Rehber :
   
Şekerleme ve Şeker Ürünleri
Karabekir Şekerleme
Celaloğlu Arzu Helva
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.07.2010
''Geçen Zaman Yazık'' Turgut ÖZDEMİR'in kaleminden...


Yılları ay gibi sayıyor bu dönemlerde insanlar..Özellikle bizim meslekte..Yıllara öyle bir sayıyor ki bazıları sanki o dönemlerde biz uzaydaydık..Efendim ‘’biri der 20 , diğeri der 25’’ dersin karşındakileri SSK kurumu.. Emekliliklerine karar verecekler.

İşin aslı mesleğin içinde uzun yıllar olduğuna inandırıldı mı kariyerinin güçlülüğünü ortaya çıkarmak..Ama geçmişten bir yaprak çevirdiğinde de ‘’ben o dersi görmemiştim o gün izinliydim’’muhabbeti yapılır.

Oysa görmek, yaşamak, gezmek, dinlemek, sorgulamak ve en önemlisi yeni bilgiye ulaşmak gerekiyor..Ancak bütün bunlar günümüzde geçersiz ve nafile uğraşlar..Varsa yoksa dedikodu ve de her şeyi ben bilirim ayakları. Biraz daha kıdemliler bu anlamda tabi bir adım daha önde alttan gelenler ise üzüm üzüme baka baka kararır misali..

Doğduğu , doyduğu ve oturduğu yerin geçmişini bilmeyenler ahkam keser bugüne dair..Sanki her şey birden bire oldu..Verilen onca uğraşlar hiç sayılır..Yağma hasanın böreğinden faydalanmak için günü kurtarma uğraşında olanlar mücadele yorgunlarının bir gün yeniden diyip ayağa kalkacaklarını akıllarını getirmezler de meydanın hep boş kalacağını sanırlar.. Onlara en güzel cevap ünlü siyaset büyüğümüzün klasik sözüdür.. ‘’Hadi ordan hadi ordan’’

Aslında bu konularda fazla yazmak bizi birilerinin sınıfına sokar ki Allah göstermesin..Bizim her daim yerimizden memnunuz. Hiç ödün vermedik vermeyiz de..

Sözün özü üzülüyoruz ve de sıkılıyoruz.. Özellikle gençlere üzülüyoruz.. Kendi yaşlarında olanlar Üsküdar’ı geçmeye hazırlanıp bilgi peşinde komayı sürdürürken onlar kötü örneklerle zaman geçiriyorlar.. Büyüklerinin söyledikleri masaların onları bir yere getirmeyeceği uykusundan bir an önce uyanmaları gerektiğini anlamak istemiyorlar..Eee ‘’Geçen zaman yazık’’ şarkısı hiç eskimez.. Bir gün uyanmayanların aklına da gelir mutlaka..

Toplam Okunma Sayısı : 1743

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com