Rehber :
   
Balık Lokantaları
Kılçık Balık Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.09.2010
Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı


Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin 86. yıldönümü
törenlerle kutlandı
 


       Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı. Valilik önünde Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlanan törenlerde günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Sportif faaliyetlerde başarılı sporculara hediyeler verildi.

       Törene Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, Tugay Komutan Vekili Deniz Albay Süleyman Manka, Trabzon Belediyesi Başkan Vekili Ergin Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

       Törende konuşan Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 86 yıl önce Trabzon'a ilk gelişinde kendisini karşılayan coşkulu kalabalığın yaşadığı duygular ile bugün Trabzon'da yaşayan insanların yaşadığı duyguların birbirinin aynısı olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Trabzon'u ilk ziyaretlerinde halkın gösterdiği sevgi ve bağlılıktan dolayı hayatının en mutlu anını yaşadığını belirten duygu ve ifadelerini Türkiye Büyük Millet Meclisi aracılığı ile bütün ulusa duyurmuştur" ifadelerine yer verdi. Başkan Vekili Aydın Atatürk'ün 1937 yılında Trabzon'u ziyaretlerinde dünya tarihine geçecek önemli kararlardan birisi olan mal varlığını milletine bağışladığı kararını hatırlatarak, 15 Eylül tarihini bundan sonraki yıllarda da hep aynı coşku ve şevk ile kutlayacaklarını söyledi.

       Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin 86. yıldönümü anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından resmi geçit töreni ile son buldu.

Toplam Okunma Sayısı : 1676

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com