Rehber :
   
Ev Tekstili ve Halıcılık
Güven Ev Tekstili ve Halıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.08.2010
Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'e Trabzon'dan Uçak seferleri başlıyor.


Trabzon’un yurt dışına havayolu bağlantıları  artıyor. Trabzon –Tiflis arasında haftada üç kez planlanan havayolu ulaşımına 9 Ağustos 2010 pazartesi günü start veriliyor.

Air Batumi Firması tarafından yapılacak olan Trabzon – Tiflis uçak seferlerinde 33 kişilik jet motorlu Saab 340 model uçaklar kullanılacak. Air Batumi firması Acente sorumlusu Salome Berdia, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile yaptığı görüşmede, ilk uçuşun 9 Ağustos 2010 Pazartesi yapılması için bütün hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Berdia, yaptığı açıklamada, haftada üç kez yapılacak olan Trabzon –Tiflis uçuşlarının Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü yapılacağını söyledi. Biletlerin 50 avrodan başladığını aktardı.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon’un komşu ülke Gürcistan ile ticari, kültürel ve sosyal alanda gelişen ilişkilerinin uçak seferleri ile daha da artacağını vurguladı. Trabzon-Tiflis arasındaki mesafenin uçak ile 1 saat 20 dakikaya düşeceğine dikkat çekerek, “ İşi adamları için zaman her zaman önemlidir. Haftada üç gün Trabzon –Tiflis arasındaki uçak seferlerinin yapılması TTSO olarak destekliyoruz. Odamızın hedefi komşu ülkeler ile ulaşım bağlantılarımızın güçlendirilmesidir. Trabzon’a daha fazla iş adamı ve turistin çekilmesidir.  “dedi.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU : GÜRCİSTAN İN BAŞKENTİ TİFLİS’E DE UÇAK SEFERLERİ BAŞLIYOR

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un turizm sektöründen payını daha fazla artırması için bu tür girişimlerin önemli olduğuna değinerek, şöyle konuştu: “  Bildiğiniz gibi bir yıldır üzerinde çalıştığımız Trabzon –Sochi uçak seferleri 5 Ağustos 2010, tarihinde yani bugün başlatıldı. İlk sefer yapıldı. Komşumuz Rusya federasyonuna 35 dakika da uçakla ulaşma imkanına yeniden kavuştu. Aynı şekilde en yakın komşu ülkemiz olan Gürcistan’ın Başkenti Tiflis 9 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak olan uçak seferleri de  bu ülke ile olan ilişkilerimizi geliştirecektir. Trabzon ekonomisinin gelişmesi ile bölge ve ülke ekonomisi kazanacak. Bölgemizin geleceğinde bu iki hattın çalışması çalışması ve desteklenmesi çok önemlidir.”dedi.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: GÜRCİSTAN’İN BAŞKENTİ TİFLİS’E TRABZON DAN YAPILACAK UÇAK SEFERLERİNİ DESTEKLİYORUZ

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’u bir tatil merkezi olarak değerlendirmek isteyen komşu ülkeler ile işbirliğini geliştirmenin bölge ekonomisine yüksek katkısı olacağını belirterek, “ Türizmden bir çok ülke ve bölge kalkınmış ve refah seviyesini yükseltmiştir. Ülkemizin Ege ve Akdeniz bölgeleri de turiz açısından gelişmiş ve zenginleşmiştir. Neden Trabzon ve bu bölge turizmden gelişmesin ve zenginleşmesin.”diye konuştu.

HACISALİHOĞLU: TURİZM MEVSİMİ ETKİSİ İLE ESNAFIMIZIN YÜZÜ GÜLDÜ

Trabzon’a bu yaz döneminde gelen yerli ve yabancı turistlerin kent içinde alış veriş mekanlarında da canlılık ve hareketlilik yarattığını aktaran Başkan Hacısalihoğlu, “ Trabzon markasına sahip çıkalım. Şehrimize komşu ülkelerden alış- veriş için gelen turistlere ve iş adamlarına bu bölgeyi daha çok sevdirelim. Gerek Rusya Federasyonu ve gerekse Gürcistan ile başlayan uçak seferleri ile TTSO olarak yaptıkları destekler doğrultusunda alış-veriş guruplarının kente getirilmesi projelerinin de hazırlanmaktadır.”dedi.

 

Toplam Okunma Sayısı : 2135

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com