Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.07.2010
'Yeşilden Maviye 2. Ulusal Sanat Festivali' Başladı...


”Yeşilden Maviye 2. Ulusal Sanat Festivali” Başladı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ”Yeşilden Maviye 2. Ulusal Sanat Festivali” kapsamında Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakar ile diğer illerden gelen öğretmen, okul yöneticisi ve öğrencileri makamında kabul etti.

Türkiye’nin önde gelen kentlerinden olan Trabzon’un ve bölgenin çok güzel bir coğrafyasının bulunduğu belirten Vali Kızılcık, ”Trabzon içinde ayrı bir medeniyeti görmek mümkün. Bu önemli medeniyet merkezinin tüm insanlık tarafından görülmesi özellikle sanatla, incelikle uğraşan gençler tarafından görülmesi çok önemli” dedi.

Bu güzelliğin gereği olarak Trabzonluların da misafirperverlik ve sanatsal anlamda çok çok duyarlı olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, kent insanın tabiatla uyumu ile renkli ve sanatsal kişiliğinin görüleceğini anlattı.

Trabzon’un tarihi geçmişi ve kültürel değerlerinin üzerinde ki toz bulutunu kaldıracaklarını kaydeden Vali Kızılcık, “Siz ülkemizin geleceği gençlerin Trabzon’umuzu görmesi, şehrimizin kültürel birikimini, tarihi ve doğal güzelliklerini tanıması bizim için çok önemli. Sizlerin buralarda yapacağı çalışmaların şehrimizin tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Trabzon’da, Türkiye’deki 56 güzel sanatlar ve spor liseleri arasında sanatsal kaynaşmayı sağlamak ve iller arasındaki kültürel kaynaşmaya katkı yapmak amacıyla yapılan ”Yeşilden Maviye 2. Ulusal Sanat Festivali” başladı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivalin başlaması dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene, Türkiye’nin 39 ilindeki güzel sanatlar ve spor liseleri öğrencileri, öğretmenleri ile velileri ve söz konusu bazı okulların halk oyunu ekipleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çakan’ın  Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan törende, okulların halk oyunu ekipleri, vatandaşların da katılımıyla oluşturulan halkada kemençe eşliğinde horon oynadılar.

Öğrencilerin Atatürk ilkeleri doğrultusunda ülkeye yararlı ve araştırmacı bireyler olarak yetişmelerine ve iller arasındaki kültür alış verişine katkı sağlanması da amaçlanan festival çerçevesinde, öğrenciler Trabzon’daki tarihi ve turistik yerleri gezerek canlı çizim çalışması yapacak.

Festival, 22 Mayıs’ta öğrencilerin çizimlerinin değerlendirilerek, dereceye girenlerin ödüllendirilmesiyle sona erecek.

 IMG_0787

IMG_0781

IMG_0776

Toplam Okunma Sayısı : 1740

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com