Rehber :
   
Konsolosluklar
Konsolosluklar
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.07.2010
4. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği, bugün yapılan yarışmayla sona erdi.


Rize'de düzenlenen 4. Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği, bugün yapılan yarışmayla sona erdi.      Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi'nde, Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun desteği ile Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından düzenlenen şenliğin 3. ve son gününde, rafting botuyla 6 kilometrelik oryantiring yarışması yapıldı.

DOKADAK Başkanı Sabri Aslışen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Oryantiring Federesyonu'nun desteği ile dünyada ilk defa yapılan rafting botuyla oryantiring yarışmasının çok keyifli geçtiğini söyledi.

Rafting botuyla oryantiring yapılacağının mesajını verdiklerini belirten Aslışen, ''İlk defa yapılacak olan oryantiring Türkiye ve dünya kupası yarışlarını fırtına vadisine çekebilmek için federasyonumuzla bağlantı kuracağız. Artık markalaştık, bölge turizmi ve ülkemiz için güzel şeyler yapmayı da ümit ediyoruz'' dedi.

 DOKADAK'ın raftingden sorumlu asbaşkanı Erdoğan Bucan ise şenlikleri her geçen sene bir basamak daha büyüttüklerini ifade etti.

Bu sene yapılan oryantiring yarışı ile şenliğin ayrı bir havada geçtiğini kaydeden Bucan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 ''Organizasyonda yarışan sporcular literatüre girecektir. Çünkü dünyada ilk kez oldu. Oryantiring federasyonu ve Karadeniz Teknik Üniversitesinde görevli öğretim görevlisi Dr. Fatih Bektaş'ın da destekleri oldu. Gerekli aletleri bize gönderdiler. Bu kadar keyifli olacağını düşünmüyordum. Hem rafting hem oryantiring bir arada görsellik açısında daha iyi oldu.''

Şenlik kapsamında düzenlenen rafting botuyla oryantiring yarışmasına katılan 15 takımdan birinciliği Dağ, ikinciliği Çaykurspor A takımı, üçüncülüğü ise Fırtına Rafting ekibi kazandı.

Toplam Okunma Sayısı : 2033

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com