Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.08.2010
Singapur'da Oyunlarda EYOF Trabzon 2011' inde Tanıtımı Yapılıyor


Uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından  Singapur’da düzenlenen Birinci Dünya Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılış töreni yapıldı.

Denizle iç içe geçmiş şekilde hazırlanan platform üzerinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 25 bin kişinin izlediği açılış töreni yaklaşık 2 saat sürdü.

Singapur kültüründen esinlenerek hazırlanan programın son bölümünde konuşan Uluslar arası Olimpiyat Komitesi Başkanı  Jacgues Rogge, gençler kategorisinde ilk kez gerçekleştirilen olimpiyat düzeyindeki organizasyonun, dünya gençliğinin kaynaşmasına ve fair-play ruhuna büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, ilk olimpiyatlara 205 ülkeden 3 bin 600 dolayında sporcunun yarışacağını bildirdi.

 

Rogg, başta Singapur yetkilileri olmak üzere oyunlarda gönüllü olarak yer alan 20 bin kişiye de teşekkür etti.

Oyunların meşalesi son olarak Singapur'un Güney Batısında ki illeri dolaşarak getirildi.Ve güzel bir senaryo ile yakılması sağlandı...

Dünya Gençlik Olimpik Oyunları’nda 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da  yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın da tanıtımı yapılıyor.

EYOF Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker  ile yardımcıları Hayri Güner ve Murat Taşkın, oyunlar köyünde afişlerin asılmasını sağlayıp, broşür dağıttılar. Türkiye standında da oyunlarla ilgili  dökümanlar ziyaretçilere dağıtılıyor. Dünya Gençlik Olimpik Oyunları’na gelen 205 ülkenin tüm yöneticilerine de EYOF Trabzon 2011 ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Dünya Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılış maçında İran’ı 4-2 yenen Türkiye Bayan Milli Futbol Takımı’ndan sonra ilk müsabakasını yapan Basketbol Erkek Genç Milli Takımımız ABD’ye 23-18 mağlup oldu. Oyunlarda basketbol müsabakaları tek potada 3’er kişilik ekiplerle sokak basketbolu şeklinde oynanıyor.

Oyunları 15 branşta katılan ülkemizin diğer sporcuları, yarışmalara yarından itibaren katılacaklar.

Toplam Okunma Sayısı : 2101

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com