Rehber :
   
Nakliyat Şirketleri
Yaylıoğlu Nakliyat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.06.2010
'Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü' Konulu Toplantı Yapıldı


“Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü” Konulu Toplantı Yapıldı

 

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından düzenlenen “Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü” konulu toplantı Trabzon Zorlu Grand Otel’de yapıldı.

Toplantıya katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, konuşmasına Şemdinli’de şehit düşen 11 askerimize Allah’tan rahmet dileyerek ve terörü lanetleyerek başlayan Vali Kızılcık, “Değişen, gelişen ve globalleşen dünyada hak ettiği yeri almak için var gücüyle çalışan ülkemizin istikrarına, birliğine kastetmek için Şemdinli’de 11 askerimizin şehit edilmesi 14 askerimizin yaralanmasına neden olan ulusal ve uluslararası bağlantılarının olduğunu düşündüğüm terörü lanetle kınıyorum” dedi.

“Türkiye bölgesinde bir istikrar abidesi, bölgesel bir güçtür” diyen Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aynı zamanda dünyada insanlığın aradığı adaletin tesis edilmesinde son derece önemli roller üstlenmek isteyen ülkemizin bu gücünü zayıflatmak için yapılan bu girişimler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla, toplumun tüm kesimleriyle ortaklaşa kurduğu bu Cumhuriyeti, bu devleti, bizleri ve Türk ordusunu, bu yoldan alıkoyamayacak.”

Son yıllarda önemli düzenlemeler yapıldığını kaydeden Vali Kızılcık, “Tüm bireylerin temel hak bazında, anayasa ve diğer mevzuatlarda önemli düzenlemelerin yapıldığını da söylemeden geçemeyeceğim. Hem temel hak ve hürriyetler hem de daha rekabetçi bir yapıya ekonomimizin kavuşturabilmesi için yapılan iyileştirmeler bizlerin Avrupa Birliği’ne tam üyelik bazında yapılan önemli gelişmelerdir” şeklinde konuştu.

21. yüzyılda artık eski kuralların, eski ilişkilerin, soğuk savaş dönemi ekonomik ve siyasi anlayışının geçerli olmadığının görüldüğünü kaydeden Vali Kızılcık, Dünyanın 17., Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olan Türkiye’nin hem bölgesel hem de uluslararası alanda insani anlamdaki kararların alınmasında etkin olmasının ümit vaat eden gelişmelerin göstergesi olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, “Ekonomik büyümenin gerçekleştirilebilmesi için ülke olarak, iş dünyası olarak, global dünya ile rekabet edebilmek, ihracat rakamlarımızı daha üst noktalara taşıyabilmek adına inovasyona, araştırma ve geliştirmeye önem veriyoruz” dedi.

Bölgesel kalkınma konusuna da değinen Vali kızılcık, kalkınma ajanslarının son derece önemli enstrümanlar olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yerel dinamiklerin kalkınma sürecine katılması ve böylece kalkınmanın yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya katılımcı bir yönetimi sergileyen kalkınma ajansları oluşturulmuştur. Kalkınma ajanslarımızın katılımcı, yerelden merkeze kalkınmayı hedefleyen yapılarında ana unsur; kamu yönetimini proje mantığına dayalı, yerel dinamikleri çağdaş değerler ve normlara adapte olacak şekilde yönetilmesidir. Kalkınma ajansları merkezi yönetimin taşrada ki birimi değil, yerel dinamikleri bir araya getiren ve yerel kalkınmanın gerçekleşmesini sağlayacak olan önemli birer enstrümandır.”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner’de, Hakkari’de şehit düşen askerlerimiz için üzüntüsünü dile getirdi. Terörün bugün itibariyle Türkiye’nin yeniden en önemli gündem maddesi haline geldiğini anlatan Boyner, şöyle konuştu: “Terörle mücadele tüm yönleriyle Türkiye’yi yatay kesen bir konudur. Hepimizin konusudur. Hep birlikte üzerimize düşen sorumlulukları almak zorundayız. Bugün şiddetten beslenen ve şiddetten medet uman her kim varsa onlarla mücadele etmek şarttır. Bugün huzur ve barış içinde demokratik bir refah toplumu olmamızın önünde kimler duruyorsa mücadele etmek şarttır.”

Türkiye’de çalışan yatırım yapan istihdam sağlayan bir iş dünyası temsilcileri olarak tüm vatandaşlar gibi gündemin birinci maddesinin terör olan bir ülkede değil terörün gündem dışı olduğu bir ülkede yaşamak istediklerini anlatan Boyner, “Huzur arıyoruz. Sorunların çözümü için her türlü desteği vermeye hazırız ancak sürecin de çok yakından takipçisi olacağımızı belirtmek isterim” dedi.

IMG_9227

IMG_4101

Toplam Okunma Sayısı : 1658

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com