Rehber :
   
Reklam ve Tabela
Yusuf Rizeli
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.07.2010
Kentin geleceği için yağmur suları ile kanalizasyon sularının ayrılmalı


Başkan Gümrükçüoğlu, "Kentin geleceği için yağmur suları ile kanalizasyon sularının ayrılması gerekiyor"
 


       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gelecek kuşaklara temiz ve sağlıklı bir kent bırakmak için 150-200 yıldan beri yapılmayan yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması için çalışma başlattıklarını belirterek, "Şehrin tümünde yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması tamamlanmadan koku tümüyle ortadan kalkmaz. Kentimizin bu önemli sorununu çözmek için hazırladığımız ve İller Bankası Genel Müdürlüğüne arz ettiğimiz proje için görüşmelerimizi tamamladık. Yağmur suları ile kanalizasyon sularını ayırma projesinin proje ihalesi için gerekli çalışmalar tamamlandı. Kentimizi geleceğe taşımak için 10 milyon TL tutarındaki bu projeyi Trabzon'a kazandıracağız" dedi.

       Başkan Gümrükçüoğlu belediye meclisinde yaptığı konuşmada, derin deşarj sistemi ile Zağnos, Tabakhane derelerinin üzerinin açılması ve kanalizasyon ile yağmur sularının ayırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Deniz deşarj sistemi tek başına yeterli olmayacak. İş onunla da bitmiyor. Zağnos Deresi ile Tabakhane Dereleri'nin üzerlerinin açılması ve kanalizasyon suları ile yağmur sularının ayrı kanallardan tahliye edilmesi çalışması devam ediyor. Kentin tümünde kanalizasyon suları ile yağmur sularını ayrıştırmadan kokular tamamen ortadan kalkmaz. 150 -200 seneden beri yapılmayan bir işe el atarak gerekli proje çalışmalarını tamamladık" şeklinde konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu, önceki yönetim tarafından Alman Kalkınma Bankası'na (QFW) hazırlattırılan proje çalışmasının olduğunu hatırlatarak, " Bu projenin maliyeti 45 milyon Avro olarak hesaplanmış. Maliyet çok yüksek. Bu projede popülist düşünecek olsam yapılmasına onay verirdim. Şehrimizin geleceğini, bizden sonraki hizmet edecek olanları ipotek altına almamak ve kentimizi bu kadar büyük bir borca sokmamak için bu projeye onay vermedik. Bunun yerine İller Bankası ile ortak çalışarak yaklaşık maliyeti 10 milyon TL tutarında olacak yeni bir proje hazırladık" diye konuştu.

       İller Bankası ile hazırladıklar yağmur ve kanalizasyon sularını ayırma çalışmasının proje ihale aşamasına geldiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un yağmur ve kanalizasyon sularını ayrılması için İller Bankası Bölge Müdürlüğü ile bir çalışma yaptık. Çalışmayı tamamlayınca İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne gönderdik. İller Bankası Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimizi geçen haftaya kadar sürdürerek tamamladık. Şimdi de projenin ihalesini yaptıracağız. Muhtemelen 10 milyon TL tutarında olacak bu yatırımla kentimizin kanalizasyon ve yağmur sularının ayrılmasını, yani 150-200 senedir yapılmamış olan bir işi yapacağız. Bu projeyi yaparken etrafı delik deşik edeceğimiz için belki vatandaşlarımız bize kızacaktır ama şehrimizin geleceği için bu çalışmayı mutlaka yapmak lazım. Derin deşarj, derelerin üzerinin açılması ve yağmur suları ile kanalizasyon sularının ayrılması projelerinin tamamlanmasıyla birlikte ancak koku ortadan kalkar. Kokunun ortadan kalkması için bu üç büyük unsurun yapılması ve tamamlanması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1639

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com