Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.12.2008
Kadınlar siyasette daha aktif rol almalıdır


Başkan Canalioğlu,
 "Kadınlar siyasette daha aktif rol almalıdır"

   

       "Kaşık Tutan elden, para tutan ele" projesi kapsamında "Trabzon'da kadın olmak" adlı panel düzenlendi.

       Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan panele Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu'nun yanısıra, Avukat Sibel Suiçmez ile Birleşmiş milletler ortak programı Trabzon koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

       Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, kadınların siyasette daha aktif rol almaları gerektiğini belirterek, "Ne yazık ki, kadınlarımız bugüne kadar aktif rol alamadılar. Önümüzdeki yerel seçimlerde hangi partiden olursa olsun kadınlarımız belediye meclis üye listelerinde daha fazla yer almalıdır. Bunun öncülüğünü şimdiden yapmalıyız. Biz Trabzon Belediye Meclisi ve Kent konseyinde almış olduğumuz kararla en az yüzde 33'lük bir kadın kotası uygulamaya karar verdik. Bu, kadınlara yönelik ülkemizde alınan ilk ve önemli bir karardır. Çünkü kadınların kente karşı olan sorumluluklarını ortaya koyma noktasında çok önemli fikirleri ve projeleri olduğunu biliyoruz."dedi

       Başkan Canalioğlu Belediye olarak kadınlara yönelik önemli faaliyetler yaptıklarını belirterek, "Belediye olarak kadınlara yönelik bilgisayar, el sanatları, gebelik eğitim kursu gibi çok önemli kurslar açarak kadınlarımızın yeni bilgilerle donatılmasını sağladık. Ayrıca, kadınlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenmek amacıyla aile yönlendirme merkezi kurduk." dedi.

    

01 Aralık 2008 Pazartesi
Toplam Okunma Sayısı : 1938

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com