Rehber :
   
Restorant
Berk İkinci Bahar
Ali Usta
Cemil Usta
Hatipoğlu Spor Kompleksi
Akçaabat Kültür Park
Yıldızlı Nezih Bahçe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.12.2010
Directline CEO'sundan 2011 Türkiye fiyatları...


Dünyaca ünlü online seyahat acentesi Directline'ın CEO'su Maria Whiteman'a göre önümüzdeki sezonda Avrupalı turistleri için kısa mesafeli tatillerin en çok tercih edilen ülkesi Türkiye olacak. Whiteman "Türkiye 2011'de 381 Euro'dan başlayan 7 gecelik fiyatlarıyla ilgi odağı olmaya devam edecek" dedi

TurizmGüncel

Directline’ın CEO’su Mhiteman, 2011’de Türkiye’nin kısa mesafenin gözde ülkesi olacağını söyledi. Her şey dahil uygulamasının bunda büyük rol oynadığını belirten Whiteman, “Londra Gatwick’ten Türkiye’ye bir haftalık tatil için her şey dahil 381 Euro’dan başlayan fiyatlar var. Türkiye’de bulunan dört ve beş yıldızlı oteller sundukları çeşitli tatil paketleriyle Balear Adaları, İspanya ve Kanarya Adaları’nın ardından en iyi imkanları sunuyor” dedi. 

KAYAK TURİZMİ DOĞU AVRUPA'DA POPÜLER
OLACAK

Uçuş karşılaştırma sitesi Skyscanner’ın kurucularından Gareth Williams’a göre, 2011’de kayak turizminin gözdesi Doğu Avrupa olacak. Williams, Özellikle dar bütçeli kayakçıların ve snowboardçıların buralara akın edeceğini belirtiyor.

Fransa Alpler’indeki kayak merkezlerinin neredeyse üçte birinden daha düşük fiyatlarla kayakçıları ağırlamaya hazırlanan Sırbistan’daki  Kopaonik kayak merkezi arama motorlarında yüzde 135’lik bir yükseliş göstermiş. Williams’ın tahminin altında da bu yatıyor.

Directline-skiing.co.ukn’ın CEO’su Maria Whiteman da, bu bölgenin 296 EU’dan başlayan yedi gecelik yarım pansiyon fiyatlarıyla daha avantajlı bir tatil imkanı sunduğunu söylüyor.

Whiteman, Bukgaristan’ın en önemli kayak tesisi Bansko, bazı acenteler tarafından 2011’in kayak trendini belirleyen bir konuma yükseleceğini belirterek şunları söyledi: Sanıyoruz ki bu kayak merkezleri ekipman temini ve “her şey dahil” paketleriyle kayak turizminde yeni trendler oluşturacaklar

UZUN MESAFENİN FAVORİSİ LATİN AMERİKA

Yeni kurulan Patagonya seyahat uzmanı şirketi Swoop’un yöneticilerinden Luke Errington, “son beş yılda uzak doğuya olan ilgi hızla arttı. Bir sonraki macera için rezervasyonlar şimdiden yapıldı” diyor. Errington, bölge turizm ülkeleri olan, Ekvator, Şili, Arjamtin ve Brezilya’da kaynakların kullanımı, değişim ve turizmin gelişimi açısından bu ülkelere dair beklenti içinde olduklarını söyledi ve ekledi: “Ben bir turizm yatırımcısı olsaydım, bu bölgede önemli değişimler yapılmadan bu işe soyunmazdım.”
Latin Amerika’ya olan ilgi Skyscanner’ın kurucularından Williams tarafından da doğrulanıyor. Skyscanner’ın verilerine göre Şili’ye uçuş araştırmaları son bir yılda ikiye katlanırken, Arjantin’e uçuşları araştıranların oranı da yüzde 167 artmış. Williams bu verilerden yola çıkılarak önümüzdeki dönemde Latin Amerika’nın son derece popüler destinasyonlardan olacağını söylüyor.

TUI'DEN MACERA TURİZMİ TAHMİNİ


Her geçen gün biraz daha sıkıcı ve stresli bir hal alan olağan yaşamdan uzaklaşmak isteyen insanların macera turizmine yöneldiklerini söyleyen Errington, macera turizminin son birkaç yılda önemli bir yükseliş kaydettiğini belirtti.

Alman Turizm şirketi TUI’ye göre önümüzdeki 3 yılda, macera turizminde yüzde 190, doğa turizminde yüzde 303 ve özel tatillerde yüzde 145’lik bir artış yaşanacak.

HIRVATİSTAN'DA KONAKLAMA TURİZMİ YÜKSELECEK
 
Hırvatistan’da konaklama hizmetleri sunan Dubrovnik Apartment Source’in sahibi Andrew Kehoe, konaklama hizmetlerinde Hırvatistan’ın iyi bir yükseliş kaydettiğini ve bu yükselişin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti.

Hırvatistan’da döneminin ruhunu yansıtan mükemmel evler olduğunu belirten Kehoe, yükselişteki iki etkenden birinin uzmanların tavsiyesi, diğerinin ise dünyadaki ekonomik atmosfer olduğunu söyledi.
Kehoe’ye göre Hırvatistan’daki evler ve villalar, sundukları olanaklar ve uygun fiyatlarıyla otelleri bile geride bırakıyor.

ERKEN REZERVASYON AVANTAJLI

Co-op travel’s Saniholidays’e göre, son dönemde daha tutumlu harcama fikrinin yönlendirdiği bir eğilim var bu eğilimdeki insanlar tatil rezervasyonu yapmadan önce bütçelerini iyice ölçüyorlar. Rezervasyonlarını son ana bırakarak düşük fiyatlı tatil olanakları araştırıyorlar.

Co-op travel’s Saniholidays’in tespitine katıldığını belirten Whiteman de, son yıllarda geç rezervasyon yaptırma konusunda bir eğilim geliştiğini, ne var ki bunun tasarruflu bir yöntem olmadığını söyledi. Whiteman, Ocak ve Şubat aylarında erken rezervasyonu teşvik edeceklerini ve bu şekilde müşterilerin tasarruf etmelerine çalışacaklarını belirtti.

Skyscanner’ın başkan yardımcısı Frank Skivington da aynı noktaya dikkat çekti. Görevlerinin uçuş tarihine yakın zamanda bilet almaya çalışan turistleri bundan vazgeçirmeye çalışarak, erken rezervasyonla tasarruf sağlamalarına çalışmak olduğunu söyledi.

TATİL SÜRELERİ DEĞİŞİYOR


Co-op travels’tan Chris North’a göre 10-11 günlük tatiller gittikçe daha popüler oluyor.

Directline tatil pazarlama müdürü Charlotte Cumming de, klasik tatil paketleri olan 7 ve 14 gecelik tatil rezervasyonlarında düzenli bir azalma görülürken, 10 gecelik rezervasyonlarda yüzde 17’lik bir artış olduğunu kaydetti.

Toplam Okunma Sayısı : 1719

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com