Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.07.2010
Türkiye'yi tercih eden Rus turistler, rakiplerin iştahını kabartıyor


 

Türkiye’yi tercih eden Rus turistler, rakiplerin iştahını kabartıyor
Çarşamba, 30. Haziran 2010, 12:03
Türkiye, bu yıl Rusya’dan rekor bir artışla 3 milyondan fazla turist bekliyor. Bu rakam, dünya genelindeki rakip destinasyonların iştahını açtı.
 

Rusya ile Türkiye arasında esen olumlu rüzgarlar, Rusya’nın Türkiye’de turizm büroları açması, karşılıklı kültür gün- ve yıl etkilikleri, vizelerin kalkması ve Türkiye’nin Rusya’daki tanıtım atağı, Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısında rekor artış beklentisine yol açtı.

 

Türkiye’ye rakip destinasyonlar ise, Türkiye’nin uyguladığı stratejiyi izleyerek, bu pastadan pay kapmaya çalışıyorlar. İsrail, kimi Avrupa ülkeleri, Uzakdoğu, Mısır ve körfez ülkeleri, Rus turistlere vize kolaylığı veya Türkiye’nin yaptığı gibi vize muafiyeti getirmekte oyalanmadılar.

 

Türkiye’nin başlattığı tanıtım kampanyasının benzerlerini hayata geçiren Avusturya, İsviçre, Tayland ve Brezilya gibi Güney Afrika ülkeleri, Rusya’da her gün başka bir ülkenin tanıtım etkinliği yapılmasına yol açması rakiplerimizin gözlerinden kaçmadı.

 

Ama Türkiye, kısa uçuş mesafesi ve en iyi fiyat/hizmet oranıyla, rakiplerine karşı farkı açmaya devam ediyor.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Rusya pazarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

 

Türkiye ve Rusya arasında vizelerin kaldırılması konusunda sağlanan mutabakatı değerlendiren Barut, “Vizelerin kaldırılması her iki ülke turizminin gelişmesi açısından da yararlı sonuçlar yaratacaktır.

Biz 2010 yılında 3 milyon barajını aşan sayıda Rus misafiri ağırlamayı hedefliyoruz. Bu yeni gelişmelerle sayının üç yıl içinde 5 milyona yükselmesi sürpriz olmayacak. Vizenin kaldırılması Türkiye'den Rusya'ya gidecek turist potansiyelini de yükseltecektir” dedi.

Türkiye'nin Almanya'dan sonraki en büyük ikinci turist potansiyeline sahip ülkesi Rusya ile vizelerin kaldırılması konusunda sağlanan mutabakatın her iki ülke halkı açısından ekonomik ve bürokratik avantajların yanı sıra ağırlıklı olarak olumlu psikolojik etkiler yaratacağını söyleyen TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, şu değerlendirmede bulundu:

"20 milyonluk Suriye ve Lübnan'la vizelerin kaldırılmasının Türk turizmi açısından olumlu etkilerini gördük. Bu, 142 milyon nüfusa sahip Rusya'da çok daha büyük ölçekli olacaktır. Rus vatandaşlarının sınır kapılarında 20 dolar karşılığında kolayca vize alabilmesine karşın, Türkiye ile vizenin kaldırılmasıyla ilgili haberlerin Rusya'da gerek halk gerekse Rus turizm sektörünce çok yakından izlendiğini oradaki meslektaşlarımızdan öğreniyoruz. Bu bile psikolojik etkinin önemini ortaya koymaktadır. Olumlu psikolojik etkiler, tatil kararlarında ve zamanlamada önemli ve belirleyici bir rol oynamaktadır.”

2009 yılında küresel ekonomik kriz nedeniyle Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının küçük bir düşüşle yaklaşık 2 milyon 600 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Ahmet Barut "Rusya ile Türkiye arasında ekonomik, siyasi, kültürel alanda ilişkiler olumlu yönde seyrediyor. Sonuç olarak gelinen nokta her iki ülkenin de yararına olmuştur” dedi.

 

 

Kaynak : www.tourexpi.com 

Toplam Okunma Sayısı : 1761

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com