Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.08.2010
Hırvatistan Büyükelçisi Bakota Vali Kızılcık'ı Ziyaret Etti


Hırvatistan Büyükelçisi Bakota Vali Kızılcık’ı Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Gordan Bakota ile makamında bir süre görüştü.

Büyükelçi Gordan Bakota’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri daha da üst seviyeye taşıma amacında olduklarını söyledi.

Hırvat Büyükelçi Bakota, ilk defa bir Hırvatistan büyükelçisinin Karadeniz’i ziyaret ettiğini ve Trabzon’un kültüründen çok etkilendiğini ifade ederek, Hırvatistan’ın coğrafi özelliklerinin de Karadeniz ile benzerlik gösterdiğini anlattı.

Bölgede genç ve dinamik bir nüfus olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Bakota, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ticari ve diğer alanlardaki yatırımlar ile ilişkileri artırmak için fırsatlar aramaya geldiklerini söyledi.

Trabzon’un son dönemde gelişen iller arasında öne çıktığını ve futbolda da başarılı olduğunu kaydeden Büyükelçi Bakota, “Trabzon pek çok alanda etkili olduğu gibi özellikle futbolda da son derece etkili. Bildiğiniz gibi Trabzonsporlu oyuncular Gabriç ve Cale de Hırvat oyuncular. Bu vesile ile Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanacak maçı izleyeceğim” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’a Liverpool ile oynayacağı maçta da başarılar dileyen Büyükelçi Bakota, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Avni Aker Stadı’nda oynanacak maçın sonucunu tahmin etmenin çok zor olduğunu ancak Trabzonspor’a başarılar dilediğini söyledi.

Bir gazetecinin “Trabzon’da konsolosluk açmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine Büyükelçi Bakota, “İstanbul, İzmir ve Antalya’da konsolosluğumuz var. Trabzon’un limanı var, bizim de limanlarımız var. Dolayısıyla Trabzon’da da konsolosluk açabiliriz. Bunu sayın vali ile diğer yetkililerle konuşacağız” cevabını verdi.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, ziyaretin anısına Büyükelçi Bakota’ya gümüş fincan takımı armağan etti.

 IMG_4392

IMG_4400

Toplam Okunma Sayısı : 1864

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com