Rehber :
   
Balıkçılık
Denizer Balıkçılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.10.2010
Gümrükçüoğlu meclis üyelerine yaptıkları çalışmalar anlattı.


Başkan Gümrükçüoğlu meclis toplantısında meclis üyelerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 


       Başkan Gümrükçüoğlu, "Söz verdiğimiz projeleri hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz"

       Trabzon Belediye Meclisi Ekim ayı üçüncü toplantısı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında toplandı. Başkan Gümrükçüoğlu meclis üyelerine bu güne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptı.

       Sunum öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Trabzon'a yaptığı ziyarete değinen Gümrükçüoğlu, "Cumhurbaşkanımız Valiliğimizi, Ticaret Sanayi Odamızı, Belediyemizi, üniversitemizin akademik yılı açılışı nediniyle Üniversitemize, çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaret gerçekleştirdiler. Kendileri çok iyi intibalarla kentimizden ayrıldı. Trabzon'a gelmeyeli beri gördükleri gelişmelerden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler" diye konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu 18-22 Eylül tarihleri arası Almanya'nın Dortmund kendine yaptıkları ziyaret hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu 13 kişilik heyetle yaptıkları Dortmund ziyaretinde işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını belirtti.

       Başkan Gümrükçüoğlu mecliste yaptığı sunumda kentsel dönüşüm projelerine değinerek, "Zağnos Vadisi 2. etap kamulaştırma ve yıkım çalışmaları tamamlandı. 2. etap rekreasyon düzenlemeleri için açılan ihale sonuçlandı. Yapımcı firma çalışmalara başladı. Proje kapsamında ayrıca Bahçecik'e çıkan yol ve 354 konut yapımı inşaat çalışmaları da start aldı. Zağnos Vadisi kentsel dönüşüm projesi ikinci etabında hak sahiplerine 100 milyon TL para ödendi.

       Ayasofya Müzesi'nin tarihi kimliğini ortaya çıkartmak için TOKİ ile birlikte sürdürülen "Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi" için hak sahiplerine 24 bin TL ödeme yapıldığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "44 binanın yıkılacağı proje kapsamında şimdiye kadar anlaşma sağlanan 31 binadan 29 binanın yıkımı gerçekleştirildi" diye konuştu.

       Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesinden sonra Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne de başlandığını ve kamulaştırma çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Proje kapsamında 685 bina yıkılacak. Yapılan görüşmeler neticesinde şu ana kadar 1487 hak sahibi ile anlaşmaya varıldı. Hak sahiplerinden 265'i Bahçecik'te yapılacak olan konutlardan alma yolunu tercih ederken 1222 hak sahibi ise kamulaştırma ücreti almayı tercih etti. Kamulaştırma ücreti olarak hak sahiplerine bugüne kadar 15 milyon lira ödendi. Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Çömlekçi kentesl dönüşüm projesinin avan proje çalışmasının tamamlandığının altını çizerek görev süreleri içerisinde bu projeye da kazma vuracaklarını ifade etti.

       Akyazı Projesinin dolgu ihalesinin TOKİ tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu içerisinde stad, sosyal ve sportif tesisler, kruvazör liman ve terminal binasının yer alacağı bu dev projeyi etap etap Trabzon'a kazandıracağız" diye konuştu.

       Zağnos ve Tabakhane derelerinin güney kısımlarındaki bölümlerin üzerlerinin açılması için başlatılan çalışmalar bitme noktasına gelindiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "DSİ ile ortak yürütülen çalışmalarda Zağnos Vadisi dere üzerinde iki adet tersip bendinin yapımı büyük oranda bitirildi. Tabakhane'deki çalışmalarda sona yaklaştı. Trabzon Belediyesi de bu çalışmaya paralel olarak yağmur ve kanalizasyon sularını ayırma için gerekli çalışmaları sürdürüyor. Bu çalışmayla birlikte derelerin temiz akması sağlanmış olacak" diye konuştu.

       Derin Deşarj Sisteminin bu ay sonu itibariyle tamamlanacağını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, "Çimenli, Değirmendere ve Pazarkapı Mahalleleri'nde bulunan derin deniz deşarjları yeniden faaliyete geçiyor. 3 milyon TL'lik yatırımla birlikte Trabzon'da artık fiziksel kanalizasyon suları deniz yüzeyine değil kıyadan 950 metre açığa ve 50 metre derinliğe bırakılacak.

       Çimenlide bulunan derin deşarj sistemi çalışıyor. Değirmendere Forum iş merkezi yanında bulunan derin deşarj sistemin 10 gün içerisinde faaliyete geçirilecek. Pazarkapı mahallesinde bulunan derin deşarj ise 20 gün içerisinde faaliyete geçirilmiş olacak" ifadelerine yer verdi.

       Yapıldığında Trabzon'un trafiğini büyük oranda rahatlatacak olan Kanuni Bulvarı'nın Ahi Evren ile Beşirli-Akyazı arasındaki kısma 2011 yılının ilk yarısında başlayacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu 18 km uzunluğunda olacak yolun Trabzon'un günlük yaşamı açısından çevre yolu kadar önemli olduğunu söyledi.

       Erdoğdu yolunda kamulaştırma, yıkım ve yapım çalışmalarının da hızlı bir şekilde sürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Gümrükçüoğlu, "Kamulaştırmalar için herhangi bir ödenek sorunu yok. Karayolları ile yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı. Kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı. Kamulaştırılan binaların yıkımı yapılırken aynı zamanda yolun yapımına da başlandı. Erdoğdu yolunun 2014 yılına kadar tamamlanması planlanıyor" diye konuştu.

       Kent İçi Trafik düzenlemesinden sonra Meydan Parkı'nın çevresindeki yolların önemli bir kısmı araç trafiğine kapatıldı. Trabzon Belediyesi, KTÜ ve Trabzon'daki Sivil Toplum Örgütleri'nin de katkısıyla hazırlanan proje Anıtlar Kurulu'nun onayından geçti. Projenin yapım ihale hazırlıkları devam ediyor.

       Trabzon'da yapılacak 2011Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlıkları tüm hızıyla sürdüğünü belirten Gümrükçüoğlu, "23-30 Temmuz 2011'de yapılacak olimpiyatlara 49 ülkeden 4 bine yakın sporcu katılacak. Olimpiyatlarda yurt içi ve yurt dışından gelecek 10 bine yakın misafiri ağırlamaya hazırlanan Trabzon'da gerekli sportif ve konaklama tesisleri yapım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca hazırladığımız ve turizm Bakanlığına sunduğumuz proje kapsamında olimpiyatlar için kentimize gelecek sporcu ve ailelerini en iyi şeklide ağırlamak ve kentimizi tanıtmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Projede Uluslararası Karikatür, Fotoğraf, resim yarışmaları yanında Karadeniz Mutfağı yarışması, Folklor Festivali, El Sanatları Festivali, tarihi ve turistik turların düzenlenmesi yer alıyor" diye konuştu.

       Trabzon sahilinden vatandaşların daha çok yararlanmalarını sağlamak amacıyla Ganita ile Beşirli arası projelendirilen yürüyüş yolunun tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, " Tek hat üzerindeki en uzun yürüyüş yolu olma özelliğine sahip 5.6 km uzunluğundaki 2 milyon TL' ye mal olacak. Yürüyüş yoluna paralel olarak bisiklet yolu yapımına da başlandı. İlk etapta Beşirli ile Ayasofya arasında yapılacak 700 metrelik bisiklet yolunun bir ay içerisinde tamamlanması planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Toplam Okunma Sayısı : 2188

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com