Rehber :
   
Züccaciye & Mutfak Eşyaları
Hakkı Akyüz Mutfak Eşyaları
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.11.2010
31 EKİM ULUSLARARASI KARADENİZ GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ


31 EKİM ULUSLARARASI KARADENİZ GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ
 


       - TRABZON'DA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE TRABZON'UN BİR MARKA ŞEHİR OLDUĞU VURGULANDI

       Başkan Gümrükçüoğlu, " Trabzon marka kent olma konumunu güçlendiriyor"

       Trabzon'da düzenlenen "31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü" çerçevesinde yapılan konuşmalarda, Trabzon'un bir marka şehir olduğu vurgulandı.

       Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof.Dr. Osman Turan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, panelistler ve davetliler katıldı. Yapılan konuşmalarda Trabzon'un tarihi ve ticari önemine vurgu yapılırken bir marka şehir olduğu belirtildi.

       Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da belediye olarak şehirdeki yatırımlardan bahsederken projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un alt yapısından her alana kadar geliştirdikleri proje sayesinde şehrin daha yaşanabilir bir kent olma yolunda gayret sarf ettiklerini belirterek, önemli sıkıntılarının arasında ulaşım geldiğini söyledi.

       Ulaşımla ilgili son yıllarda sık sık gündeme gelen raylı sistem konusunu değerlendiren Gümrükçüoğlu, belediye olarak bu konuya şimdilik pek sıcak bakmadıklarını ifade ederek, ilerleyen yıllarda bu konunun tekrar değerlendirilebileceğini söyledi. Gümrükçüoğlu, faaliyet raporları hakkında bilgi verirken 61 projeyi anlattı.

       Gümrükçüoğlu, kent içi trafik sıkışıklığına çözüm bulmak amacıyla 'Kent içi Ulaşım Projesi' hazırlandığını belirterek şöyle konuştu: "Bunun ilk adımı olan 'Trafik Yönlendirme Projesi' hayata geçirildi. Mevcut imkânları en üst düzeyde kullanarak çevreye ve tarihi değerlere saygılı, sistem verimliliğini artıracak, insan odaklı kent için trafik yönlendirme projesi için Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mimar Mühendisler Odaları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, emniyet müdürlüğü ve diğer resmi kurumlarla birlikte gerekli çalışma yapıldı. Şubat ayından itibaren uygulamaya giren kent içi trafik düzenlemesi ile Trabzon şehir trafiğinde ciddi rahatlama olduğu gözlendi." Diye konuştu.

       Bütün şehir hakkında da bilgi veren Gümrükçüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Trabzon Belediyesi'nin sınırlarını genişletmek, imar ve altyapı bütünlüğünü sağlamak amacıyla hazırlanan 'Bütünşehir' projesi belediye meclisince oy birliğiyle kabul edildi. Projeye göre 7 belde belediyesi ile 29 merkez köy belediye sınırları içerisine alınıyor. Bütünşehir projesiyle birlikte Trabzon'un sınırların 18 bin 577 hektara çıkarken nüfusu da 300 bine ulaşmış olacak. Trabzon Belediyesi bu konuda kanuni sürecini başlattı. Danıştay tarafından olumlu görüş belirtilmesi üzerine İçişleri Bakanlığı'nca onaylanarak kabul edilerek Resmi Gazete de yayınlandı."

       Akyazı projesinin Trabzon'a farklı bir kimlik kazandıracağına da dikkat çeken Gümrükçüoğlu, bu konuyla ilgili tüm engellerin ortadan kalktığını kaydederek, "Sayın Başbakanımızın onay imzasıyla birlikte projenin TOKİ marifeti ile yapılmasının önündeki engel kalkmış oldu. Akyazı'da TOKİ tarafından yürütülen sondaj çalışmaları tamamlanırken dolgu ihalesi 22 Eylül tarihinde yapıldı. İhaleye 12 firma teklif verdi. İhaleyi kazanan firma önümüzdeki günlerde açıklanacak" dedi.

       Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon'un tarihi, ticari, sanat ve kültürel geçmişinden bahsederken, doğal güzelliği ile ön plana çıkan bir kent olduğunu söyledi. Son yıllarda Trabzon'a gelen turist sayısında önceki yıllara oranla yüzde 40 oranında artış gözlendiğini kaydeden Kızılcık, Trabzonlunun girişimciliğinden övgüyle söz etti.

       Vali Kızılcık, yaptığı konuşmada, "Karadeniz Bölgemizin gelişiminde seçilmişler, idarecilerle birlikte bölgemizin gelişmesine her yönden katkı sağlayabilmek için bir araya gelip doğup büyüdükleri, belki başka yerlerde doydukları halde bu doğdukları topraklara, bölgeye daha fazla katkı nasıl verebiliriz anlayışının sonucu olarak Karadeniz Bölgemizde katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesi için çaba sarf etmektedirler" dedi.

       Etkinlik çerçevesinde Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (KASTOB) Genel Başkanı Hasan Ekşi, günün anısına Başkan Gümrükçüoğlu'na plaket takdim etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1551

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com