Rehber :
   
Restaurant Bar, Cafe Bar, Pub
Altmışbir'a
Galanima Restaurant
Lazeli Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.11.2010
''Her Yönüyle Trabzon ve Trabzon'un Tanınırlığı''...


TTSO “Her Yönüyle Trabzon ve Trabzon’un Tanınırlığı” paneli Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yapıldı.

 2023 TRABZON STRATEJİLERİNE KATKI SAĞLANDI

 

31 Ekim -2 Kasım tarihleri arasında 11 ülkenin katılımı ile yapılan Uluslararası Karadeniz Günü programı çerçevesinde gerçekleştirilen panelin birinci oturumunda bugünkü durum tespitinde bulunuldu, ardından ikinci bölümde 2023 Türkiye projeksiyonu paralelinde Trabzon’un gelecek yapılanmasına ilişkin görüşler kamu ve sivil toplum örgütlerince gündeme taşındı.

 


TRABZON VALİSİ DR. RECEP KIZILCIK: DÜNYANIN TERCİH EDECEĞİ TİCARET YAPACAĞI BİR KENTTİR TRABZON


Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, Trabzon Dernekleri Federasyonu “Her Yönüyle Trabzon ve Trabzon’un Tanınırlığı” panelinde gündeme gelen konuları takip edeceklerini vurguladılar. Panelin açılış konuşmaları bölümünde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’un dünya insanlığının gezip görmek, yaşamak, hatta ticaret yapmak için tercih edeceği bir şehir olacağını söyledi.
Bu yıl turizm sezonunda yüzde 40 oranında bir artış yaşandığını ifade eden Vali Dr. Recep Kızılcık bu sayının daha da artırmak için çok yönlü çalışmaların devam ettiğini bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayelerinde körfez ve Ortadoğu Ülkeleri Türkiye Büyük Elçilerinin Trabzon’da ağırlandığını, ziyaret kapsamında Trabzon’dan yapılan canlı yayınla bu ülkelere bir saat boyunca canlı olarak bölgenin tanıtımının gerçekleştirildiğini aktardı.


21.yüzyılın 20. Yüzyıldan yönetim alanında en ayırt edici özelliğinin, katılımcı yönetim olduğunu aktaran Dr. Kızılcık,” Akside doğru olmaz. Geçmişte bilgiler aylarca, yıllarca değişmiyordu. Ama şu anda Ar-GE ‘ye yatırılan enerji ile 3 dakikada bilginin değiştiğini görüyoruz. İnsan hayatını etkileyen her alanda faaliyet gösteren herşeyi  daha oluşurken etkilemek için, lehimize dönüştürmek için sivil toplum, kamu birlikte çalışmak durumundadır. Bu toplantıda da Trabzon’un geleceğini birlikte değiştirmek için gündemimize yeni şeyler eklemek durumundayız” diye konuştu.


BALEDİYE BAŞKANI DR. ORHAN GÜMRÜKÇÜOĞLU : TRABZON UYGARLIK BAĞIMLILIĞI, AŞKI OLAN BİR MARKA ŞEHİRDİR


“Trabzon’un bir marka şehir “ olarak tanımlayan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu, ‘da açılış konuşmasında, “ Trabzon uygarlık bağımlılığı, aşkı olan bir marka şehirdir” şeklinde açıklamada bulundu. Büyük bir çehre değişikliği ile, kabuğunu kırarak, teknoloji ile yenilenerek küreselleşen dünyada yerini almaya çalıştığını aktardı.


KOSTOB BAŞKANI HASAN EKŞİ : KAREDENİZ BİR ÇINARDIR, DALLARI KOMŞULARIDIR


Karadeniz’i bir “çınar ağacına benzeten “Her Yönüyle Trabzon ve Trabzon’un Tanınırlığı” toplantısına ev sahipliği yapan Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı Hasan Ekşi, köklerinin Trabzon, dallarının komşu şehirler ve ülkeler olduğunu ifade etti.


KARADİENİZ HAVZASINDA 45 LİMAN ŞEHRİ İLE ORTAK TİCARET İLİŞKİSİ KURULMALI


Karadeniz havzasında 45 adet liman kentinin bulunduğunu anımsatan Ekşi, bu kentler arasında iş adamları ve tüccarları birbirlerini ile ilişkilendirmek ve ortak bir ticaret hareketi sağlamak gerektiğine vurgu yaptı.  Ekşi, “ Bu ülkeler sınırdaş ve kardeşlerimizdir. Limanlarımız arasında güçlü bir bağ kurmalıyız. ”dedi.
KARADENİZ SAHİL YOLU SARP’ÖTESİNDE DE DEVAM ETMELİ
Türkiye’den Karadeniz’den geçen Karayolu’nun Sarp’a kadar devam ettiğine dikkat çeken Ekşi, “ bu karayolu devam etmelidir. Demiryolu da buna eklemlenmelidir.” diye konuştu.


İRAN DAN TRABZON’A DEMİRYOLU VE OTOYOLU BAĞLANTISI GÜNDEMDE


Geçtiğimiz ay içeresinde İran’da bulunduğunda, Trabzon ve İran arasında otoyol ve demiryolu bağlantısı kurulmasının gündemde konuşulduğu bilgisini veren Ekşi, şöyle konuştu.“ Bu gelişmeler bizi ilgilendirmektedir. Karadeniz7de 17 ilimiz var. 3 bin 500 ‘e yakın derneğimiz var. Bizler bu işleri takip etmek için çalışıyoruz. Buradaki gündeme gelen konuları da 2023 yılı zaman dilimine kadar hayata geçirmek için çalışacağız ve takip edeceğiz.”


“İnşallah gelecekteki Trabzon’u yaratacağız. “ sözleri ile noktaladığı konuşmasında Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Nurettin Turan’da, “KEİPA ve Uluslararası Karadeniz Günü’nün Trabzon’da oluşunun, Trabzon’un marka kent olması açısından çok önem arz ettiğini dile getirdi.


İstanbul kadar Trabzon’un önemli olduğuna vurgu yapan Turan, Fatih’in İstanbul’u fethinden sonra , “ Trabzon’u almadıktan sonra İstanbul’un fethi yarım kalır, tamamlanmamış kalır” sözünü anımsatarak “artık bu şehrin gelecek on yıllarını neler ile dolduracağımızı kurultayda alınacak kararlar doğrultusunda  devlet ile tartışacağız ”dedi.


“HER YÖNÜYLE TRABZON VE TRABZON’UN TANINIRLIĞI” PANELİ


Oturum başkanlığını KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın’ın yaptığı panelde Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ‘nun panelist olarak katıldığı “Her Yönüyle Trabzon ve Trabzon’un Tanınırlığı” paneli yapıldı.


TRABZON TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI M. SUAT HACISALİHOĞLU: TRABZON’UN TİCARETİNİ 5 KAT ARTIRMAYI 2023 STRATEJİSİ OLARAK HEDEFLEDİK


“Her Yönüyle Trabzon ve Trabzon’un Tanınırlığı”  panelinde Panelist olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un 2023 Türkiye projeksiyonuna kapsamındaki stratejik planın mevcut ticaret hacmini 5 katına çıkarmak olduğunu aktardı.


Bu hedefi hayata geçirirken, TTSO’nun bölgesel bir planlama ile komşu ülkeleri kapsayan 70 civarında şehir ile Karadeniz Havzası başta olmak üzere, Kafkaslar ve Orta Doğu Ülkeleri gibi Trabzon’un hinterlandında işbirliği geliştirme çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Karşı eş Ticaret ve sanayi Odaları ile işbirliği protokolleri ve iş adamları arasında eşleştirme çalışmalarını, iş görüşmeleri toplantılarını adım adım hayata geçirdiklerini söyledi.


DIŞ TİCARET HEDEFİMİZ,  HİDARLANTIMIZDA ÖNE ÇIKAN 70 ŞEHİR İLE İŞBİRLİĞİDİR


Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un ve bölge iş dünyasının gelecek süreçte muhakkak dış ülkelere açılması gerektiğini, başlangıçta komşu ülkeler ile gelişen ticaretin potansiyel ülkelere yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini bildirdi.


Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum karşısında, iş adamlarının sorumluluğunun yüksek olduğunu aktaran Başkan Hacısalihoğlu, “iş adamı ülkeye döviz kazandırmak zorundadır. Bunun için dış ticaret ve ihracata ağırlık vermeliyiz. Trabzon’da tarihinden gelen bu özelliğini daha da geliştirmek, günün teknolojik yenilikleri ile donatmak arzusundayız. Bu ülkenin borcunu ödeyecek olan vergiler ile iş adamıdır. Bugün 113 ülkeye şehrimizden bir milyar dolar civarında ihracat yapan iş adamamız bulunmaktadır. Trabzonlunun girişimci özelliğinin en güzel örneği de, Türkiye’nin yaş sebze, meyve ve narenciye ihracatının yüzde 35’ini gerçekleştirerek göstermektedir. Bu bakımdan bölgemiz örnektir. Burada narenciye bahçesi yok. Ama Güneyde, Akdeniz’de narenciye bahçelerini kiralayıp, işleyip, diğer taraftan da Rusya’da oluşturduğu Pazar ağı ile bu ürünlerin satışını yapmaktadır. Önemli bir ihracat başarısıdır. Toplamda 300 milyar dolar ihracatı kapsamaktadır. ”dedi.


KARADENİZ’DE ULUSLARARASI TİCARET HIZLANDIRILMASI VE KOLAYLAŞTIRILMASI İÇİN İŞBİRLİKLERİMİZ SÜRÜYOR


Uluslararası ticaretin daha hızlı gelişmesinin Karadeniz’de  bir strateji olarak belirlenmesi gerektiğine işaret eden Başkan Hacısalihoğlu, bu alanda devlet destek ve teşviklerinin iş adamına ve ihracatçıya sunulması ve artırılmasını talep etti.


TRABZON TURİZM SEKTÖRÜNDEN ERKEN DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLAYABİLİR


Dört sanayi bölgesini kuran Trabzon’un ulaştığı sanayi düzeyinin bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede olduğunu aktaran Hacısalihoğlu, “ Turizm sektörü gelecek dönemde de bölgemize sıcak para girişinde önemli bir alan olarak görmekteyiz. Doğu Karadeniz Mastır Planı Kapsamındaki makro projenin, Trabzon bazında mikro düzeyde eksikliklerini tamamlamak için oda olarak yaptığımız çalışmanın sonuçlarını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Turizm sektörüne oda olarak şehrimizi hazırlamak çabasındayız. ”şeklinde konuştu.


LATİN AMERİKA ÜLKELERİ BÜYÜKELÇİLERİ TRABZON A DAVET EDİLDİ


Dışarıdan Trabzon’a gelen her turistin 200 avro harcamada bulunduğunu hesapladıklarını bildiren TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, “ Geçen yıl 18 Avrupa Birliği Büyük Elçisi, Bu ay 7 Arap ve Körfez Ülkeleri Büyük Elçileri şehrimize ve bölgemize geldi.  Latin Amerika Ülkeleri Büyükelçilerini de davet ettik yakın zaman da Trabzon’ a gelecekler. ”dedi.


KONGRE TURİZMİNNDE İDDİAMIZI YÜKSETMELİYİZ 2000 KİŞİLİK KONGRE MERKEZİ DEVREYE ALINMALIDIR


Turizm sektöründe öncelikle TTSO olarak gündemde tutulan Konferans turizminin daha ileri boyutta planlanması gerektiğine işaret eden Hacısalihoğlu, “ Gelecekte bu sektörün verimini artırmak için Trabzon’un altyapısında 2 bin kişilik bir konferans merkezi kazandırılmalıdır.  Orta büyüklükte ve büyük konferans geçiş yapmak durumundayız ki, Antalya, İzmir ve İstanbul gibi kentler ile yarış yapabilelim.”
Başkan Hacısalihoğlu, inşaat sektörünün dünyadaki ilk 5 ülkesinden birinin Türkiye olduğunu, Karadenizlilerinde bu sektörde başarılarının bilindiğini anımsatarak, “ Yurt dışına bölgemizden inşaat sektöründe işgücü aktarabiliriz. Bu sektörde odamıza kayıtlı 1.200 firmamız var. Hepsi de başarılı firmalar. Trabzon’un ticaretini 5 kat artırmayı planlıyorsak her sektörde aktif olmak durumundayız” sözlerine yer verdi.


ODA ÜYELERİMİZİ OLAN FİRMALARI GELİŞTİRECEK EĞİTİMLERE ÖNCELİK VERİYORUZ


TTSO’ya kayıtlı işletmeleri yeni ticaret sürecine hazırlamak için sürekli bir eğitim programını sürdürdüklerini aktaran Başkan Hacısalihoğlu, “ 2023 yılı projeksiyonu içinde Şehrimizin ticaretini 5 kat artırmak durumundayız.  Bunun en önemli ayaklarından biride odamıza kayıtlı işletmelerin yani üyelerimizin ticaret kapasitelerinde artış sağlamaktır.  Öncelikle firmalarımızın gelişimini sağlayacak eğitimlere odamızda sürekli veriliyor. Oramızda kurulan Trabzon Yatırım Tanıtım Ofisi, bu güne kadar devletin sağladığı katkıları üyelerimiz nasıl kullanabilir konusunda destek verdi. Bu destekler den yararlanmak için 70 civarında başvuru yapıldı. Ancak yatırıma geçilememesinin en önemli nedeni içinden geçmekte olduğumuz kriz sürecidir. Kriz geçtikçe yatırımlar artacaktır.”


YÜKSEK TEKNOLOJİK ÜRÜNLER ÜRETİN BİR TRABZON İÇİN MÜHENDİSLİK ALTYAPIMIZI GELİŞTİRİYORUZ


Trabzon’un dışarıya tanıtımında güçlü bir çalışma ve sorumluluk üstlenildiğini aktaran Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’da ciddi bir mühendis birikimi bulunduğunu, kaydederek, “ Potansiyelimiz yüksek. Odamıza kayıtlı  1200 işletme, 2400 öğrenci ve doktora öğrencisi ayrıca 52 bin mühendis bölgemizde bulunmaktadır. Bu alanda önemli bir altyapıya sahibiz. Trabzon Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde sanayimiz üniversite ile önemli bir işbirliği içinde. En son teknoloji ile üretim yapılması için çalışmalar sürüyor. Yine TTSO’da üç boyutlu katı modelleme laboratuvarı işletmelere hizmet veriyor. Altyapısı mevcut olan mühendisliğin, kalıpçılığa kadar varan bir eğitim sürecinin içindeyiz. Hedefimiz Trabzon’da geleceğin yüksek teknolojik ürünler üretebilen mühendisler yetiştirmek. Dolayısıyla işletmelerimizin ürünlerini teknolojik ve rekabet üstünlüğü elde etmesidir. Teknokent bünyesinde Kök hücre üretimi bu alanda bölgenin gelecekte ulaşması gereken seviyeye örnek bir çalışmadır.”


TRABZON BELEDİYE BAŞKANI DR. ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU, 2023’E TRABZON’UN  ÖNCELİKLE  ELE ALACAĞI 4 SEKTÖR ÖNERİSİNDE BULUNDU


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu, 2023’e doğru yürüyen Trabzon’un öncelikli sektörünün Turizm olması gerektiğini savundu.  İkinci olarak Eğitim merkezini sıralayarak, devamında lojistik merkez ve sağlık merkezini ön plana çıkarmak gerektiği önerilerinde bulundu.


“İLK SIRADA TURİZM İÇİN BÖLGEDE HERŞEY VAR”


Yaylasıyla, deniziyle Doğu Karadeniz’in kirletilmeden, korunarak turist potansiyelini yukarılara çekebileceğini, bu alanda turizm yatırımlarını artırabileceğini vurguladı. Bölgenin bu sektörden hızlı para girişi kazanabileceğini bildirdi.


Dr. Gümrükçüoğlu, Almanya’nın Dortmund kentindi incelemelerde bulunduğunu suni bir göl çalışması ve bu mekâna  turist çekilmesi programının kendisine gösterildiğini anımsatarak, “ Bu şekilde turizm yapmak istiyorlar. Bizde ise her şey var. Doğalı bunu turizme koruyarak sunmalıyız. Ama insanımızı da hızlı bir şekilde turizm için yetiştirmeliyiz. ”dedi.


Eğitim merkezi kimliğinin ön plana çıkarılması gerektiğini aktararak, “  Üniversite için bir bilgi birikimi var. KTÜ’den 5 üniversite çıktı. Ve Kıbrıs’tan fazla öğrencimiz var. Eğitimde Trabzon bir dünya sıralamasına girebilmelidir.” dedi.


“Bir moralsizliğini” ifade etmek istediğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ Trabzon yatarım zorluğu, eksikliği yaşamaktadır. ”dedi. 

 

 “2009 yılında Trabzon bölgesel ve sektörel teşvikte 4. derecede öncelikli bölge ilan edildi. Bütün üstünlüklerine rağmen, sağlanan destekler ile de yatırımcılar yüzde 60 – 70 oranında 9 sektörde fırsat var. İklim güzel. Aşırı kış yok. Deprem bölgesi değiliz. Ulaşım avantajımız yüksek. Hekimoğlu firması Değirmendere vadisindeki yatırımı ile Mercedes firmasına otomotiv parçası üretiyor. Demek ki yapılabiliyor. Bu alanda bir açılım veya sıçrama yapamamaktayız.” diye konuştu.


TRABZON –GÜMÜŞHANE KARAYOLU GENİŞLETİLMESİ


Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon –Gümüşhane karayolunun genişletilmeye çalışıldığını, öncelikle bu hattın bir otoyol ile viyadük ve tüneller ile geçilerek turizm amaçlı da kullanılmasına ağırlık verilmesi gerektiğini aktardı.


TRABZON KENTİNİN ÇEHRESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİYLE DEĞİŞİYOR


İlk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un nüfusunun on misli veya yüz misli nüfuzu etkinliği olan bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon şehrine girenlerin çok eski yapılar, dar sokaklar ve onlara hizmetin ulaştırılmasındaki güçlükler, çarpık yapılaşmalarla karşılaştıklarını belirterek, bu insanlarda bir moral bozukluğu ile karşılaştıklarını ve bunu kendilerine ifade ettiklerine vurgu yaptı.

 

Başkan Gümrükçüoğlu, “2009 Mart seçimlerinde göreve başlamadan çok öncesinde, Ankara’da daha çok Bakanlıklarımızın da katkılarını da alan çok önemli çalışmalarla hazırlandım. Hazırlandığım çalışmalarda, bakanlarımızın, müsteşarlarımızın, genel müdürlerimizin, teknik kadrolarımızın, bilgi birikimlerinden istifade ettim ve bütün bunları Trabzon’a getirmeye, Trabzon’un bu görünümünü değiştirmeye, kabuğunu kırmasına gayret ettik. Çarpık yapılaşmanın çok egemen olduğu birkaç bölgeye el atmak istedik. Ayasofya Müzesinin etrafında şikayet edilen bir alan vardı. Benden önce Belediye ile TOKİ’nin başlattığı Zağnos Vadisi Projesi vardı. Tabakhane Vadisi’nde aynı çarpık yapılaşma bütün şehrin şikayeti ve zor görünümünü taşıyordu. Çömlekçi Mahallemizde de yine yapılaşma çirkinliği yaşanıyordu. Yapılaşma vardı. Diğer mahallelerde de var ama ülkenin, belediyenin ve bakanlıkların da belli bir gücü vardı. Yaptığımız o teknik çalışmalarla birlikte hemen işlerimize başladık” dedi. 
Kentimizde imar ve altyapı bütünlükleri için bizimle bitişmiş olan beldelerin Belediyemiz sınırlarımıza katılmasını amaçladık. Bunun için yaptığımız bütün çalışmaları kamu kurum kuruluşlarının raporlarını valiliğimiz bünyesinde toplayıp İç işleri bakanlığına arz ettik, sonrasında 7 belde ve 29 köyümüzü belediye sınırları içerisine kattık, böylece 300 bin nüfusa hizmet eder hale geldik."


TRABZONUN BÜYÜK ŞEHİR OLMASI


Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un bir büyükşehir olması için bu konuda hassas bir çalışmanın içinde bulunduklarının altını çizerek, “Türkiye’de aday olan 5-6 şehirden bir tanesi Trabzon. Eğer bu kanun tasarısı haline gelecek olursa ve TBMM geçecek olursa Trabzon Büyükşehir kapsamına da kavuşmuş olacaktır. İlave edilen belde ve köyler ve ikinci adım büyükşehir gerçekleşecek olursa buna doğru yeni imar planlamaları için şu anda biz İller Bankası, kendi belediye imkanlarımız ve diğer belde belediyelerimizle birlikte yeniden hava fotoğraflarına dayalı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hali hazır planlamamızı Valimizin büyük katkısı ve özel idaremizin katılımıyla sürdürmekteyiz.


Bir kent tasarım ofisi kurarak ortak akılla hareket etmeyi amaçladıklarına değinen Başkan Gümrükçüoğlu, önemli projelerin hepsine çok büyük tartışma ve görüşmeler sonrasında yön verildiğini kaydetti. Belediye’nin mali ve altyapı sorunlarında birlikte hareket etmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yaşanan bazı sorunlara da el atarak bunları çözdüklerini ifade etti.


RAYLI SİSTEM AKILCI ÇÖZÜM DEĞİL


Trabzon’un ulaşımının çok büyük önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu şöyle konuştu: “Trabzon’un raylı sistemini çok iyi bir biçimde ekibimle birlikte çalıştım. Maliyet etkinlik olarak akılcı bir çözüm değil. Hazine’nin bize kredi yönünden bize kefil olabilmesinin ana esaslarından birisi; sabah, öğle, akşam, başlangıç ve bitiş durakları arasında 18-20 bin yolcunun olmasıdır. Biz bırakalım minibüsü, otobüsü, tüm yolcuları raylı sistemle taşıdığımızda akşam 4700 gibi bir rakama ulaşabilmekteyiz. Raylı sistem mutlaka Trabzon’un ileriki onlu, otuzlu yıllarında kazandırılabilir, maliyeti çok yüksek olmakla birlikte imkan bulunabilirse bu yapılabilir, bu yüzeydeki trafiği rahatlatabilecek bir çözüm olabilir ama şimdinin çözümü değildir.


‘AKYAZI KOMPLEKS BİR PROJEDİR’


2009 yerel seçimler öncesi vaat edilen 61 proje ve projelerde gelinen süreç hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu Akyazı Projesindeki son durum hakkında da bilgi verdi. Gümrükçüoğlu, Akyazı’nın kompleks bir proje olduğuna işaret ederek, “Şu anda dolgu ihalesi yapılmıştır, bunun dışındaki zamanlarda ise önümüzdeki yılın sonuna kadar 40 bin kişilik UEFA standartlarında Trabzonspor’umuza da yakışan stadın temeli atılmış olacaktır. Kruvazier Limanı ile büyük bir kompleks olarak devam etmiş olacaktır” diye konuştu.

 
Trabzon’un güneye açılan arterleriyle değişmekte olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Ayasofyasıyla, Zağnosuyla, Tabakhanesiyle değişmekte. Erdoğdu, Uğurlu-Karşıyaka Yoluyla, İkinci Tanjant, Kanuni Bulvarıyla değişmekte. Trabzon ikinci, üçüncü bir Trabzon şekliyle Akoluk istikametine yönelen ve Kanuni Bulvarı denen yolumuzla birlikte yeni bir soluk alacaktır. Trabzon ümit ediyorum ki, bütün Trabzonluların katkısıyla 4 yıl sonra tanınması güç, Havaalanından veya Akçaabat istikametinden gelindiğinde daha sevimli, daha yaşanılabilir bir şehir olacaktır” ifadelerini kullandı.


KTÜ REKTÖR YARDIMCISI PROF.DR. ORHAN AYDIN: BÖLGEDE PROJE KÜLTÜRÜ YAYĞINLAŞTIRILACAK


Panel oturum başkanı Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Orhan Aydın’da KTÜ’nün 130 bin mezun öğrencisi bulunduğunu anımsatarak halen 45 bin öğrencisi, akademik kadrosu ve personeli ile bölgenin gelişmesini katkı vermeye devam ettiğini söyledi.


Gelecek projeksiyonun da KTÜ’nün akreditasyona büyük önem verdiğini ve uluslararası bir kimlik benimsendiğini belirten Prof.Dr. Orhan Aydın,  dış denetim ve iç denetimi bağımsız kuruluşlar ile ölçümleme yaptıklarını, bu uygulamanın topluma katkının artmasını amaçladığını vurguladı.


Ar-Ge ve inovasyon kültürünün benimsendiği KTÜ’de Teknokent ile kent dinamikleri ile ortak çalışmalara geçildiğini, ulusal ve uluslararası hibe ve fonlardan bölgenin daha fazla yarar sağlaması için bir proje kültürü ortaya çıkarıldığını aktardı.
Toplantının sonunda panelistlere KOSTOB tarafından plaket sunumu yapıldı.

Toplam Okunma Sayısı : 1898

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com