Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.10.2010
Cumhuriyetimizin 87. Yılı Coşku İle Kutlandı...


Cumhuriyetimizin 87. Yılı Coşku İle Kutlandı.

Ulu Önder Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıl dönümü Trabzon’da kutlandı.

 

Kutlama programı ilk olarak saat 09.30 da Valilik makamında tebrikat töreni ile başladı. Tebrikata Vali Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutan Vekili  Deniz Albay Süleyman Manka, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ak Parti Millet Vekili Safiye Seymenoğlu ve Mhp Milletvekili Süleyman Yunus Latifoğlu katıldı.

 

Tebrikatın ardından Atatürk Alanı’nında kutlama törenleri yapıldı. Vali, Garnizon Komutan Vekili ve Belediye Başkanının halkın bayramını kutlamalarından sonra Vali Kızılcık günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Vali Konuşmasında, Cumhuriyetin, vatandaşların devlet idaresinde hak ve yetki sahibi olduğu, inanç ve düşünce özgürlüklerinin eşit şekilde korunduğu yönetim şekline vurgu yaptı. Vali’nin konuşma metni aşağıya çıkarılmıştır.

 

“Bugün, Ulu Önder Atatürk’ün en büyük eseri, Cumhuriyetimizin 87.Kuruluş Yıldönümüdür. Cumhuriyetimizin 87. Yıldönümüne ulaşmanın engin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu en büyük Bayramımız, onu sonsuza kadar yaşatmaya ant içmiş Yüce Türk Milletine ve Trabzon halkına kutlu olsun.

 

Aziz vatandaşlarım,

Cumhuriyet, Vatandaşların devlet idaresinde hak ve yetki sahibi olduğu, inanç ve düşünce özgürlüklerinin eşit şekilde ve mutlak surette kanunlarla korunduğu yönetim şeklidir. Atatürk, her türlü monarşik ve teokratik yönetimi reddeden Cumhuriyet idaresinin, Yüce Türk Milletinin asil karakterine en uygun yönetim şekli olduğunu görmüş ve bunu mücadelesinin en büyük amacı ve hedefi olarak kabul etmiştir.

 

Atatürk, Cumhuriyet rejimini özgürlük ve milli egemenlik ilkeleri üzerine dayandırmaktaydı. Atatürk’e göre bir toplumda özgürlüğün de, adaletinde, eşitliğinde dayanağı milli egemenliktir. Ve bu nedenle de 29 Ekim 1923 ‘de Cumhuriyeti ilan etmiştir. Atatürk 10. yıl nutkunda “Az zamanda büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyğü, temeli Türk Kahramanlığı ve yüksek Kültürü olan, Türkiye Cumhuriyetidir. “ demektedir. Cumhuriyetin ilanı, Türk Milletinin bağımsızlığının, aydınlanmasının ve varlığının yegâne sembolüdür.

 

Sevgili Gençler,

Büyük Atatürk, en büyük idealine ulaşmanın mutluluğu içinde Cumhuriyeti“ ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve idame ettirecek sizlersiniz” diyerek, büyük bir inançla çok sevdiği ve güvendiği Türk Gençliğine emanet etmiştir. Milletçe inanıyoruz ki Türk Gençliği bu kutsal eseri ebediyen koruyacaktır.

 

Aziz vatandaşlarım,

Büyük Atatürk’ün “Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak” ülküsü, bizler için her zaman en büyük hedeftir. Bu hedefe ulaşmak için birlik ve beraberliğimizi korumamız, çağdaş, demokrat ve laik bir yönetim olan Cumhuriyetimize sonsuz bir inançla sahip çıkmamız gerekir. Geçmişi şan ve şerefle dolu tarihimizin bu en büyük bayramını her yıl aynı heyecanla kutlayacağımıza; egemenliğimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya sarsılmaz bir inançla kararlı olduğunuza inanıyorum. Türk Milleti bu inanç ve kararlılıkla Atatürk ilke ve devrimlerinin gösterdiği yolda, layık olduğu yere mutlaka ulaşacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Milletinin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve dava arkadaşlarını; Vatan savunması, kalkınması ve milletimizin cehaletten kurtulması için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarken; bu en büyük Bayramımızı en içten duygularımla kutluyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.”

 

Tören yarışmada derece alan öğrencilerin ödüllerinin verilmesi, halk oyunları gösterisi ve resmi geçitle sona erdi.

IMG_8768

IMG_8886

IMG_8899

IMG_8911

IMG_8917

IMG_8923

IMG_8936

IMG_8981

IMG_8952

Toplam Okunma Sayısı : 1832

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com