Rehber :
   
Yöresel Yemekler
Karpi Pide Salonu
Pidecim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.12.2008
Trabzon'da hedefimiz tüm ilde geri dönüşüm


Başkan Canalioğlu, Dünya Çevre Konferansında konuştu:
"Trabzon'da hedefimiz tüm ilde geri dönüşüm"

   

       Trabzon belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Almanya'nın Birkenfeld kentinde düzenlenen 7. Uluslar arası Çevre Teknolojileri ve Döngüsel Ekonomi Konferansına katıldı. Konferansta, "Trabzon'da Atık Yönetiminin Yeni Organizasyonu" başlıklı bir bildiri sunan Başkan Canalioğlu, Trabzon'da katı atık ve geri dönüşüm konusunda yapılan çalışmalar hakkında bir konuşma yaptı.

       Almanya, Çin, Fas, Romanya, Şili, Brezilya, Türkiye ve Sırbistan'dan 600 dolayında temsilcinin katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Trabzon'da yapılan katı atık çalışmalarının Türkiye'de örnek teşkil ettiğini belirterek, "Trabzon'da yıllardan beri denize ve sahil kenarına dökülen katı atıklar yapılan bir organizasyon ve çalışma ile artık tarihte kaldı. Eskiden çöp dökülen sahiller artık bugün yeşil alan olarak kullanıma açıldı. Çöp alanında ise AB hibe fonlarından yararlanarak rehabilitasyon çalışması yapıyoruz. Ayrıca kentin altyapısını yeniden ele aldık ve bu çalışmayı Almanlarla ortak yürütüyoruz. Gelecekte Trabzon'un alt yapı sorunu kalmayacak ve Trabzon'da tıpkı eski yıllarda olduğu gibi yeniden denize girilebilicek" dedi.

   

       Belediye Başkanı Canalioğlu, toplantıda ayrıca Trabzon'da Belediye'nin sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi vererek, "Hedefimiz Trabzon'da tüm hanelerde geri dönüşüm uygulamasını başlatmaktır. Sürdürdüğümüz çalışmalarda hedefimiz budur" diye konuştu. Başkan Canalioğlu, Almanya'da kaldığı süre içerisinde toplantıya katılan ülke temsilcileri ile çevre teknolojileri ve geri dönüşüm çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulundu ve Trabzonspor'un unutulmaz golcüsü Fatih Tekke ile de hasret giderdi.

06 Aralık 2008 Cumartesi
Toplam Okunma Sayısı : 2950

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com