Rehber :
   
Restaurant Bar, Cafe Bar, Pub
Altmışbir'a
Galanima Restaurant
Lazeli Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.07.2010
'Trabzon Avrupa Gençlik Olimpik oyunlarında buluşalım' sözü 'Trabzon oyunları' oldu.


2011’in Temmuz ayında Trabzon’da yapılacak olan olimpik oyunlar için diğer ihaleler ya Ankara’da yapılıyor ya da iptal ediliyor. Niye Trabzon esnafı para kazanmasın diye herhalde. Nasıl olsa boğazlarından aşağıya lokma geçmeden sırtlarına vursak o lokmayı dışarı alırız diye hesap yapanlar sessiz ve derinden işlerini yürütüyorlar. Ama Trabzon’un Valisi, Belediye Başkanı, Ticaret Sanayi odası ve diğer sivil toplum kuruluşları sessizliğini korumaya devam ediyor.

Onlar bu konuda bir şey demiyorsa veya yumruğunu masaya vuramıyorsa o zaman kimsenin kapı köşelerinde evelemeye, gevelemeye hakkı yok. Olimpiyatın başında yer alan kişiler doğrusu yapıyorlar ihaleleri Ankara ve İstanbul’a kaydırmakla doğrusunu yapıyorlar.

Hazırlanan olimpiyat afişlere baktığımızda “Trabzon Avrupa Gençlik Olimpik oyunlarında buluşalım” sözü bundan böyle “ Trabzon oyunları” oldu. Son günlerde olimpiyatlar için öyle bir oyunlar oynanıyor ki insanın akıl ve mantığı bile almıyor. Olimpiyatlar için Trabzon’da yapılması düşünülen salonların birçoğunun ihalesi iptal olurken, şimdide yerel gazetelere, TV’lere ve İnternet sitelerine verilen olimpiyatlarla ilgili reklâm afişleri İstanbul’da ihalesi yapılacakmış, Biri veya birileri Trabzon’da yayın yapan 10 yerel gazete,6 Yerel Televizyon ve 5 İnternet sitesinin ekmek yemesini istemiyorlar gibi bir hisse kapıldım.

Trabzon’da görev yapan görsel ve yazılı medyanın avukatlığına soyunacak değilim. Bu gazeteleri, TV’leri ve internet sitelerinin başında bulunan genel müdürler gerekli olan tepkilerini koyup koymayacaklarını bilmiyorum. Ama Trabzon esnafının ekmek yeme sini istemeyenler, Yazılı ve görsel meydanında olimpiyatlardan gelecek olan reklâm pastasının büyük bir payının İstanbul ve Ankara’ya kaydırılması Trabzon’daki 21 basın kuruluşuna darbe vuruluyor. Yani herkes kış uykusundan uyanmalı, Trabzon’ da yapılacak olan olimpiyatların pastasını başka yerlere değil buranın esnafı yazılı ve görsel medyası yemeli, bu pasta başka yerlere gitmemeli.

Trabzon’u şehirden çıkartıp köy havasına sokmaya başladılar. Trabzon için ayak oyunları oynanmaya devam ediyor. Zaten afişteki yazıda Avrupa gençlik olimpik kelimesini çıkarttığında Trabzon oyunları ön plana çıkıyor.

Aloooo uyanın gözünüzü kulağını dört açın…

İlan pastası elden gitti gidiyor…..

Sonra ahlanıp vahlanmaya gerek yok..

Benden söylemesi….

TRABZON SALONSUZ KALACAK

Trabzon’da jimnastik salonun yapılmasına karar verilince sahildeki dolgu alanı üzerinde Trabzon Belediye başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yer verebileceğini beyan etti. Bunun üzerine 3 bin seyirci kapasiteli iki ayrı büyük salonu buz kayağı pisti sosyal bölümleri olan proje yapıldı.21 Nisan ise ihaleye çıkarıldı. Tam bu aşamada Trabzon Belediyesi meclisinde söz konusu yerin tahsisi görüşülürken CHP’li meclis üyeleri salonun sahilde yapılmasına karşı çıktılar.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da CHP meclis üyelerinin meclisten onay çıksa bile mahkemeye gidebileceklerini beyan etmesi üzerine salon inşaatı tehlikeye girdi. Önce ihale iptal edildi. Belediye meclisinde CHP’li üyeler jimnastik salonuna karşı çıkmasına karşı bazı Ak partili meclis üyelerininde sessiz kalarak onlara destek verildiği öğrenildi. Bunun üzerine yer arayışına girildi. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağır kent merkezinde jimnastik salonuna için yer tahsis edilebileceğini belirtti ve belediye meclisinden karar olarak çıkartı. Jimnastik salonu için yeniden ihale sürecine girildi. İhale tarihi henüz açıklanmadı. Bu durum ihalenin yapılıp yapılanmayacağı konusunda şüpheler yapılıyor.

Öte yandan Akyazı projesinin karşılığı olarak 19 Mayıs Spor Salonun Tokiye devredilip yıkılacağından Trabzon kent merkezinde spor salonunu kalmayacak. Pelitlideki 7 bin 500 kişilik büyük salonun uzaklığı ayrıca küçük hacimli salonları gerektiği yarışmalar için Trabzonda sıkıntı doğacak. Anlaşılan Trabzon salonsuz kalacak. Trabzon şehrinin göbeğinde salon olmayışı salon sporlarına büyük bir darbe vuracağı kesin,19 Mayıs spor salonun anıları silinip gider. Bu salonda Yalıspor’u, 24 Şubat hentbol takımlarının müsabakaları izlendi. Dünya Boks Konseyi (WBC) Orta Sıklet şampiyonu Selçuk Aydın bu salonda yetişti, dünyaya ismini duyardu. Hale bu gelişmelere rağmen Trabzonda salonun yapılabilme şansı var. Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu kararlı olursa Trabzon salonuna kavuşur aski taktirde buda gümbürtüye gider.

260 MİLYAR’MI?

Trabzonspor Avni Aker Stadyumu’nun yeni skorboard ihalesini Ankara’da yapıldı. İhaleyi ismi açıklanmayan Ankara’dan bir firma aldı. Bu 260 milyar lira nereden ödenecek acaba? 2011 Olimpiyatları’nın bütçesinden mi yoksa Trabzonspor’un kesesinden mi? Bize gelen bilgilere göre, Gençlik Oyunları’nın bütçesi içine sokuşturulan bir ihale. Ama skorbord’un bu kadar edip etmeyeceğini ise bir bilene sormak lazım. Yine burnumuza uzaklardan hiç de hoş olmayan kokular geliyor. Yazık yazık çok yazık. Tabi bir işin belgesi olmazsa ne kadar yazarsa yaz. Sakin demeyin ki “ Çamur at izi kalsın” politikası yapıyoruz. Bu skorboard bu kadar para etmez. İsteyene de sorabilirsiniz!

Toplam Okunma Sayısı : 2075

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com