Rehber :
   
Yöresel Yemekler
Karpi Pide Salonu
Pidecim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.07.2010
Zağnos'ta Molozlar Kalkıyor, Yıkımlar Yeniden Başlıyor


Zağnos'ta Molozlar Kalkıyor, Yıkımlar Yeniden Başlıyor
 


       Trabzon Belediyesi'nin TOKİ ile ortaklaşa yürüttüğü Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabında yıkılan evlerin hafriyatlarının kaldırılma işlemleri başladı. Öte yandan sahipleri ile anlaşmaya varılan binaların yıkımına perşembe günü başlanacak.

       143 binanın bulunduğu Zağnos Köprüsü ile Kahramanmaraş Caddesi arasında kalan 2. etapta şu ana kadar 135 bina sahibi ile anlaşmaya varılırken 113 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Projenin 2. etabında şu ana kadar kamulaştırma yapılan hak sahiplerine 23 milyon TL para ödendi.

       Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TOKİ ile Trabzon Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. etabında kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı olan Zağnos Köprüsü ile Kahramanmaraş Caddesi arasındaki bölümde yıkılan binaların hafriyatının kaldırılması işlemine başladık. Yeni anlaşma sağladığımız binaların yıkımı işlemlerine perşembe günü başlamış olacağız. Moloz yığınlarının kaldırılmasından sonra burada peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Zağnos Vadisi'nin güzelleştirilmesi dışında Tabakhane, Ayasofya Müzesi etrafı ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin tamamlanmasıyla Trabzon'u çok daha güzel bir şehir haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1567

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com