Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.07.2010
Başkan Gümrükçüoğlu Akyazı Projesi için net konuştu....


Başkan Gümrükçüoğlu Akyazı Projesi için net konuştu.
 


       Akyazı Projesi için kafa karışıklığı ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Akyazı Projesi'nin devletin makamları tarafından onaylandığını ve çalışmalara başlandığını belirterek, "Son günlerde bazı kesimlerce proje için kafa karışıklığı ve fikir uçuşması ortaya çıkarma gayretleri var. TOKİ dolgu ihalesi için gerekli çalışmaları başlattı. Bu proje Trabzon'a mutlaka kazandırılacaktır. Her zaman projenin arkasında duran ve bizlere büyük destek veren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi.

       Trabzon Belediyesi Temmuz ayı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı. Başkan Gümrükçüoğlu meclis üyelerine belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gümrükçüoğlu konuşmasında son günlerde sıkça konuşulmaya başlanan Akyazı Projesi'ne de değindi. Başkan Gümrükçüoğlu Akyazı Projesi'nin kronolojik seyrini belgeleriyle birlikte meclis üyelerine göstererek, "Akyazı Projesi'yle ilgili ortaya çıkarılmaya çalışılan kafa karışıklığına ve fikir uçuşmasına yol açmamak için olayı somut gerçekleri ile ifade etmeye çalışacağım" dedi. Gümrüçüoğlu, "6 Şubat 2010 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na bir yazı göndererek Akyazı Projesi yapımı için talepte bulundu ve bu yazı üzerine TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar olur yazısını, Başbakanlık makamının onayına sundu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 16.02.2010 tarihli ve 1113 sayılı yazısına istinaden 17.02.2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bu projeye olur veriyor. Onayın ardından, 23 Şubat 2010 da TOKİ Başkanlığı 1662 sayılı yazıyla Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanının Akyazı Projesi'ni onaylandığına dair yazısını göndererek gerekli protokollerin yapılması talebinde bulundu. Bunun üzerine TOKİ, Karayolları Genel Müdürlüğü, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, ve Trabzon Belediyesi olarak bir protokol imzalandı. Beş sayfalık protokole TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan, ve Trabzon Belediye Başkanı olarak şahsım ve tüm bunlara onur tanığı olarak ta Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak birlikte imzaladık. Demek ki Akyazı Projesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti makamlarının onayı ile başlatılmış ve devam ediyor" diye konuştu.

       Projenin onayından sonraki süreçte çeşitli görüşlerin ortaya çıktığını, mühendislik olarak bölgenin uygun olamayabileceği iddialarının ortaya atılması üzerine zemin sondajı çalışmalarının başlatıldığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Bunlara bağlı olarak biz bu konuyu zemin sondajlarıyla birlikte yürütme işini devam ettiren firmaya jeoloji mühendisleri ve jeofizik mühendisleri odalarıyla bilgi paylaşımı izleyici davetiyle birlikte beraberce sürdürmelerini öngördük. Bunun sonucu bölgede 20 adet sondaj yapıldı. Ve bütün sondajlarda sağlam kayaya ulaşıldıktan sonra uygun görülen teknik rapor gereği çalışmalar devam ettirildi. Zemin sondajlarında o bölgede dolgu ve stadın yapılmasının tektonik olarak bir problem oluşturmayacağı ve yapılmasında mühendislik yönünden sakınca olmadığı kanaatine varıldı. Onun ardında daha önce bir sismik rapor yapılmış olmasına rağmen herhangi bir tereddüdün kalmaması ve teknik raporun eksiksiz olarak gerçekleşmesi için sismik çalışmalar devam ettirildi. Şu anda o işi devam ettiren firma KTÜ ile birlikte sismik raporu yapıyorlar. Bu hafta sonu itibariyle sismik çalışmaları tamamlanması planlanıyor. Akyazı projesinin dolgu ihalesi çalışmaları dav devam etmektedir. Sismik raporların sonrasında hazırlanacak rapor doğrultusunda dolgu ihalesi TOKİ tarafından yapılacak" diye konuştu.

       Çömlekçi Avan Projesi tamamlandı.

       Başkan Gümrükçüoğlu mecliste yaptığı konuşmada Çömlekçi projesine de değindi. Çömlekçi Projesi'nin avan proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu gelecek hafta TOKİ Başkanıyla bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını belirtti. Gümrükçüoğlu yapılan değerlendirme toplantısının ardından Çömlekçi avan projesinin sivil toplum örgütleri, meclis üyeleri, gazeteciler ile kurum ve kuruluşlara sunacaklarını belirterek ortaya çıkacak sonuçlara göre projeye son halini vereceklerini söyledi.

       Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca şehri güneye bağlayacak Karşıya-Uğurlu yolunun proje ihalesini tamamlandığını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca derin deşarj sistemini yüzde 70 oranda tamamlandığını, ağustos ayı sonunda tesisleri hizmete sokmayı planladıklarını söyledi. Öte yandan Gümrükçüoğlu yürüyüş yolunun birinci etap kauçuklama çalışmalarının tamamlandığını 2. etap betonlama çalışmalarında da sona yaklaşıldığını sözlerine ekledi.

Toplam Okunma Sayısı : 1470

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com