Rehber :
   
Oto Kiralama
Eko Rent A Car
Europcar Araç Kiralamal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
05.12.2008
Kadınlarımız haklarına sahip çıkmalıdır


Başkan Canalioğlu,
"Kadınlarımız haklarına sahip çıkmalıdır"

   

       Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu kadınlara seçme ve seçilme hakkının, 74 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiğini hatırlatarak, "Kadınlarımız kendilerine verilen bu haklara sonuna kadar sahip çıkmalıdır"dedi.

       Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 74. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.Kadınların ve sivil toplum örgütlerinin ilgi göstermediği törende sadece Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi, CHP il kadın kolları ve Trabzon Barosunun çelenkleri anıta sunuldu. Valilik önünde yapılan çelenk sunma törenine sadece 15 kadının katılması dikkat çekiciydi. Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu kadınları bu anlamlı günlerinde yalnız bırakmayarak çiçek verdi.

       Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu, bundan tam 74 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından çağdaşlaşma adına kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğini belirterek, " Kadınlarımız kendilerine verilen bu hakkı iyi anlamalı ve korumalıdır. Gelişen süreçte ne yazık ki genel ve yerel meclislerde yeterince temsil edilmiyor. Kadınlarımız milletvekilliği, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlıklara adaylık için başvurmalıdır. Önümüzdeki yerel seçimlerde meclisimizde en az yüzde 33'lük bir oranda kadınlarımızın yer almasını sağlayacağız. Kadınlar hayatın her alanında etkin rol almalıdır" dedi.

       Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Hatice Saraç, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin anlamının çok güzel anlaşılması gerektiğini ifade ederek, "Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildikten sonra yapılan seçimlerde 18 kadın milletvekili vardı. Bu oran yüzde 6.6 idi. Daha sonraki süreçte bu oran gittikçe düşmüştür. Sadece son seçimlerde kadın milletvekili sayısı ile bu orana yaklaşıldı. Bu tablo kadınlar açısından hiçte iç acıcı bir durum değildir. Bu durumdan yine de kadınlarımız sorumludur. Erkek ve kadınlar bir araya gelerek kadınlarımızı hak ettikleri yerlere getirmeliyiz" dedi.

       CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Sevgi Erol, 74 yıl önce Atatürk'ün Türk Kadınlarına vermiş olduğu hakları Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar kollayacaklarını ifade ederek, tüm kadınlarını bu anlamlı gününü kutladı.

05 Aralık 2008 Cuma
Toplam Okunma Sayısı : 2155

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com