Rehber :
   
Pastaneler
Tufan Pastanesi
Lokma Tatlı
Damla Pastaneleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.11.2010
Afetten dolayı Trabzon'a Yedi Milyon Türk Lirası...


Afetten Trabzon’a Yedi Milyon Tl

İlimiz genelinde 04.07.2010 ve muhtelif tarihlerde meydana gelen sel afetinden dolayı ortaya çıkan zararların karşılanması için Valiliğimizin müracaatları olumlu karşılandı.

 

Vali Dr.Recep Kızılcık Kaymakamlarla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Kaymakamlardan meydana gelen hasarların onarılması için kış bastırmadan hemen çalışmalara başlanılmasını istedi.

 

Sel afeti nedeniyle köy alt yapılarının önemli ölçüde zarar gördüğünü, genel hayatın etkilendiğini belirten Vali Dr.Recep Kızılcık “Bu zararları Valilik imkânları ile karşılamamız mümkün değildi. Başbakanlığımızdan ödenek talebinde bulunduk. Israrlı takibimiz sonucu İlimize 7 milyon TL. Gönderildi.” dedi.

 

Yaklaşık iki saat süren Vali Kızılcık başkanlığındaki toplantıya Özel İdareden sorumlu Vali Yardımcısı Aziz Mercan, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve 17 ilçe Kaymakamı katıldı. Vali kaymakamlardan ilçelerine gönderilen payların özellikle önceliği olan zararların giderilmesinde kullanmalarını, kaynağın etkin kullanımını, devleti zarara uğratacak uygulamalara fırsat tanımamalarını ve yapılan işleri mutlaka kontrol etmelerini istedi.

 

Vali Kızılcık ayrıca bu ödeneğin çıkmasında öncelikle Başbakanımıza, Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a, ilgili Bakanlara, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanına, İlimiz Milletvekillerine ve diğer katkısı olanlara teşekkür etti.

010101010

Toplam Okunma Sayısı : 1644

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com