Rehber :
   
Balık Lokantaları
Kılçık Balık Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.08.2010
Trabzon Belediyesi'nden bir sosyal belediyecilik örneği daha.


Trabzon Belediyesi'nden bir sosyal belediyecilik örneği daha.
 


       Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Ramazan Etkinlikleri kapsamında Zağnos Vadisi'nde belediye tarafından Kimsesizler Derneği, Tüm Kadınlar Derneği, Yaşam ve Kadın Derneği, Trabzon Böbrek Nakili ve Diyaliz Hastaları Derneği, Umut Işığı Derneği, Kimse Yok Mu Derneği, Kızılay, Halk Eğitim Merkezi ve Trabzon Belediyesi ile İş-Kur Kursu Kursiyerleri'ne ücretsiz yer temin edildi. Temin edilen stantlarda dernekler üyeleri tarafında yapılan el emeği ürünler satılarak dernek bütçesine kaynak sağlanmış olunuyor.

       Trabzon Belediyesi tarafından kendilerine ücretsiz yer temin edilen dernekler bu davranışından ve her zaman yanlarında olmasından ötürü Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na teşekkür ettiler.

       Kimsesizler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuray Koç yaptığı açıklamada Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na standı kendilerine verdiği için çok teşekkür etiklerini belirterek, "Belediye Başkanımız geçen yılda aynı özveriyi bize göstermişti. Bir çok derneğe stantlar verdi. Bu sene yanımıza başka derneklerde eklendi. Herkes amacı doğrultusunda bir şeyler satmaya çalışıyor. Bu sene yurt dışından çok insan olduğu için bayağı bir kalabalık ve ilgi var. Buralar dolup taşıyor ama ben diyorum ki, bütün halkımızda aynısını söylüyor, sadece ramazan için değil de, bütün yaz boyunca bu güzellik devam etmeli. Bu program Trabzon için bulunmaz bir nimet." şeklinde konuştu.

       Trabzon Böbrek Nakili ve Diyaliz Hastaları Derneği Başkanı Engin Turhal ise Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'na kendilerine böyle bir katkıda bulunduğu için teşekkür ettiklerini belirterek, " Belediyemizin yanımızda olduğunu bilmek bizleri sevindiriyor. Türkiye'de organ bağışının az olması nedeni ile bizde Trabzon'da belediyemizin katkıları ile bu standı açarak, küçükte olsa bir katkı sağlamak amacındayız. İnşallah güzel bir şeyler olur.Ne yazık ki bu kampanyaya halkın ilgisi az. Her akşam 10 bağış oluyor. Bu rakam bizim için büyük bir başarı. Herkes organlarını bağışlasın. Bugün bize, yarın onlara. Bağışlanan organ filizlenen candır diyorum." şeklinde konuştu.

       Trabzon Belediyesi olarak sosyal belediyecilikte Türkiye'ye örnek olacak işlere imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, " Hiçbir karşılık beklemeksizin, gece gündüz demeden toplumun refahını arttırmak amacı ile çalışan, çoğu zaman kendi ailelerine ayıracakları vakitlerini bile başka insanların biraz daha rahata kavuşabilmesi için feda eden arkadaşlarımızın bulunduğu bu derneklere biz Trabzon Belediyesi olarak ne kadar yardım etsek azdır. Bu yıl ikincisini yapmış olduğumuz Ramazan Etkinlikleri kapsamında Zağnos Vadisi'nde derneklerimize ücretsiz yer tahsis ettik. Burada sattıkları ürünler ile kısıtlı olan dernek bütçelerine katkı yapmaya çalışıyorlar. Bu hayır işinde bizimde Belediye olarak ufak bir katkımız olmuşsa ne mutlu bize." şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1605

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com