Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.08.2010
KÖYDES Koordinasyon Toplantısı Valilik B Toplantı Salonu'nda yapıldı.


KÖYDES Toplantısı Yapıldı

KÖYDES Koordinasyon Toplantısı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında Valilik B Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, Vali Kızılcık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Aziz Mercan, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, ilçe kaymakamları ve ilgili daire amirleri katıldı.

KÖYDES yatırımlarına Türkiye genelinde 520 Milyon TL ayrıldığını belirten Vali Kızılcık, “Bu paranın aslan payı olan 22 Milyon 737 Bin TL Trabzon’a verildi. Buda bizi diğer illerin üzerine koydu. Bu kaynakları etkin olarak kullanmak bizim boynumuzun borcudur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bizlere teslim ediyorlar. KÖYDES’de hiçbir köyümüz susuz kalmasın ve köy yollarını da en iyi şekilde yapalım, büyük oranda da asfaltlayalım” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Trabzon’u ziyaretinde bir ilçede vatandaşlarla sohbet sırasında bir vatandaşın köylerinde su olmadığını dile getirmesi üzerine çok şaşırdığını anlatan Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben kendilerine asla böyle bir şeyin olamayacağını söyledim. Oradaki il genel meclisi üyesine sorduğumda ‘doğrudur, bizim nüfusumuz az olduğu için az ödenek geliyor. Bundan dolayı köylerimizin suyunu yapamadık’ dedi. Ben de diyorum ki; bu kabul edilebilir bir durum değil. Bizim KÖYDES’te birinci önceliğimiz susuz köyümüzün kalmamasına dayanıyor. Bu sorunu bu ödenekle çözmemiz gerekiyor. Asla susuz köyümüz olduğunu hiç kimse söylememeli, susuz köyümüz kalmamalı ki KÖYDES için aktarılan kaynakları amacına uygun harcadık diyelim”  

  IMG_5077

IMG_5079

Toplam Okunma Sayısı : 1700

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com