Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.11.2010
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Valiliğimizi ziyaret etti.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Valiliğimizi ziyaret etti.

KEİPA (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi) Genel Kurul Toplantısına katılmak için ilimize gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Valiliğimizi ziyaret etti. Ziyaretinde Vali Dr. Recep Kızılcık tarafından karşılanan Bakan şeref defterini imzaladı.

 

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, “İki gündür Trabzon’da Keipa’nın Asamblesini yapıyoruz. Bu toplantı Trabzon’umuzun tanıtımı ve gelişimi anlamında son derece önem verdiğimiz bir toplantıdır. Karadeniz Ekonomik İşbirliğinin kuruluşundan buyana bir ilki de gerçekleştirmiş olduk. Karadeniz Bölgemizdeki iş adamlarıyla diğer Karadeniz’ e kıyısı olan ülkelerin iş adamlarını buluşturmak ve böylece sürdürülebilir bir kalkınmanın Karadeniz’in bizleri ayıran değil tam tersine birleştiren bir unsur olarak gelişmesine katkı sağlamayı hedefledik. Ümit ediyorum ki iş adamlarımız marifetleriyle hem de sizlerin öncülüğünde parlamenterlerin karşılıklı yakınlaşmasıyla Karadeniz’in bir ayrılık değil dostluk denizi, Karadeniz Bölgesi’nin çok önemli bir ekonomik, gelişme bloğu haline geleceğine inanıyorum” dedi.

 

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteri Asamblesinin Genel Kurul toplantısına katılmak için Trabzon’a geldiğini belirterek “KEİPA’nın Trabzon’da yapılmış olması Türkiye adına olduğu kadar Trabzon adına da önemli bir toplantıdır. Trabzon Türkiye’nin gözde illerinden bir yerdir. Karadeniz Bölgesi ile ilgili bir toplantı yapılacaksa ilk olarak düşünülmesi gereken şehir Trabzon’dur” diyen Bakan Arınç sözlerine şöyle devam etti.

 

“Valimizi 1-2 ay önceki ziyaretim sırasında da Trabzon’la ilgili gelişmeleri kendisinden öğrenmiştim. Trabzon kalkınan güçlenen bir ilimiz kamu yatırımlarından son 8 yıl içerisinde çok büyük bir pay aldı. Eğitimde, sağlıkta, sporda, enerjide ve diğer alanlarda ayrılan kamu yatırım payı çok yüksektir. Köydesiyle, beldesiyle tüm projelerde Trabzon öncülük yapmaktadır. Bu açıdan Sayın Valimizin Valiliği sırasındaki gösterdiği performansı takdir ediyorum. Önümüzdeki Temmuz ayında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının burada yapılıyor olması, limanın gelişmiş olması, Üniversitemizin lise Ortaokul seviyesindeki okulların artması önemlidir. Tüm Karadeniz’e olduğu gibi Trabzon’a yatırımlar yapılmakta ve yapılmaya devam etmektedir. Trabzon’un daha fazla hizmete layıktır. Türkiye’nin özgürleşmesinde, demokratikleşmesinde ve ileri demokrasiye kavuşmasında Trabzon öncü bir rol oynamaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Daha sonra Vali Kızılcık Trabzon’u ziyaretleri anısına kendilerine Trabzon’a özgü el sanatlarından oluşan bir hediye ve İlimizin turistik bir beldesi olan Uzungöl’ün  tablosunu hediye etti.

IMG_0009

IMG_0022

IMG_0027

Toplam Okunma Sayısı : 2065

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com