Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.07.2010
Sosyal medya otelinizin işine nasıl yarar? ...


Sosyal medya otelinizin işine nasıl yarar?



2014'e kadar sadece ABD kaynaklı yaklaşık 4 milyar dolar yatırımın yapılacağı sosyal medya, artık pazarlamanın en hızlı gelişen kolu. Peki, sosyal medya oteliniz için neler yapabilir?


Satış ve Pazarlama Uzmanları Leora Lanz, Barbara Fischhof ve Rebecca Lee

Klasik haberlerin inanırlılığı son on yıl içerisinde ciddi şekilde düştü. Toplumun güveni haberlerden sosyal medyaya doğru yöneldi. Arkadaşların birbirlerinin hayatlarının içinde yer aldığı sosyal medya günümüzün yeni güven çemberini oluşturuyor. Araştırma sonuçları eğer sosyal medyada güvenilir ve özgünseniz başarılı olmanız mümkün.

Gittikçe daha da gelişen bu dijital dünyada zlenimlerden çok bağlantılar kurmaya ihtiyacımız var. Otel konuklarının arkadaşları, aileleri ve meslektaşlarıyla online olarak haberleşerek otelcilerin iş yapma prensiplerini ve perakende satışın temel unsurlarını tamamen değiştirdiler. LinkedIn, Facebook, Twitter, Flickr ve Youtube gibi devrim yaratan platformlar sayesinde artık otelciler benzersiz biçimlerde müşterilere ulaşabiliyorlar.

Günümüzün çetin ekonomik koşullarında birçok otel hizmetlerini geliştirmek adına borçlanamıyor ve birçoğu da haciz problemleriyle karşı karşıya kalıyor. Böyle bir dönemde en başarılı olan oteller sosyal medya yoluyla kendi marka savunucularını yaratanlar oluyor.

Sosyal medyayı görmezden gelen başarısız ve pazar gerçekleriyle alakasız kalmaya mahkumdur. Sosyal medyanın etkisi ABD İnteraktif Pazarlama Harcamaları Raporuna göre 2009 – 2014 yılları arasında sadece ABD’de internet pazarlama sektörüne 55 milyar dolar harcanacak ve interaktif  sanal pazarlama toplam pazarlama sektörünün %21’ini ele geçirecek. Sosyal medya ise interaktif pazarlamanın dünyada yaklaşık %6’sına denk geliyor.

Şüphesiz ki interaktif pazarlama klasik medyayı yavaş yavaş öldürüyor. İşte sosyal medyanın oteliniz için yapabileceklerinden bazıları:

- Tüketiciye gönderdiğiniz mesajı güçlendirir ve ağızdan ağıza yayılmasını sağlar

- Marka kişiliğinizi güçlendirir ve bilinirliğini artırır

- Gerçek zamanlı ve çift yönlü iletişimi mümkün kılar

- İhtiyaç anında anında iletişim kurabilmenizi sağlar

- İş yaratır ve yatırım dönüşü sağlar

Kaynak: www.hsv.com

Toplam Okunma Sayısı : 1979

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com