Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.08.2010
Başkonsolos Bornovas'tan Vali Kızılcık'a Teşekkür Ziyareti


Başkonsolos Bornovas’tan Vali Kızılcık’a Teşekkür Ziyareti

Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas, Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’ndan geçen pazar günü Ortodoks Hristiyanlarca ayin yapılmasına izin verilmesi dolayısıyla teşekkür etmek amacıyla Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret etti.

Vali Kızılcık, makamında ağırladığı Başkonsolos Bornovas’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ”Geçtiğimiz pazar günü özellikle Yunanistan, Rusya ve Gürcistan’dan Ortodoks inanışına sahip insanların, misafirlerimizin katılımıyla Sümela’da dini bir etkinlik gerçekleşti. Ben kendilerine ev sahipliği yapmaktan mutlu oldum” dedi.

Ayrıca ayine gelen kişilerin önceden belirlenen kurallara uymasından da mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Kızılcık ”Ümit ediyorum ki bu etkinlik uluslararası hoşgörünün, barışın oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlamıştır” diye konuştu. 

İngilizce konuştuğu için tercümanlığını Vali Kızılcık’ın yaptığı Başkonsolos Bornovas da bölgenin merkezi olan Trabzon’a ilk kez geldiğini ancak bundan sonra 15 Ağustos’ta Sümela’da yapılacak olan ayinlerden en az birine gelmek istediğini belirterek, ”Sümela’daki dini etkinlik gerçekten büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülke için, etrafındaki Gürcistan, Yunanistan ve Rusya gibi Ortodoks Hristiyan ülkeler ile ilişkilerinde son derece önemli bir adımdır. Bu açıdan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin gelişmiş ve genç nüfusa sahip kenti Trabzon’un geleceğinin daha parlak olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının, ”Atina’da binlerce Müslümanın yaşadığını ve Yunan basınının da Atina’da bir cami yapılması gerektiğini gündeme getirdiğini” hatırlatması üzerine de Başkonsolos Bornovas şöyle konuştu:

”Atina’daki Müslümanların büyük çoğunluğu göçmenlerdir, yerliler değildir. Çeşitli şekillerde Yunanistan’a gelip orada yaşayan Müslümanlardır. Zaten şu anda Atina’nın bir bölgesinde açık bir cami var ve bir dernek tarafından yönetiliyor. Atina’da şu anda dünyanın dört bir köşesinden Hindistan’dan Afrika’dan Pakistan’dan Müslümanlar var. Tabi Atina’ya yeni bir cami inşa edileceği zaman bunların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Ayrıca Yunan hükümeti Atina’da cami yapılması için resmi olarak karar aldı, onun yapılmasını bekliyoruz”

Başkonsolos Vasileios Bornovas, ”Sümela’da 88 yıl sonra ayine izin verilmesini nasıl karşıladığını” sorusu üzerine ise, ”Sümela’da ayine izin verilmesi son derece önemli ve ümit vaat eden bir karardı. Ben bunun son derece önemli açılımlara vesile olacağını değerlendiriyorum” ifadesini kullandı.

Vali Kızılcık’ın daha sonra Başkonsolos Bornovas’a ziyaretin anısına plaket verdi.

IMG_5364

IMG_2604

IMG_5369

Toplam Okunma Sayısı : 1661

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com