Rehber :
   
Züccaciye & Mutfak Eşyaları
Hakkı Akyüz Mutfak Eşyaları
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.09.2010
Kore savaşı 60. yıldönümü Trabzon’da anılacak...


8-10 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından “Karadeniz Kore Kültür Festivali Programı” ile anılacak.  Program kapsamında ekonomik, sosyal, kültürel ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi öngörülüyor.

Kore Büyükelçiliği Kültür ve Basın Ataşesi Dong - Woo Cho ve beraberindeki büyükelçilik heyeti Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda. Programın desteklenilmesi konusunda istekle bulunan Müsteşar Cho, “Kore savaşı’nın 60. yıldönümünü Trabzon’da anmak istiyoruz. Bu kapsamda Karadeniz Kore Kültür Festivali Programı 8-10 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 8 Ekim’de Kore Gazileri için etkinlik ile başlayacak program da Kore yemeği resepsiyonu ardından da Taekwando gösterisi ile Kore Geleneksel Müziği etkinlikleri yapılacak.”dedi.

SİNOPTA ANMA TEKRARLANACAK,
TRABZON’DA KORE FİLM HAFTASI YAPILACAK

Etkinliğin 10 Ekim’de Sinop kentinde tekrarlanacağını ifade eden Cho, 8-10 Ekim tarihleri arasında Kore Film Haftası etkinliği kapsamında Le Grand Chef”, “Ae-Ja”, “Take Off”  adlı 35 mm üç film gösteriminin de Forum –Cinebonus Trabzon’da yapılacağını aktardı.

KORE İLE TRABZON ARASINDA TİCARİ İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİ

Kore Büyükelçiliği Kültür ve Basın Ataşesi Dong - Woo Cho, Trabzon’daki resepsiyonda iş adamları ile tanışma olanağı sağlanacağını ekonomik ve ticari ilişkilerin karşılıklı başlatılmasında mutluluk duyacaklarını vurguladı.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: KORE’Yİ UNUTMADIK

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, 1950 yılında Kore ile unutulmayan bir dostluğun başladığını ifade ederek, ancak Türkiye ile Kore arasında ticaret arzu ettiğimiz seviyede olmadığını vurguladı. Türkiye’nin ithalat fazlası bulunduğunu anımsatarak, “ Arzu ederiz ki Kore ‘de ithal ettiği ürünler arasında Türk ürünlerini tercih etsin.” dedi.

Ticari ilişkilerin ülkeler arasında gelişmesi ile kültürel ve sosyal alanda güçlü bağlar oluştuğunu aktaran Başkan Hacısalihoğlu, “Bu yıl Trabzon’da Kore Savaşının 60. yılının anılmasında mutluluk duyarız. İlişkilerimizin ticari ve  ekonomik alana da kaydırılması için bizler oda olarak hazırız. Bu kapsamda odamıza kayıtlı üyelerimizi yurt dışına açma girişimlerimiz devam ediyor. Kayıtlı üyelerimizin büyük bir çoğunluğu yurt dışındaki ticaret yapmak istiyor. “şeklinde konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu, TTSO’ya kayıtlı üyelerin listelerini Kore Büyükelçiliği Kültür ve Basın Ataşesi Dong – Woo Cho’ya sundu. Kore’de bir kent ile Trabzon’un kardeş oda ilişkilerini başlatması için destek istedi.

ŞENOL GÜNEŞ KOREDE ÇOK MEŞHUR

Ataşe Dong – Woo Cho, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in ülkesinde çok sevildiğini anımsatarak, kendisinin de Trabzonspor takımını tuttuğunu, Trabzonlu iş adamları ile ticaret yapılabileceğini söyledi.

 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2363

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com