Rehber :
   
Turizm ve Seyahat Acentaları
ULUTOUR Tourism & Travel
Hayden Tur
İBK Tour
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.06.2010
TTSO Meclis Üyesi Uğur Akdeniz Kredi Kartları uyarısı


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Uğur Akdeniz, kredi kartları kullanımında herkesimin bilinçlenmesi konusunda uyarıda bulundu. Akdeniz, özellikle son dönemlerde takipteki krediler arasında kredi kartları takibinin yüzde 5.5’dan yüzde 10-11’lere yükseldiğini açıkladı.

29. Grup- Finansal Hizmetler Ve Holdinglerin Faaliyetleri Meslek Komitesi adına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Haziran ayı meclis toplantısında sektör adına konuşan meclis üyesi Uğur Akdeniz, özellikle kredi kartlarının kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Kredi kartı kullanımında bilinçsizce hareket edildiğini anımsatan TTSO Meclis Üyesi Uğur Akdeniz, özellikle işletmeleri uyararak kredi kartı ile ticarete yönelmemesi gerektiğini vurguladı. Akdeniz, “Cebimizde en az üç-beş kredi kartı var. Kredi kartları ile biraz daha fazla alış veriş yapıyoruz. Alış-veriş esnasında kredi kartımızın hangi oranda faiz uygulandığı konusunda çok bilinçli değiliz. Bunun için daha dikkatli olmak zorundayız. Kartlarımıza ne kadar kredi faizi uygulandığı, alış veriş yapılan işletmedeki uygulanan oranlar gibi konuları bilmemiz gerekmektedir.”diye konuştu.

İŞLETMELERE KREDİ KULLANIRKEN DİKKAT EDEÇEKLERİ HUSUSLAR

TTSO Meclis Üyesi Uğur Akdeniz, ekonomideki darlığı aşmak için birçok kurumun kredi finansmanları sağladığını KOSGEB, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası vb kurumların yaz döneminde kredi fırsatları yaratacağını söyledi.

Bu kredilere ihtiyaç duyan işletmelerin dikkat etmesi gereken hususlar konusunda da bilgilendirmede bulunan Akdeniz, “ En önemli husus faiz oranı yanında,  komisyon ve dosya ücretlerinin de öğrenilmesi gerekmektedir.  Kredi kullanacak işletme, toplamda ne kadar para cebinden çıkağını peşinen öğrensin.”dedi.

KREDİLERDE CİROLAR BELİRLEYİCİ

Her bankada bireysel krediler açıklandığını buna karşın işletme kredilerinin gizli tutulduğunu ifade eden TTSO Meclis Üyesi Ugur Akdeniz,”Bunun nedeni her işletmenin kredibilitesinin farklı olduğundan kaynaklanmaktadır. Bankalar, büyük oranda işletmenin cirosuna bakarlar. Kredibilite için ciro önemlidir. Öz kaynağını yitirmiş bir işletmenin şansı pek olamaz. Ayrıca işletmenin takipteki kredileri de önem taşımaktadır.” Uyarılarında bulundu.

BİRDEN FAZLA BANKA İLE ÇALIŞIN

Akdeniz, işletmelere birden fazla işletme ile çalışmalarını önererek, sözlerini şöyle tamamladı: “Daha çok banka ile görüşün. Kredi kullanmadan önce bunu yapın. Daha iyi şartlarda farklı bankalardan öneriler alabilirsiniz. Bu da işletmenin yararınadır.”

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 1913

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com