Rehber :
   
Bayan Kuaförleri
Kuaför Emine
Kuaför Günay
Kuaför Esra
.Kuaför Rıza
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.12.2008
Siyaset ahlaki ölçüler içerisinde yapılmalıdır


Başkan Canalioğlu,
"Siyaset ahlaki ölçüler içerisinde yapılmalıdır"

   

       Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediyesi olarak yaptıkları alt ve üst yapı çalışmalarıyla Trabzon'u vizyon bir kent haline getirdiklerini ifade ederek, Belediyenin yapmış olduğu bu hizmetleri görmeyip başka kentleri örnek gösterenleri "Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz" ifadeleri ile eleştirdi. Yapılan hizmetleri vatandaşların en güzel şekilde gördüğünün altını çizen Canalioğlu, "Güneş balçıkla sıvanmaz. Herkes kendi işini yapsın. Siyaset ahlaki ölçüler içerisinde yapılmalıdır" dedi.

       Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu Bayramın son günü KESK'i ziyaret etti. Bayramların sevgi, kardeşlik ve hoşgörü günü olduğunu belirten Canalioğlu,"Maalesef halkımızın oylarıyla seçilenler bayramlaşmak için geldikleri Trabzon'da uçaktan iner inmez ilk sözleri; "Trabzon Belediyesini alacağız" şeklinde oluyor. Kendilerine sesleniyorum. Trabzon Belediyesi'ni bırakın. Siz Trabzon için ne yaptınız onu anlatın. Bizler yaptıklarımızla, yapamadıklarımızla halkımızın karşısına çıkacağız. Sizlerin halkın karşısına ne ile çıkacağınızı çok merak ediyorum" dedi.

   

       Siyaset hizmet etme sanatıdır.

       Siyaseti karşısındakini yenmek, iftira atmak, yerden yere vurmak şeklinde yapmadıklarını belirten Başkan Canalioğlu, "Bizler siyaseti toplum ve kent yararına yapılan yararlı işler olarak düşünüyoruz. Siyaset ahlaki ölçüler içinde yapılmalıdır. Bizleri eleştirenlere soruyorum. İşsizliğe çare buldular mı? Köy yollarını yaptılar mı? Hala su ve elektrik gitmeyen köyler var. Fındık üreticisinin sorunların çözdüler mi? Biz bu arkadaşlardan bu gibi sorunlara çare üretme noktasında mesajlar beklerken onlar ne yazık ki haddini aşan beyanatlarla üzerimize geliyorlar. Trabzon Belediyesi üzerine düşen görev ve sorumlulukları sonuna kadar yerine getiriyor. Herkes kendi işini yapsın" dedi.

       Hükümete her konuda yardımcı oluyoruz.

        Başkan Canalioğlu Trabzon Belediyesi olarak hükümete her konuda yardımcı olduklarını ifade ederek, " Zağnos Vadisi projesini hükümet ile birlikte gerçekleştirdik. Burada oturan vatandaşlarımızın hiçbirinin burnu kanamadan oradan tahliye ettik. İşsizlik konusunda yardımcı olduk. Belediyemiz bünyesindeki TRABEL şirketinde çalışan 750 arkadaşımızın yanında özelleştirdiğimiz fırında 80, mezbahanede 70 temizlik hizmetlerinde 161, otobüslerde 44 arkadaşımıza iş imkanı sağladık. Bunun yanında Hamamizade, tekel eski binası yerinde yapılan alışveriş ve belediye hizmet binası, kalkınma parkı inşaatı ile alt ve üst yapı inşaatları ile kente ticari yönden katma değer sağlıyoruz. Belediye olarak her ay 6 trilyon sıcak paranın kente girmesini sağlıyoruz. İşçisine, memuruna ve esnafına borcu olmayan bir belediyeyiz. Buna karşılık esnafından 7 trilyon alacağı olan bir belediyeyiz. Trabzon Belediyesi olarak 1868 yılından bu yana ilk kez yeni bir yıla işçi ve memuruna borcu olmayan bir şekilde giriyoruz. Kaynaklarımızı en rantabıl bir şekilde kullanıyoruz. Bu başarı değil de nedir. Hükümet kendisinin yapması gereken işleri de bizim üzerimize yüklüyor" dedi. 

       Projelerimizi hayata geçirdik.

       Trabzon Belediyesi olarak çöp sorunun çözdüklerini belirten Canalioğlu. "Çöpler artık sahile dökülmüyor. Yaptığımız özelleştirme ile modern araçlarla Trabzonun'un çöpünü topluyoruz. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ve alışveriş ve belediye hizmet binası inşaatları devam ediyor. Sahilde spor ve yürüyüş alanları yaptık. Trabzon'a temiz ve sağlıklı içme suyunu kesintisiz olarak veriyoruz. Arıtma tesislerine ek olarak durultma havuzları yapımı projemiz hayata geçiyor. Uzun Sokak'ı modern bir şekilde yaparak hizmete sunduk. Doğa ve av hayvanları müze inşaatı devam ediyor. Beşirli'de yaptığımız modern semt pazarı yakında hizmete açılacak. Hükümetle birlikte yaptığımız Zağnos Vadisi projesinin ilk etabı tamamlandı. İkinci etap çalışmaları devam ediyor. Yaptığımız alt ve üst yapı çalışmalarıyla Trabzon'a vizyon kazandırdık. Vatandaşlarımız her şeyi görüyor" dedi.

       Vatandaşların sevinç ve üzüntülerini paylaşıyoruz

       Nikahlara, cenazelere, açılışlara katılarak ve hasta ziyaretleri yaparak vatandaşların üzüntülerini ve sevinçlerini paylaştıklarını ifade eden Canalioğlu,"Bizleri vatandaşların sevinç ve üzüntülerini paylaştığımızdan dolayı eleştiriyorlar. Bu arkadaşlara tavsiyem Belediyeler Yasasında belirtilen "Belediye Başkanının görev ve sorumlulukları kısmını" okumalarıdır" dedi.

       Projelerimizi Sayın Bakanımıza sunduk.

       "Hiçbir proje üretmediler" şeklindeki eleştirilere cevap veren Canalioğu, "Biz Trabzon ile ilgili 5 vizyon projeyi Bakanımız Sayın Faruk Özak'a sunduk. Bu projeler Trabzon lisesinin alt kısımlarının kamulaştırılması, Ayasofya Müzesi'nin etrafının kamulaştırılması, Soğuksu'ya çıkan yolun sol kısmının kamulaştırılması, Galyan Barajı'nın bitirilmesi ile Güney Çevre yolu projesi. Bunlarla ilgili henüz somut bir adım atılmadı. Özellikle güney çevre yolu projesi bir an önce başlatılmalıdır. Trabzon'u güneye taşımak için bu yolun başlatılması çok önemlidir" dedi.

       Trabzon vizyon kenttir

       Bayramlaşma toplantılarında Türkiye'nin değişik illerini örnek göstererek Trabzon Belediyesi'nin yaptığı başarılı çalışmaları gölgelemek isteyenlere seslenen Canalioğlu, "Gerek ülke içinde gerekse ülke dışında gittiğimiz her toplantıda Trabzon'un örnek gösteriliyor. Trabzon'un temizliği, düzeni ile birlikte yapılan alt ve üst yapı çalışmalarından övgü ile bahsediliyor. Bizler gittiğimiz her yerde Trabzon'u en güzel şekilde temsil ediyoruz" dedi.

12 Aralık 2008 Cuma
Toplam Okunma Sayısı : 1959

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com