Rehber :
   
Klima ve Soğutma Sanayi
Olgun Klima
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.11.2010
TTSO'da bayramlaşma töreninde ekonomi gündemdeydi...


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi bayramlaşma töreni için bir araya geldi, iş dünyasının sorunları üzerine görüşlerini açıkladılar.

Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, oda meclis üyelerinin Trabzon’u temsil ettiğini anımsatarak oda da yoğunlaşan etkinliklere daha fazla katılmalarını istedi. Tarım sektöründe Türkiye’nin dünya altıncılığı sırasını kaybettiğini,  ülkedeki boş ova ve arazilerin işlenememesinin tarım ve hayvancılıkta sorunları ortaya koyduğuna dikkat çekti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu hükümetin yeni af yasasını desteklediklerini belirterek, batmış bir paranın ne kadarının kurtarılırsa ülkeye yarar getireceğini, cari açığın kapanmasına katkı vereceğini, iş dünyasının aftan yararlanması için elinden geleni yapması gerektiğini bildirdi.

Meclis Üyesi Mustafa Şılbır, Karadeniz Bölgesinde üç ana tarım ürünü tütün, fındık ve çay tarımında sıkıntı yaşanmasının bölgedeki yaşayanları geçim zorluğuna ittiğini ifade etti.

Meclis üyesi Ekrem Çapkınoğlu’da, Trabzon’da konut stokunda patlama yaşandığını, sektöre yatırım yapacak olanların bunu hesaba katmaları gerektiğini vurguladı.

MECLiS BAŞKANI ULUSOY: ODA MECLİS ÜYELİRİ TRABZON’U TEMSİL EDİYOR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, oda meclis üyelerinin Trabzon’u temsil ettiğini belirterek bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Ulusoy, “ Odamızda son yıllarda bir hareket var. Hepimizin o hareketleri takip etmemiz lazım. O nedenle biz kendi aramızda birlik ve beraberliği sağlamamız lazım. Mecliste de çok canlılık görmüyorum.  Meclis ve odadaki toplantılara daha fazla iştirak etmeliyiz.” diye konuştu.

ULUSOY: TÜRKİYE’DE OVALAR İŞLENMİYOR BOŞ KALIYORSA, TARIM VE HAYVANCILIKTA SIKINTI VAR DEMEKTİR

Ali Osman Ulusoy, Meclis üyeleri ile bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Hayvancılığa ciddi teşvikler sağlanmış olduğunu anımsatan Ulusoy, narenciye sektöründe Türkiye’de büyük bir gelişme yaşandığını bildirdi.  Ulusoy, “ Tarım ve hayvancılık sektörlerinde gerileme var. On yıl önce Türkiye dünyanın altıncı tarım ülkesi sırasındaydı.  Türkiye’de devasa araziler boş duruyor, ekilip, işlenmiyorsa sorun var demektir.”  Şeklinde değerlendirmede bulundu.

ULUSOY: GECE SAAT 10’DA TRABZON CADDELERİ GEZDİM HER DÜKKÂN AÇIK VE ALIŞ-VERİY İYİ İDİ

Ulusoy, arife günü gece saat 10’da meydan bölgesinde gezdiğini, bütün dükkânların açık olduğunu ifade etti. Ulusoy, “İnsanları alış-verişte göndüm. Dükkânlar canlıydı. Sokaklar hareketli.” Dedi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI HACISALİHOĞLU: BATMIŞ PARANIN AF İLE KURTURULMAYA ÇALIŞILMASI DOĞRU BİR KARARDIR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’da, yaptığı konuşmada, hükümetin açıkladığı af yasasını desteklediğini bildirdi. Hacısalihoğlu, “Batmış bir para idi. Hükümet bunun ne kadarını kurtarabilirse kardır diye bakıyor, doğrudur. Ülkeyi düşünmeliyiz. Sıkıntı önümüzdeki dönemde saklıdır. Açığımız giderek artıyor. Bunu dengelemek için vergiler artırılıyor.” dedi.

HACISALİHOĞLU: TÜRK İŞ DÜNYASI ÜLKENİN BORCUNUN SİLİNMESİ İÇİN HER DÖNEM OLDUĞU GİBİ BU DÖNEMDE ELİNDEKİNİ VERMEYE HAZIRDIR

Başkan Hacısalihoğlu, ülkenin düzlüğe çıkması için “Elimizde ne var yok vermekte yarar var” şeklinde açıklamasına devam ederek, “Geçmiş dönemlerde iş dünyası bu tür destekler vermiştir.. Ülkenin borcunun silinmesi için elinde ne var yok vermeye hazır olduğunu birçok kez açıklamıştır. Vermiştir, bugünde vermeye hazırdır. “diye konuştu.

HACISALİHOĞLU: 2008 KRİZİNDEN SONRA ÜLKE EKONOMİSİNİN BÜYÜME GRAFİĞİNDE OLMASI ÖNEMLİDİR

“Sıkıntıda gidiyorduk ama yavaş yavaş ekonominin önü açılmaya başladı”  sözlerine yer veren Başkan Hacısalihoğlu, şöyle konuştu.“ Önemli olan şudur. 2008 krizinden sonra grafik yuvarı doğrumu gidiyor. Kriz döneminden sonra nereye gittiğimizi görmemiz lazım. İniş çıkış gibi zig zağlar olabilir ama ekonomi büyüyor. Bu aflar ile 20 milyar liranın yarısı toplansa iyidir. İş dünyası olarak her şeyden önce yüksek moralli olmamız lazım.”

MECLİS ÜYESİ ŞILBIR: TÜTÜN, FINDIK VE ÇAY KARADENİZDE BİTİRİLDİ, GEÇİM SIKINTISI YAŞANIYOR

Meclis üyesi Mustafa Şılbır’da, Karadeniz Bölgesi’nde üç ana tarım ürününün bitirilmiş olduğunu aktararak, bunların tütün, fındık ve çay olduğunu belirtti.  Şılbır “ Bu üç ürün 7,8 milyon insanın geçim kaynağı idi. Tütün ABD’ye,  fındık Avrupa’ya ve çay’da PKK’ya peşkeş çekildi.” dedi.

MECLİS ÜYESİ SARAÇ: ÜLKENİN HER ŞEHRİNDE TEŞVİK VAR

Meclis Üyesi Sinan Saraç, Türkiye’nin her şehrinde teşvikler sağlanmış olduğunu anımsatarak bunun iş dünyası için avantaj sağladığını söyledi. Hayvancılık sektöründeki rezerv darlığının da bayram sonrası özel sektörün yatırımları ve girişimleri ile aşılacağını, fiyatların gerileyeceğini söyledi.

MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI NALBANT: PİYASADA CANLANMA VAR

Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant,  bayram üzeri alış-verişin yoğunlaştığını, esnaf ve tüccarın biraz olsun rahatladığını, bu canlılığa emekli maaşlarının ödenmesinin yol açtığını sözlerine ekledi.

MECLİS ÜYESİ ÇAPKINOĞLU: ABD PARA BASIYOR, ÜLKEMİZE SICAK  PARA OLARAK GİRİYOR, BU PARANIN ÇIKIŞYIDA HESAPLANMALIDIR

Meclis Üyesi Ekrem Çapkınoğlu da, önümüzdeki dönem ekonomik istikrarı yakalamak ve birazda tutumlu olunmasına dikkat çekti. Ekonominin büyüdüğünü ancak, ihracatın artışına karşın ithalatta da yüksek artış oranları yaşandığını vurgulayarak, “ Dünya sıkıntılı bir dönemdedir.  Sıkıntıyı aşmak için ABD para basıyor, bu para da ülkemize giriyor. Sıcak paranın ülkeye girişi iyidir ama bunun çıkışı da hesaplanmalıdır.” görüşlerini aktardı.

ÇAPKINOĞLU: TRABZON’DA KONUT İMALATINDA PATLAMA VAR

Trabzon’da konut yapımında patlama olduğunu, TOKİ’nin ilave sektöre yaptığı yatırımlar ile yüksek fazlalıklara erişildiğini aktaran Çapkınoğlu, sektör üyelerine dikkatli olunmasını, oluşan konut fazlalığını yatırımlarında hesaplamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

 
 
 
 
 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1835

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com