Rehber :
   
Züccaciye & Mutfak Eşyaları
Hakkı Akyüz Mutfak Eşyaları
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.07.2010
Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal'den Belediye' ye ziyaret


Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal'den Başkan Gümrükçüoğlu'na ziyaret
 


       Başkan Gümrükçüoğlu, "Ülke olarak, Gagauzlar'a bağlılık ve sempati duymaktayız"

       Moldovaya bağlı Gagauzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ve beraberindeki heyet Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

       Doğu Karadeniz Bölgesi'nde gezi ve incelemelerde bulunmak için ülkemize gelen konuk Cumhurbaşkanı Mihali Formuzal ve beraberindeki heyeti belediye başkan yardımcılarıyla birlikte belediye önünde karşılayan Başkan Gümrükçüoğlu, konuk Cumhurbaşkanı'na Trabzon Belediyesi'nin tarihi hakkında bilgi verdi.

       Gagauzya Cumhurbaşkanı'na Mihail Formuzal ve beraberindeki heyeti Trabzon'da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu ," Tarihsel ve kültürel değerlerimizin birlikte olduğu Gagauzya' ya karşı millet ve ülke olarak bir bağlılık ve sempati içerisindeyiz. Kültürel ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesini de belediye olarak çok arzu etmekteyiz. Bu münasebetle büyük bir adım atan ve bizleri ziyaret lütfünde bulunan Cumhurbaşkanımızın bu tarihi kenti ziyaretlerinden şeref duyduğumuzu belirtmek isterim. Cumhurbaşkanı Formuzal ve beraberindeki heyetin kentimizden güzel anılarla ayrılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

       Moldova'ya bağlı olarak 1994 yılından beri Gagauzya Özerk Bölgesi olarak varlıklarını sürdürdüklerini belirten Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal Trabzon'da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Burada yaptığımız ziyaretlerde ekonomik, kültürel, eğitim ve sosyal alanla işbirliklerinin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunacağız. Kardeş milletler olarak ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Burada gördüğümüz misafirperverlikten dolayı Trabzonlulara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu ziyaretin anısına Cumhurbaşkanı Formuzal'e telkari işlemeli kahve takımı hediye etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1298

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com