Rehber :
   
Mutfak, Banyo Mobilyaları
İtaly Mutfak Banyo
Saray Yapı Mimarlık
Favori Mutfak & Banyo
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.08.2010
Trabzon Soçi Uçak Seferleri 5 Ağustost' a başladı...


Trabzon Soçi Uçak Seferleri Başlıyor

Trabzon-Soçi uçak seferleri 5 Ağustos Perşembe günü başladı. Haftada 2 gün salı ve perşembe günleri gerçekleştirilecek uçak seferlerinin ilgi olması halinde arttırılması planlanıyor.

Konuyla ilgili Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kiril Fedorov ve TÜRSAB Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök’ün katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi.

Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu ve TTSO’nun girişimiyle Trabzon-Soçi arasında uçak seferlerinin yapılması için çalışma başlattıklarını kaydeden Vali Kızılcık, “Biz bu uçak seferlerini başlatalım ve böylece Karadeniz’in iki farklı yakasındaki iki dost ülkeyi ticari, kültürel ve turizm anlamında gerçekleştireceğimiz projelerle daha da yakınlaştıralım. Bu açıdan ulaşım ve iletişim çok önemli. Yürütülen bir yıllık çalışmanın sonucu olarak Soçi-Trabzon hava yolu hattını önümüzdeki günlerde başlatmanın gururunu yaşıyor olacağız. Haftanın iki günü olarak başlatılan bu seferler ileride belki daha da fazla sayıya çıkacak” diye konuştu.

Trabzon’un 4 bin yıllık geçmişi ile çok önemli bir merkez olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, “Biz Trabzon’umuzun vizyonunu belirlerken, şunu ifade etmiştik; Trabzon, hem coğrafi, hem turizm hem ticaret hem de kültürel anlamda çok önemli bir konumdadır. Zira bu global dünyada her iki tarafın kazanmasını temin edecek en önemli unsurlardan bir tanesi ilişkilerin artırılmasıdır. Zaten medeniyetleri gelişimine baktığınızda ulaşımın ne kadar önemli olduğunu görürüz. Bu çağın global bir köy olarak değerlendirilmesinde ulaşım ve iletişim gibi iki temel unsurunun olduğunu biliyoruz. İşte bu çağın gerekliliğini ve gereklerini yerine getirebilmek için yürüttüğümüz bir yıllık çalışmanın sonucunda yakalanan başarıdan dolayı mutluyuz” dedi.

10 yıl aradan sonra yeniden başlatılan seferlerin her alanda iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağını kaydeden Vali Kızılcık, 2011’de Trabzon’da Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın, 2014’de ise Soçi’de Kış Olimpiyatları’nın yapılacağını hatırlatarak şunları söyledi:

“Uçak seferlerin yeniden başlaması iki büyük organizasyona ev sahipliği yapacak iki şehir için çok önemlidir. Bu nedenle Soçi ile olimpiyat anlamında kader birliğimiz var. Bu seferler gelecek yıl Trabzon’da yapılacak oyunlara gelecek Rus turist sayısını arttıracaktır. Her iki ülke arasında yapılacak organizasyonlarda seferlerin turistik paketlerde çok iyi değerlendirmesi gerekir.”

Başkonsolos Fedorov ise, seferlerin iki ülkenin halkları arasında ticari ve kültürel alışverişlere her bakımdan büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, amaçlarının Rusya Federasyonu ile ticari ilişkilerin gelişmesini sağlamak olduğunu belirterek, “Özellikle iş adamları arasında sinerjinin ve zamanlamanın çok önemli olduğunu görüyoruz. Bundan hareketle yaptığımız çalışmada yazışmalarımız devam etti ve bunun sonucunda da Rusya Federasyonu’nun bir şirketi ile uçak seferlerini başlatma protokolünü gerçekleştirmiş olduk. Valimiz ve TÜRSAB Başkanımız da buradalar. Eğer iki ülke arasında ticari ilişki yoksa sosyal olaylarında gelişemeyeceğini düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök de, bu uçuşların Trabzon turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, “Turizm sektöründe ulaşım çok önemlidir. Ulaşım olmayan bir yerle iş yapmanız mümkün değildir. Ulaşım ne kadar kolay olursa olsun oraya ticaret yapan insanların oraya kolaylıkla ulaşması gerekiyor. Trabzon’a ne kadar çok uçuş sağlanırsa turizme de o kadar katkı sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah eski günlerimize geri döneriz ve iyi oluruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Soçi ile Trabzon arasındaki uçak seferleri ilk etapta haftada 2 gün yapılacak. Salı günü Soçi’den Türkiye saati ile 10.00’da kalkacak uçak Trabzon’dan aynı gün saat 12.00’de Soçi’ye geri dönecek. Perşembe günü ise TS 21.00’de Soçi’den kalkacak uçak 23.00’de dönüş seferini yapacak. Uçuş süresi ise 50 dakika.

 DSC_8715 (2)

DSC_8728 (2)

IMG_4713

tts soci 1

Toplam Okunma Sayısı : 2170

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com