Rehber :
   
İletişim
Raykom İletişim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.12.2010
Trabzon,Turkcellın Çağrı Merkezi kuracağı aday kentler arasında yarışıyor


Global Bilgi -Turkcell Kurumsal Satış Operasyonları Müdürü Ömer L. Soylu ve Global Bilgi Dış Kaynak Birim Müdürü Sema Ölmem Kalay ile beraberindeki Turkcel l heyeti Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile görüşmede bulundu.

Turkcell heyeti, Trabzon’u yeni kurulacak “Çağrı Merkezi” aday kentleri arasında değerlendirdiklerini, bu kapsamda hazırlanacak rapor doğrultusunda seçilecek ilde yatırıma geçileceğini belirtti. Heyet adına konuşan ve kendisinin de Trabzonlu olduğunu belirten Ömer L. Soylu,  ilk etapta direkt  250-300 kişi, dolaylı olarak ise 1000 kişinin istihdam edilmesi ön görülen “Çağrı Merkezi” için  üç önemli paritelerinin bulunduğunu aktardı. Bunların,  yatırım fiziki alanı, Telekom veri iletimi ve insan kaynağı açısından değerlendirmeye tabu tuttuklarını aktararak, “ Fiziki bina alanımız öncelikle yatırımın gelişmesine paralel olarak büyütülebilecek bir alan olması önceliğimizdir. Başlangıç,  1000-2000 bin metrekare üzerinde kiralama usulü ile de yapılabilir.  Veya uygun teşvikli arazi sağlandığı takdirde inşaat yatırımı yapabiliriz. Buradaki destekleri biliyoruz.  Uygun noktada uygun arazi arayışlarımız başladı. Bu konuda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek bekliyoruz. ”dedi.

 TTSO ile , İŞKUR ve işbirliği yapılarak”ÇağrıMerkezi”ne alınacak  elemanların eğitim süreçlerinin de tamamlanabileceğini vurgulayan  Soylu, “Yatırımın Trabzon’da olmasını bir Trabzonlu olarak en çok ben istiyorum. Bu konuda Turkcell’deki arkadaşlarımı ikna etmeye çalışıyorum. Burada bir Turkcel Çağrı Merkezi kurulması halinde,  farklı kurumlarda Trabzon’a yatırım yapacak ve bölgedeki istihdamın önünü açacaktır. Turkcel olarak en iyi Çağrı Merkezlerini kurduk. Bu alanda çok başarılı olduk ve uluslararası alanda da başarımız takdir edildi. “diye konuştu.

Görüşmede konuşan, Global Bilgi Dış Kaynak Birim Müdürü Sema Ölmem Kalay’da Turkcel Çağrı merkezi Yatırım kararının Trabzon’a alınması durumunda, yatırım in kurum tarafından yönetilmesi ve işletilmesi kaydıyla, yerel iş adamları ile de ortaklık fikrinin görüşülebileceğini aktardı.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Turkcell’ın Çağrı Merkezi aday kentleri arasında Trabzon’un seçilmesinin, yatırım açısından oldukça cazip olacağını belirtti. Yatırımın Trabzon’a kazandırılmasında,  özellikle istihdam açısından önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, “ Oda olarak bir çağrı merkezinin kurulmasını istiyoruz.  Bu konuda daha önce İş Bankası Genel Müdürlüğü ile de görüşmelerimiz oldu. Trabzon’un koşulları bu proje için çok uygun. Yatırımın sağlanması için gerekli olan destekleri sağlayacağız. ”diye konuştu.

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2804

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com