Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.08.2010
İşte Marka Şehir Trabzon'un Meydan'ı böyle olacak...


İşte Marka Şehrin Meydan'ı
 


       Trabzon Belediyesi tarafından uygulamaya konan kent içi trafik yönlendirme projesinden sonra önemli bir bölümü araç trafiğine kapatılan Atatürk Alanı'nda yapılacak olan yeni düzenlemenin projesi Anıtlar Kurulu'nun onayından geçti.

       Trabzon Belediyesi'nin Etüd Proje Müdürlüğü ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarları Odası'nın da katkı koyduğu proje tamamlandı. Projenin uygulaması 2011 yılında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na kadar tamamlanacak.

       2011 yılında Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Trabzon'un marka şehir olması için Trabzon Belediyesi tarafından uygulamaya konan projelere bir yenisi daha eklendi.

       Şehrin görüntüsünü daha güzel bir konuma getirmek için daha önce TOKİ ile birlikte Ayasofya Müzesi'nin çevresindeki binaların yıkımını üstlenen, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2 etabının yapımını sürdüren, Tabakhane Vadisi'nde hak sahipleri ile görüşmelere başlayıp bin 459'u ile anlaşma sağlayan, Trabzon Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Trabzon Belediyesi şimdi de Trabzon'un en önemli merkezlerinin başında gelen Atatürk Alanı'nda yapacak olduğu yeni düzenlemenin projesini tamamladı ve Anıtlar Kurulu'ndan onay aldı. Anıtlar Kurulu'nun onay vermesinden sonra Trabzon Belediyesi proje üzerinde detay çalışmalara başladı.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2011 yılına kadar Atatürk Alanı'nın modern bir görünüme kavuşacağını kaydederek, "Atatürk Alanı'nda yaptığımız düzenlemeler halkımızın beğenisini kazandı. Meydan Parkı'nda artık korna sesi değil kuş sesleri duyuluyor. Ama bizim amacımız burayı daha da güzelleştirip Avrupa'nın ve dünyanın en modern merkezlerinden birine dönüştürmektir. Belediyemizin üniversitemizin ve ilgili meslek kuruluşlarının da desteğiyle hazırlanan proje Anıtlar Kurulu'nun onayından geçti. Projelerin detayları da kısa sürede tamamlanacak ve ardından yapımına başlayacağız. 2011 yılında 23-30 Temmuz tarihleri arasında şehrimizin ve belediyemizin ev sahipliğinde organize edilecek olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na kadar Atatürk Alanı bambaşka bir görünüme kavuşacaktır. Buraya gelecek olan 4 bini sporcu 10 bin insan bu şehirden ayrıldığında Atatürk Alanı'nı bir daha unutamayacaklar" ifadelerine yer verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 2247

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com