Rehber :
   
Yöresel Mutfaklar
Beton Helva
Lokma Tatlı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.07.2010
'Yılın Basın Fotoğrafları 2009' Sergisi Açıldı...


“Yılın Basın Fotoğrafları 2009” Sergisi Açıldı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen ”Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2009” yarışmasında dereceye giren foto muhabirlerine ait fotoğraflardan oluşan sergi, Trabzon Sanatevi bahçesinde düzenlenen programla açıldı.

Törende konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, serginin Ankara’dan sonra Anadolu’da ilk kez Trabzon’da açılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, ”Çoğu konuları bazen kitaplarla ifade etmeye çalıştığımızda alamadığımız sonucu, bir fotoğraf karesinde çok rahatlıkla görebiliyoruz. 2009 yılının çok özel anlarının ve olaylarının objektiften bizlere bu sergiyle yansıyacak olması bizim için çok önemli” dedi.

Foto muhabirleri alanında farkındalığın oluşturulması için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayan Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

”Çünkü çok okuyan bir toplum değiliz. Bakmayı ve seyretmeyi seven bir toplumuz. Ben ümit ediyorum ki yazılı kültüre de sahip olalım. Aynı zamanda sanatın bir diğer önemli alanı olan foto muhabirliği alanında az şeylerle çok derin olayları topluma bir mesaj olarak yansıtabilelim.”

TFMD Başkanı Rıza Özel ise derneğin 26 yıldır basın fotoğrafları alanında yarışmalar düzenlediğini belirterek, etkinliklerle bir günlük ömrü olan fotoğrafların yeniden hayat bulduğunu söyledi.

Serginin Trabzon’da açılmasında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin önemli rolü olduğunu dile getiren Özel, şunları kaydetti:

”Bizim yapmaya çalıştığımız en önemli şey, haber fotoğraflarını çeken foto muhabirlerinin farkındalığını artırmak. Çünkü sizlerin gazetede gördüğünüz bir kare fotoğraf, ertesi gün tabiri caizse kese kağıdı oluyor. Biz o kese kağıdı olan fotoğraflara sergilerle, kitaplarla değer biçiyoruz. Bir günlük ömrü olan fotoğraflar bu sergiyle hayat buluyor. Ankara’da geçen hafta ödül törenimiz gerçekleştirildi. Ödül töreninde sergilenen fotoğraflar Türkiye turuna ilk kez Trabzon’da başladı.”

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ise 2009 yılında objektife yansıyan fotoğrafları kentte görmekten memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Kızılcık ile TFMD Başkanı Özel, serginin açılışını yaptı. Özel, sergide yer alan fotoğraflar hakkında Vali Kızılcık’ı bilgilendirdi.

Serginin açılışına, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Anadolu Ajansı Trabzon Bölge Müdürü Murat Kaban, Anadolu Ajansı foto muhabiri Erhan Sevenler, gazeteci-yazar Uğur Kavas, Trabzonlu gazeteciler ile davetliler katıldı.

 IMG_2601

IMG_2586

IMG_2604

Toplam Okunma Sayısı : 1652

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com