Rehber :
   
Lokanta
Üstad Yemek ve Kebap Salonu
Şahane Yemek ve Kebap Salonu
Çınar Lokantası
Güloğlu Baklava & Kebap
Özdemir Kasabı
Akçaabatlılar Köfte & Balık
Kıbrıs Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.08.2010
İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa sergisi...


Belediyeden anlamlı sergi
 


       Trabzon Belediyesi, İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği hat ve tezhip ile fotoğrafçılık kursunun sergisi Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkan yardımcıları Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Ergin Aydın, Osman Necip Sevinç, birim amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile Zağnos Vadisi Kültür Merkezi'nde açıldı.

       6 ay devam eden Hat ve tezhip ile fotoğrafçılık kurslarına katılan, çoğunluğunu bayanların oluşturduğu, toplam 50 kursiyer, meslek edinmenin yanı sıra her gün için de 15 lira yemek ve yol ücreti aldılar. Kursun sona ermesi ile birlikte kursiyerlere kendi el emekleri ürünlerini satmaları için de ayrıca Zağnos Vadisi'nde yapılmakta olan Ramazan Etkinlikleri'nde Trabzon Belediyesi tarafından ücretsiz stant temin edildi. Sergide Hat ve Tekzip'ten 250 eser, fotoğrafçılık kursundan 60 eser olmak üzere toplam 310 eserin yer aldığı muhteşem sergi Ramazan ayı boyuna açık kalacak.

       Serginin açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bayanların bu tür aktivitelerde olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Bu güzel manzarayı görmek beni çok sevindiriyor. Hakikaten Trabzon'un bir kardeşlik, dayanışma ve barış kenti olduğunu buradan anlayabiliriz. Ve en önemli yönü olarak da sizin gibi kardeşlerimin sanat yönünden el emeği göz nuru gayretlerinizi görüyoruz. Biz eğer belediye olarak size yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Evlatlarımızın bilim ve teknolojinin gerekliliği ile manevi köklerine bağlı, ahlaklı dürüst, mutlak değerlere saygılı insanlar olarak yetiştirmek ancak sizlerin sayesinde olacak. Bilinçli, kültürlü, yetenekli olan siz kardeşlerim Trabzon'umuzu öldüğümüz zaman gözümüz arkada gitmeyecek nesillere bırakmamızı sağlayacaksınız. Yarın şu güzel evlatlarımıza bu sizin ahlakınızı sizin prensiplerinizi, sanat yönünüzü kardeşliğinizi, paylaşma duygunuzu, yardımlaşma duygunuzu, bilimle teknolojiye yönelik bilgi edinme merakını siz aşılayacaksınız. Ahlakı, maneviyatı büyüklere saygı göstermeyi, küçükleri sevmeyi, hakkıyla yetinmeyi, dürüst olmayı siz sağlayacaksınız. Yani bu hanım kardeşlerimin yükü bizden çok ağır. Evlerine küçükte olsa, azda olsa bir maddi destekte bulunuyorlar. Bunun için ben Trabzon kentini sizlerin var olmasıyla seviyorum." dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1438

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com