Rehber :
   
Balık Lokantaları
Kılçık Balık Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.07.2010
Başkan Gümrükçüoğlu el sanatları sergisi açılışında konuştu


Başkan Gümrükçüoğlu el sanatları sergisi açılışında konuştu;
"Kadınlarımız mikro kredi ile iş sahibi oluyor"
 


       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüklerince ortaklaşa düzenlenen mesleki eğitim kursları açılış ve sergi törenine katıldı.

       2 Nolu Bostancı Mahallesi'nde yapılan "Ev Tekstili ve Makine Nakış Kurslarına" katılanlara sertifikalarının da verildiği törene Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'n un yanı sıra Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Halk Eğitim Müdürü Engin Nur, mahalle muhtarları, kursiyerler ve davetliler katıldı.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kadınların böyle kurslara katılarak meslek sahibi olmalarından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Kadınlarımız evlerinin direğidirler. Böylesine el sanatları kurslarına katılarak meslek sahibi olan bayan kardeşlerimi kutluyorum" diye konuştu.

       El Sanatları kurslarına katılarak meslek sahibi olanlara destek amacıyla mikro kredi uygulamaları başlattıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Valiliğimiz ile ortaklaşa yaptığımız mikro kredi uygulamaları ile bu güne kadar 180 bayan kardeşimize toplam 123 bin TL'lik kredi verdik. Bayan kardeşlerimiz aldıkları krediyle ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Mikro kredi programından yararlanmak isteyenler Trabzon Evi'nde oluşturulan Mikro Kredi Uygulama Merkezi'ne başvurabilirler" diye konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu mikro kredi uygulamalarından yararlananlara ürünlerini satmaları için yer oluşturma çalışmaların da devam ettiğini belirterek, "Bayan kardeşlerimizin ürettiklerini satmaları için Forum Alışveriş Merkezi'nde bedava stant verildi. Kentimizin diğer yerlerinde de bu tür satış yerleri oluşturacağız. Duyarlılıklarından dolayı Forum AVM yetkililerine teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

       Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Halk Eğitim Merkezi'nin çok güzel faaliyet ve etkinliklere imza attığını belirterek, "Düzenledikleri el sanatları, bilgisayar, yabancı dil ve diğer kurslarla kentimiz insanın en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyorlar. Özellikle düzenlenen "Anne-kız" okuldayız kampanyasıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirdiler. Böylesine önemli faaliyetlerin bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyor ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

       Konuşmaların ardından el sanatları kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları ve teşekkür belgeleri verilerek sergini açılışı yapıldı. Sergiyi gezen Başkan Gümrükçüoğlu el emeği göz nuru ürünleri yapan kursiyer ile onların en iyi şekilde yetişmesini sağlayan öğretmenlerine teşekkür etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1377

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com