu iş adamlarının Türkler ile işbirliği yapmak istediğini bildirdi. Bu amaçla Trabzon TSO’nun ziyaretinin çok anlamlı olduğunu, oda üyeleri arasında işletmeleri ikili işbirliği toplantılarında tanıştırılmasının yararlı olacağını belirtti. Gavenkina, “ Birbirimizden habersiz kalıyoruz. Birçok iş adamamız Türkiye ile çalışmak istiyorlar ama buluşamıyorlar. Türkiye’deki ve Trabzon’daki inşaat firmalarını Krasnodar bölgesi ile yakınlaştıralım.”dedi.

18 – 19 Eylül 2010 tarihinde Sochi Forumu’nun yapılacağını, bu toplantıya Trabzonlu iş adamlarının katılmasını isteyen Polina Gavenkina, “Sochni’de yapılan foruma geçtiğimiz yıl sekiz bin yabancı iş adamı katıldı. Bu toplantılara Trabzonluların katılmasının işbirliklerinin kurulması açısından öneriyorum.” diye konuştu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ İKİLİ GÖRÜŞMELER TOPLANTISI EKİM – KASIM DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Polina Gavenkina, inşaat sektöründe Krasnodar bölgesinde büyük bir iş hacmi bulunduğunu ifade ederek, Trabzon TSO ile bu sektörde bulunan işletmeleri biraraya getirecek bir toplantı önerisinde bulundu.

Toplantının Krasnodar Bölgesi’nde Sochi Forumunun ardından Trabzon ve Krasnador Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde düzenlenmesine karar verildi. Krasnodar bölgesinde inşaat alanındaki fırsatların tanıtımı, işbirliği alanları ve bu alandaki işletmelerin eşleştirilmesi ve tanıştırılması kapsamında ortak bir çalışma gerçekleştirilecek.

Polina Gavenkina, Krasnodar da tüm üye firmaların resmi işlerini yürüttüklerini belirterek, anlaşmazlıklarda da uzlaşma sağladıklarını belirtti. Federal mahkemelere ekonomik kontratlarda verdikleri raporların önem taşıdığını söyledi. Anlaşmazlıklarda, iki tarafın kontratlarını Krasnodar Ticaret ve Sanayi Odasına getirmesi gerektiğini ifade etti.
 
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Krasnodar Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmada, amaçlarının üyelerinin önünü açarak işbirliklerinin geliştirilmesi olduğunu söyledi. Sochi’de 5 bin Türk yaşadığını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, “ Geçmiş dönemlerde Krasnodar ile Trabzon’un ticareti daha iyi idi. Ama son zamanlarda azaldığını görüyoruz. Bu anlamda Krasnodar Ticaret ve Sanayi Odası ile İnşaat sektöründe yapacağımız toplantının iki tarafın işbirliklerinin önünü açacağını ümit ediyorum. Bu konuda çalışmalarımızı hızla devam edeceğiz Sochi Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığımız toplantıda açacağımız odamızın temsilciliğinin de bu ilişkileri geliştireceğine inanıyorum.”diye konuştu.

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2445

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com