Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.06.2010
Gümrükçüoğlu, Türk-Japon dostluğu turizme önemli katkılar sağlayacak


Başkan Gümrükçüoğlu, "Türk-Japon dostluğu turizme önemli katkılar sağlayacak"
 


       Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Türk ve Japon milletlerini çok ortak özellikleri olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de 2010 yılının Japon Kültür Yılı ilan edilmesi nedeniyle iki ülke insanının birbirini daha çok tanıma imkanına kavuşacağını söyledi.

       Japonya Okinawa Adaları Müzik Dans Tiyatro Topluluğu'nun Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesinde sergiledikleri dans gösterileri büyük beğeni topladı. Japonya Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve çok sayıda davetlinin izlediği gösterilerin açılışında konuşan Başkan Gümrüçüoğlu KTÜ ve Japon üniversiteleri işbirliği sonucu KTÜ tarafından hazırlanan Türk-Japon Dostluk Parkı projesinin yapımına başlayacaklarını belirterek, " Forum Alışveriş Merkezi'nin karşısında yapacağımız 30 dönümlük park iki ülke insanlarını birbirine daha çok yaklaştıracaktır. Bu parkın, geleceği turizmde olan Trabzon'a daha çok Japon turistin gelmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

       Başkan Gümrükçüoğlu Çömlekçi ve Akyazı projeleri için iki ay önce yaptığı Japonya ziyaretinde iki milletin çok ortak özellikleri olduğunu gözlemlediğini belirterek, "Japonların da bizim gibi kuvvetli bir aile yapıları var. Gelenek ve göreneklerine bağlılar. . Bu anlamda bizim milletimize çok benziyorlar. İki millet arasındaki coğrafi mesafe uzak olsa bile özellikleri ve yapıları itibariyle adeta iki kardeş millet gibiler" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1432

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com