Rehber :
   
Mobilya Mağazaları
Burak Mobilya
Mürtezaoğlu Mobilya
Efendi Mobilya
Gorz Mobilya & Pekerler Mobilya
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.06.2010
Hacısalihoğlu Akçaabat OSB'de parsel satışlarına hazır olmalarını istedi.


Meclis Başkan Yardımcısı H.İbrahim Nalbant Başkanlığında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclisi aralık ayı toplantısı yapıldı. Nalbant, TTSO meclisine yeni katılan iki yeni meclis üyesi Ufuk İskender ve Nafız İskenderoğlu’na hayırlı olsun diyerek, meclis üyelerine tanıttı.  Tayin nedeniyle Bülent Ataman, devamsızlık nedeniyle de Ömer Baş meclis üyeliklerinden ayrılmışlardı.

Haziran ayı oda faaliyetlerini içeren slayt sunusunun izlenmesinin ardından Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant, Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

BİR BÖLGEYE YÖNELİK DEMOKRATİK AÇILIM OLMAZ

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, meclis konuşmasında terör konusunu ilk sıraya alarak yaptı. Son dönemde anlaşılmaz bir şekilde terörün tırmanmakta olduğuna vurgu yaparak, “En büyük sıkıntımız ekonomidir. Son zamanlarda az da olsa düzelme gösterirken terör olaylarının etsine girdi.”dedi.

Demokrasinin bir bütün olduğunu dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, bir bölgeye yönelik olarak demokratik açılım, söylemi üzerinde düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Terörün çözümlenmesi için terör örgütünü kuranlar üzerinde fikir yürütmek gerektiğini aktardı. “Terör dağda değil, şehre yerleşmiştir” şeklinde sözlerine devam ederek, “Terörizmi yok edecek isek örgütün kuranlara bakmalıyız.”dedi.

İLK 5 AYLIK İHRACAT SEVİNDİRDİ

Geçtiğimiz yıl kriz ortamında Türkiye genelinde gerilmeyen ihracatın, bölgeye de yansımaları olduğunu anımsatan Başkan Hacısalihoğlu, 2010 yılının ilk 5 aylık verilerine göre geçen döneme oranla Trabzon’un ihracatında artış olmasından memnunluk duyulması gerektiğini söyledi. 304 milyon dolar olan ihracatın önemli bir bölümünü tarım ve tarım ürünlerinin tuttuğun anımsattı. İhracatta lokomotif olan yaş sebze ve meyve ile fındık ve madencilik sektörlerinde bulunan ihracatçılar ile gurur duyduğunu aktardı.

SOCHİ’YE SÜREKLİ TANITIM MERKEZİ

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Haziran ayı başında TTSO organizasyonunda Rusya Federasyonu’na düzenlenen iş görüşmeleri programında 2014 Sochi Olimpiyatları ile ilgili gelişmelerin yakından takip edildiğini söyledi. İtalya’nın bu pazarı hedef alan sürekli tanıtım merkezi kurduğunu, bu örneğin bir benzerinin üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

SOCHİ’YE UÇUŞLAR 9 TEMMUZ DA PLANLANDI

“Gidemediğin yer senin değildir.” Sözünü anımsatan başkan Hacısalihoğlu, Rusya Pazarına yakın olmak için Trabzon – Sochi uçak seferlerinin başlatılması konusunda son noktaya gelindiğini aktardı. Planlanan ilk uçuşun 9 Temmuz tarihinde başlayacağını, haftada iki kez gerçekleştirileceğini bildirdi.

TURİZMİN GELİŞMESİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Uçak seferlerinin Trabzon ve bölgenin turizm sektörünün gelişmesi açısından çok önemli olduğuna değinen Başkan Hacısalihoğlu, “Hepimiz iş adamları ve esnaf olarak turistlere gerekli kolaylığı göstermeliyiz. Nasıl ki Japonlar turizm konusunda ve turistler konusunda çok hassasiyet gösteriyorlar, bizde öyle olmalıyız.”dedi.

Memnun olan bir turistin Trabzon’da konaklama sayısını artıracağını ifade ederek, “ Biz uçak seferleri ile Rusya’nın Güneyinden Sochi’ye gelen turistleri hedefliyoruz. 15 günlük tatil için Sochi’ye gelen bu turistler üç beş günlüğüne Trabzon’a da gelebilirler. “

AKÇAABAT OSB DE ÜRETİLEN PARSELLER YATIRIMCILARA TAHSİS EDİLECEK

Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlandığını aktaran Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, yakın dönemde de Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi’nde hazırlanan parsellerin yatırımcılara tahsis edileceğini açıkladı.

Parsellerin satışına gelinmesinin çok sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Hacısalihoğlu, “ 2-3 ay içinde Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi’nde parsellerin satışı olacaktır. İş dünyamız öncelikli olarak yararlanmalıdır.”şeklinde konuştu.

SAĞLAM, İRAN İSLAM CUMHURİYETİ GÖRÜŞMELERİNİ AKTARDI

TTSO Muhasip Üye Adnan Sağlam, Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy Başkanlığı’nda İran İslam Cumhuriyeti Doğu Azerbaycan ve Batı Azerbaycan’ın Tebriz ve Urumi şehirlerindeki görüşmeleri meclis üyelerine aktırdı.

Trabzon heyetinin büyük bir ilgi gördüğünü aktaran Sağlam, yapılan görüşmelerde transit taşımacılık ve turizm sektörü için hayatı önem taşıyan yol vergileri ve akaryakıt bedelleri konusunun bir kez daha görüşüldüğünü bildirdi.

Valilikler, belediye, ticaret ve sanayi odalı ile iş dünyası arasında yapılan lobi faaliyetlerinde Trabzon ve Tebriz arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin daha üst seviyelere getirilmesi için güncel sorunların giderilmesine çalışıldığını vurguladı.

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 1763

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com