Rehber :
   
Sinemalar
Sinema Lara
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.06.2010
Vali Recep Kızılcık'tan Trabzon’da İki Anlamlı Açılış


Trabzon’da İki Anlamlı Açılış

Kadın Erkek Eşitliği Masası Bürosu’nun açılışına ve Mikro-Kredi uygulamasının tanıtımına katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, gelişmişliğin en önemli standardının kadınların karar alma ve kararların uygulanması sürecinin yanı sıra üretim hayatında da aktif görev alabilmeleri olduğunu söyledi.  

            Kadın Erkek Eşitliği Masası Bürosu’nun açılışı ve Mikro-Kredi uygulamasının tanıtımı Trabzon Evi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Safiye Seymenoğlu, Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Bursa Milletvekili Canan Candemircik, Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediye Meclisi Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu Başkanı Sezgin Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Değişen ve gelişen ülkemizde kadınların ekonomik, sosyal, kültürel ve politik alanda aktif rol almalarının önemli olduğuna dikkat çeken Vali Kızılcık, “Kadınların üretiyor olması bölgesel ve küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ülkemizin en önemli güçlerinden, en önemli enstrümanlarından birisidir” diye konuştu.

Kadın Erkek Eşitliği Masası Bürosu’nun faaliyete geçmesinin son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, kadının gerçek hayatta erkek ile eşit fırsatlardan istifade edebilmesi ve kendini güvenebilir kılması için bu büroların önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi.

Trabzon Valiliği ile Trabzon Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Mikro-Kredi uygulamasının ise Trabzon’un kalkınmasına ve sevgi ortamının oluşmasına katkı sağlayacağını ifade eden Vali Kızılcık, Mikro-kredi uygulamasının sürdürülebilir olması yönünde katkı sağlayan başta Trabzon Belediyesi ve Forum AVM olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Mikro-Kredi uygulamasının sadece bayanlara yönelik bir uygulama olmadığı halde bayanların bu projeden daha çok yararlandıklarına dikkat çeken Vali Kızılcık, “Bayanlarımız kendilerini ifade edebilmek, ayakları üzerinde durabilmek ve böylece kendi hayatlarını kazanabilmek için daha çok Mikro-Kredi alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Mikro-Kredi uygulamasına verilen desteğin Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Bütün sivil toplum örgütlerini ve özel şirketleri sosyal sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon Belediye Meclisi’nce kurulan Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu’nun önemli çalışmalar yaptığını, Kadın Erkek Eşitliği Masası’nın da Trabzon için faydalı hizmetler yapacağını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Birleşmiş Milletler ve Sabancı Vakfı tarafından geliştirilen ve meclisimizin de desteğiyle hazırlanmış olan Kadın Erkek Eşitlik Masası’nın çalışmaları tamamlanınca bu projenin uygulandığı illerde sürdürülebilmesi için çalışmalar yapıldı. Bu konuda 6 pilot il seçildi. Öncü il olarak da Trabzon’da bu çalışmalarımızı sonuçlandırdık. Bunu da Sayın Valimizin ve bu kentin hanımlarını da desteğiyle sonuçlandırdık. Ayrıca belediye meclisinde kadın erkek fırsat eşitliği komisyonunu kurduk.”

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’da hizmete giren Mikro-Kredi uygulamasının da önemli sonuçlar verdiğini kaydederek, “Mikro-Kredi ile bayan kardeşlerimize kredi imkânı sağladık. Bunu karşılıksız olarak yapmadık. Kredi verdiğimiz bayan kardeşlerimiz bu kredileri takır takır geri ödüyorlar. Bu güne kadar 35 grupta 165 kişiye 115 bin 500 liralık kredi kullandırıldı. Kullandırılan bu kredilerden 20 bin 761 liralık kısmı geri döndü. Zamanı gelen kredinin geri dönme oranı yüzde 100. Bu bizim için çok önemli. Kredi alan kardeşlerimiz bu parayı elişi, kozmetik satışı, kıyafet, tarım ürünü satışı, ahşap boyama, pazarlama ve malzeme alımı biçiminde kullandı. Başarılı oldular ve zamanı geline kredilerin geri ödemesini de eksiksiz yaptılar. Ben önümüzdeki dönemde kredi verdiğimiz bayan kardeşlerimizin birer dükkan açarak vergi mükellefi olacaklarına canı yürekten inanıyorum. Bu projede bizlere destek olan Trabzon Valisi Sayın Dr. Recep Kızılcık Beyefendiye de teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 IMG_0030

IMG_0041

Toplam Okunma Sayısı : 1672

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com